-->
Uncharted: The Nathan Drake Collection İnceleme

PS4’te Eşsiz Bir Uncharted Deneyimi… Bazı oyunlar vardır ki oyun severlerin hayata bakışını değiştirip oyun dünyasının seyrine yön verir. Bu tanıma son 10 yılda en çok uyan yapımların başında hiç şüphesiz bir exclusive olmasına rağmen Uncharted gelir. Sadece tek bir platforma özgü olmasına rağmen tüm oyun dünyasının büyük bir ilgisi ve beğenisini kazanan hatta namı […]

07.10.2015 | ulasufuk

PS4’te Eşsiz Bir Uncharted Deneyimi…

Bazı oyunlar vardır ki oyun severlerin hayata bakışını değiştirip oyun dünyasının seyrine yön verir. Bu tanıma son 10 yılda en çok uyan yapımların başında hiç şüphesiz bir exclusive olmasına rağmen Uncharted gelir. Sadece tek bir platforma özgü olmasına rağmen tüm oyun dünyasının büyük bir ilgisi ve beğenisini kazanan hatta namı dijital oyun dünyasının sınırlarını aşıp farklı sanat dallarına bile sıçrayan destansı bir seriden bahsediyoruz. Hem de öyle çok uzun soluklu değil ana platform için şimdilik üç adet geliştirilmiş bir seriden. Uzun süren PS3 serüveninden sonra yeni nesle merhaba demeye hazırlanan Uncharted macerasının ön tanıtımı ve hafızaların yenilenmesi anlamına gelen Uncharted: The Nathan Drake Collection tüm haşmeti ile PS4 için raflardaki yerini aldı. Bir remastereddan çok daha fazlası manasına gelen bu eşsiz yapımın bizlere neler sunduğuna hep beraber bakalım.

 
Uncharted-The-Nathan-Drake-Collection-İnceleme1
 

Öncelikle Uncharted efsanesi nedir, neden bu kadar sükse yaptı, nasıl bir dünyaya ve kurguya sahiptir kısaca bunlar hakkında bilgi vermek gerekirse, öncelikle modern çağın Indiana Jones’u olarak da adlandırılan Nathan karakterinden başlamak gerekir. Nathan oldukça karizmatik , bir o kadar maceracı, tarihe meraklı bir gizem avcısı olarak tanımlanabilir. Tomb Raider kadar bulmaca, mistik gizem ve macera tutkunu, gözünü çapaktan esirgemeyecek kadar cesur ve bir o kadar da espritüel bir karakter olmasının yanı sıra duygusal kişiliği ile de oyun dünyasının gelmiş geçmiş en karizmatik erkek karakterlerinden birisi denilebilir. Yapımın genel kurgusu da aslında Nathan karakteri gibi bol aksiyon, bol bulmaca, bol gizem ve sınırsız eğlence üzerine kurulu. Uncharted serisini bu kadar efsanevi hale getiren ise elbette ki Naughty Dog firmasının büyük emeği denilebilir. Şimdiye kadar piyasaya sunulmuş üç ana oyunun yanı sıra iki Ps Vita oyununu da hesaba katarsak beş Uncharted yapımında da kendini fazlası ile geliştiren firma çıtayı her seferinde biraz daha yukarı taşıdı. Bu mükemmeliyeti yakalama çabası da oyun severler tarafından elbette ödüllendirilmeliydi ve öyle de oldu Uncharted serisi her yapımıyla rekorları alt üst etti.

 
Uncharted-The-Nathan-Drake-Collection-İnceleme2
 

Uzun bir Uncharted efsanesi girişinden sonra  Uncharted: The Nathan Drake Collection nelere sahip ne fırsatlar sunuyor ve yeni neleri barındırıyor bunlara değinmenin sırası geldi. Öncelikle içerik olarak serinin ilk üç oyununu yani 2007 yılında çıkan Uncharted: Drake’s Fortune, 2009 yılında çıkan Uncharted 2: Among Thieves ve 2011 yılında çıkan Uncharted 3: Drake’s Deception bizlerin deneyimine sunulmuş. Tüm bu oyunların sadece hikaye modlarını deneyimleyebiliyoruz. Çoklu oyuncu seçeneğini isteyen oyun severler elbette düşünülmüş ve büyük de bir sürpriz yapılmış. Uncharted: The Nathan Drake Collection’ı kutulu satın alanlar Aralık ayında çıkması planlan dördüncü oyunun çoklu oyuncu beta denemelerine katılma hakkı kazanacaklar. PS 4 için yine bir özel yapım olarak karşımıza çıkacak olan Uncharted 4: A Thief’s End‘in beta sürecini herkesten önce deneyimlemek kulağa oldukça ilgi çekici geliyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi Uncharted: The Nathan Drake Collection serinin ilk üç oyununu barındırıyor. Yapımcı firma Naughty Dog firması bu sefer bu paketin geliştiriciliği görevini Bluepoint Games firmasına teslim etmiş. Açık söylemek gerekirse Bluepoint Games bir remastered yapım için mükemmel iş çıkarmış. Yaklaşık sekiz yıl önce çıkan ilk oyunun grafikleri yeni nesil için yeniden cilalanmış ve 1080p 60 fps kalitesine getirilmiş. Diğer oyunlarda da aynı grafik kalitesi göze çarpıyor. Bu haliyle bile yeni neslin bir çok oyununu cebinden çıkaracak görsel bir şölen hazırlanmış.

 
Uncharted-The-Nathan-Drake-Collection-İnceleme3
 

Uncharted: The Nathan Drake Collection en büyük bombayı ile sona sakladım. Malumunuz serinin üçüncü oyunu olan Uncharted 3: Drake’s Deception tamamen Türkçe dublaj olarak piyasaya sunulmuştu. Nathan karakterini usta oyuncu Okan Yalabık seslendirmiş ve eleştirmenlerin ve oyun severlerin büyük beğenisini kazanmıştı. İşte belki de oyun dünyasında şimdiye kadar görülmemiş bir detay düşünülmüş ve geriye doğru yerelleştirme yani Türkçeleştirme yapılmış. Kısacası ilk üç oyunu tamamen Türkçe oynama keyfi biz oyun severlere sunulmuş. Bu konuda emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir.

Uncharted efsanesi yeni nesile merhaba demeye hazırlanırken gözlerimizin pasını silecek, hafızaların tazelenmesini sağlayacak ve paslanmış parmaklarımızın harekete geçmesini sağlayacak muhteşem bir koleksiyon paketi olan Uncharted: The Nathan Drake Collection bana göre her PS4 kullanıcısının raflarını veya sabit diskini süslemesi gerekir. Böylesine eşsiz bir seriye yenilenmiş, Türkçeleştirilmiş bir şekilde gayette makul bir fiyata sahip olmak büyük şans.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!