-->
Minecraft: Story Mode Oyun İnceleme

Piksel Piksel Macera… Oyun dünyasında kendine has bir oynanışa sahip olan ve adeta çağın fersah fersah ilerlemiş görsellik olgusuna meydan okuyan Minecraft oyunu ilk olarak oyun severlerle buluştuğunda bu kadar sükse yapacağını çoğu kişi gibi ben de beklemiyordum. Adeta görsellikte 30 yıl geriye giden ve sadece piksellerden kurulu bir evren sunan yapım kurgunun ve yaratıcılığın […]

24.10.2015 | ulasufuk

Piksel Piksel Macera…

Oyun dünyasında kendine has bir oynanışa sahip olan ve adeta çağın fersah fersah ilerlemiş görsellik olgusuna meydan okuyan Minecraft oyunu ilk olarak oyun severlerle buluştuğunda bu kadar sükse yapacağını çoğu kişi gibi ben de beklemiyordum. Adeta görsellikte 30 yıl geriye giden ve sadece piksellerden kurulu bir evren sunan yapım kurgunun ve yaratıcılığın eğlence için en temel unsurlar olduğunu bizlere tekrar hatırlatmıştı. Aradan geçen yılların ardından kendine özgü bir hayran kitlesi ve takdire şayan bir başarı elde eden yapım bu kez Telltale Games tarafından farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Açık dünya oynanışını bir kenara koyarak belli bir hikaye üzerinden Minecraft evrenine dalma deneyimi olarak adlandırabileceğimiz Story Mode çoklu platform olarak oyun severlerin beğenisine sunuldu. Bizler de bu farklı deneyimin sonucunda nasıl bir yapımın sizleri beklediğini anlatmaya çalışacağız.

 
Minecraft-Story-Mode-inceleme1
 

Her şeyden önce Minecraft evrenine bir hikaye yazmak ve bu hikaye çerçevesinde  sınırlandırılmış bir oyun alanı belirlemek yapımın ana çizgisini tamamen değiştirmek anlamına geliyordu. Bu geçişi yumuşak yapmak ve oyunculara hikaye modunun da yabana atılmayacak bir eğlence sunacağını vaad etmek büyük bir cesaret istiyordu. Nitekim bu cesareti kendinde bulan Telltale Games büyük bir adım atmış bulundu. Öncelikle oyunun diğer Telltale Games yapımlarında da gözümüze çarpan bölümler üzerine kurulu bir hikayesinin olduğunu belirtmek gerekir. Şu an satışta bulunan birinci bölümden ayrı dört bölümün daha bizlere sunulacağını oyunun açılış ekranından öğrenmiş bulunuyoruz. Diğer bölümlerle tamamlanacak olan ana hikayenin yanı sıra her bölümün kendi içerisinde oldukça doygun bir alt hikayeye sahip olduğunu belirtmek gerek. Örneğin oynadığımız ilk bölümde bir inşaa etme yarışmasının içinde kendimizi bulduktan sonra efsanevi savaşçının izinden gitmeye doğru yönelen ana bir hikaye de anlatılmaya çalışılıyor. Bunun yanı sıra diğer bölümlerle daha da derinleşecek ana bir hikayemiz de mevcut. Daha fazla hikaye spoilerı vermeden diğer detaylara geçiyorum.

 
Minecraft-Story-Mode-inceleme2
 

Oyuna başladığımızda bizden Jesse isimli karakterimizin cinsiyetini ve ten rengini ayarlamamız isteniliyor. Burada yapmış olduğumuz tercihin ardından oyuna dalmış oluyoruz. İlerleyiş oldukça keyifli ve mizah dolu bir anlatış üzerine kurulu ve size hikaye ve diyaloglar aktarılırken anlık tercihler ve aksiyonlar yapmanız isteniliyor. Tıpkı Walking Dead yapımında olduğu gibi yapmış olduğunuz tercihler neticesinde hikayenin gidişatı ve karakterler üzerindeki etkiniz şekilleniyor. Örneğin dostlarınızla  ilerlerken almış olduğunuz karar neticesinde önemli bir kırılma anı yaşanacaksa bu durumda bu kişinin bu tercihi unutmayacağı ekranın sol üst köşesinde size hatırlatılıyor. Bu da hikayenin gidişatını nasıl çizmeniz gerektiği konusunda sizlere serbesti tanıyor.

Her ne kadar Minecraft evreninde olsak da oyunun hikaye tabanlı ilerlemesinden ötürü kamera açıları ve oyun içi etkileşimler sizlere eski dönem piksel piksel ilerleyen bir macera oyunu havasını veriyor. Dövüş anlarında envanterinizde ne bulunuyorsa onu kullanıyor ve düşmanlarınızı birkaç hamlede alt etmeye çalışıyorsunuz. Bu anlarda mizah ve eğlence birbirine karışıyor.      Zaten oyunun genelinde hikaye anlatımı ve diyaloglarda bu mizahı çok fazlasıyla hissediyorsunuz.

 
Minecraft-Story-Mode-inceleme3
 

Sonuçta bir Minecraft yapımını incelerken en son söz edilecek konu görselliktir. Yapımın oldukça iddialı! görsel detayları kesinlikle göz kamaştırıyor. Piksel piksel detaylar, ışık efektleri ve çevre etkileşimi muazzam. Şaka bir yana ana minecraft oyunun üzerine Story Mode oynadığınızda karakterlerin ve objelerin ne denli başarılı tasarlandığı ve çevre ile uyumunu anında farkedebiliyorsunuz. Özellikle seslendirmelerdeki başarı daha ilk başta kulağınıza çalınıyor. Bunda yapımcıların başarılı bir ekiple çalışmasının etkisi büyük.

Sadede gelecek olursak Minecraft: Story Mode yapımın hayranlarına farklı bir deneyim ve eğlence sunacağa benziyor. Daha önce bu efsanevi evrenle tanışmayan kişiler için ise bulunmaz bir fırsat. Sonuçta orijinal oyunu sınırsız bir oynanışa sahip olup, hikaye modu yıllar sonra çıkan kaç oyun var ki.



Popüler Haberler


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!


Gunfire Games tarafından geliştirilen nişancı aksiyon oyunu Remnant: From the Ashes’in devamı niteliğindeki Remnant 2 için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


MediaMarkt, tüketicilerin akıllı telefonlara kolaylıkla ulaşabilmesi için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin ve Kayseri’de bulunan seçili mağazalarında Akıllı Telefon Kiralama hizmeti veriyor.


Azeroth’un Savaşçıları, Ejderha Adaları’nda ve adaların altında gizlenmiş birçok tehdidi alt etti.