-->
Blood Bowl 2 Oyun İnceleme

Amerikan Futbolunun En Hararetli Hali…. Ülkemizde çok yakından takip edilmeyen, sadece birkaç üniversite kulübü tarafından takım oyunu olarak oynana ve tanıtılmaya çalışılan Amerikan Futbolu adından da anlaşılacağı üzere Amerikalılar için temel ihtiyaç sayılabilecek bir popülariteye sahip. Hemen her eyaletin kendine özgü takımlarından oluşan profesyonel lig ve  Super Bowl maçları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. […]

02.10.2015 | ulasufuk

Amerikan Futbolunun En Hararetli Hali….

Ülkemizde çok yakından takip edilmeyen, sadece birkaç üniversite kulübü tarafından takım oyunu olarak oynana ve tanıtılmaya çalışılan Amerikan Futbolu adından da anlaşılacağı üzere Amerikalılar için temel ihtiyaç sayılabilecek bir popülariteye sahip. Hemen her eyaletin kendine özgü takımlarından oluşan profesyonel lig ve  Super Bowl maçları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Her Amerikalı gencin odasını bu oyunun efsane oyuncularının posterleri süslüyor. Bu popülaritesinin yanı sıra sertliğin belki de şiddet noktasına en fazla yaklaştığı spor dalı da olan Amerikan Futbolu oyun dünyasının da önemli bir kilometre taşını oluşturuyor. Ana oyun olarak NFL serisi yıllardır bu sporun hayranlarını tatmin etse de özellikle farklı deneyimler tatmak isteyen oyun severler için değişik türde yapımlar da göz çarpmıyor değil. Bu incelemenin konusunu da işte bu “farklı” tadlardan biri oluşturuyor. Blood Bowl 2…

 
Blood-Bowl-2-inceleme1
 

Blood Bowl 2 adından da anlaşılacağı üzere sırdan bir Amerikan Futbolu oyunu değil. Zaten hali hazırda fazlasıyla sertlik içeren Amerikan Futbolunun kendi sıradan oynanışı bazı oyun severler için tatmin edici gelmemiş olacak ki yapımcılar da yıllar önce Blood Bowl adında bir oyunu piyadaya sürmüşler. Peki nedir Blood Bowl’u bu kadar sevdiren ve ikinci oyununu yapmaya yapımcıları cesaretlendiren olay.

Her şeyden Blood Bowl 2 oyuncu tercihini insanlardan kullanmamayı tercih eden bir yapım. İçeriğinde fazlasıyla mizah, argo ve şiddet barındığından olacak ki oyunun temel karakterlerini insanlar değil bir çok oyuncu için efsaneleşen Warhammer strateji oyunu evreninin karakterleri oluşturuyor. Yani Troll, Orc, Goblin, Necromantic, Norse, Elves, Ogre, Halfling, Amazon, Nurgle, Vampire ve daha fazlası. Peki bu karakterlerin oyunda olmasının anlamı nedir diye sorarsanız işte işin sırrı da orada gizli.

 
Blood-Bowl-2-inceleme2
 

Dedik ya Blood Bowl dünyası bildiğimiz spor dünyası ile pek örtüşmüyor, oyunun oynanış sistemi ve temel dinamikleri de bir spor oyunundan çok farklı. Öncelikle tur bazlı bir oynanışa sahip olan oyunumuzda ana amacımız seçtiğimiz ırk ile rakip takımı kafa göz dağıtarak ve bir çok hileye baş vurarak mağlup etmek. Bu noktada oyunda bol miktarda kan, mizah, argo ve illegal kurallar görmeniz mümkün. Yani meşhur söz de belirtildiği gibi Blood Bowl 2’de zafere giden her yol mübahtır.

Oyunda türümüzü ve takımımızı seçtikten sonra iş tamamen karakterlerimizin bilek gücüne ve bizim zar şansımıza kalıyor. Evet bu noktada işin tamamen şansa bırakılması farklı bir tercih olmuş. Zarda kemik kime gülerse rakibini o alt ediyor. Sıra bazlı bir oynanış olduğundan Amerikan Futbol sahasında oyuncularınızı çok stratejik yerleştirmeniz önemli. Rakibin hareket alanını ve oyuncu performansını da dikkate alarak bir dağılım yapmanız gerekiyor. Amacınız ya rakibi sahadan silmek ya da gol atmak üzerine kurulu olsun.

 
Blood-Bowl-2-inceleme3
 

Blood Bowl 2 her ne kadar katıksız eğlence odaklı bir oyun olsa da yapımın görsel detayları beni fazlasıyla şaşırttı. Özellikle kamera açılarının oldukça özgür olduğu yapımda karakter modellemelerinden tutunda destansı kapışma anlarındaki efektlere kadar her şey başarıyla detaylandırılmış. Seslendirmeler ve müzikler konusunda da ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Oyunumuz temelinde bir spor oyunu olduğundan ötürü anlatım da ön planda işte bu noktada Cabal TV spikerleri sizi fazlasıyla memnun edecek. Oldukça keyifli ve bir o kadar heyecanlı anlatımları değme spikerlere taş çıkaracak cinsten.

Blood Bowl 2 özünde bir Amerikan Futbolu olsa da sıra tabanlı oynanışı, sertliğin yanı sıra farklı karakterleri, katıksız mizah anlayışı ve sınırsız eğlencesi ile keyifli vakit geçireceğiniz bir oyun olmuş. Özellikle çoklu oyuncu seçeneğinde alacağınız keyfin tahminlerinizin çok ötesinde olacağını garanti edebilirim…



Popüler Haberler


Türk Telekom eSüper Lig’in heyecan dolu finali sona erdi ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 6-0 ve 4-0’lık skorlarla mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı!


Kılıç dövüşlerinin heyecanını ve vahşetini dorukta yaşamak isteyenler için hazır olun!


Uzun yıllardır heyecanla beklenen Blizzard’ın yıllık oyun etkinliği BlizzCon, 2024 yılında düzenlenmeyecek.


ESL Pro Lig Sezon 19 heyecanı devam ediyor! Malta’da düzenlenen turnuvada A ve B gruplarındaki mücadeleler pazar günü sona erecek.