-->
Sony Yeni Ürünlerini IFA 2015 Fuarı’nda Görücüye Çıkarıyor

Sony Yeni Yüksek Çözünürlüklü Ses Ürünleri ve Cep Telefonlarını IFA 2015 Fuarı’nda Görücüye Çıkarıyor Sony IFA tüketici elektroniği fuarında, yaratıcılığı ve teknolojik maharetinde en üst noktayı temsil edecek olan yeni ürün yelpazesini görücüye çıkartıyor. 4 Eylül Cuma günü Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayacak olan IFA tüketici elektroniği fuarında Sony, yaratıcılığı ve teknolojik başarısında en üst noktayı temsil […]

04.09.2015 | ulasufuk

Sony Yeni Yüksek Çözünürlüklü Ses Ürünleri ve Cep Telefonlarını IFA 2015 Fuarı’nda Görücüye Çıkarıyor

Sony IFA tüketici elektroniği fuarında, yaratıcılığı ve teknolojik maharetinde en üst noktayı temsil edecek olan yeni ürün yelpazesini görücüye çıkartıyor.

4 Eylül Cuma günü Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayacak olan IFA tüketici elektroniği fuarında Sony, yaratıcılığı ve teknolojik başarısında en üst noktayı temsil edecek olan yeni ürün yelpazesini görücüye çıkartıyor. Ürünlerin geliştirilmesi ve tasarımının temelinde Sony’nin IFA 2015’te de tüm ayrıntıları ile sergilenecek olan, “merakınızı uyandırma ve duygularınızı harekete geçirme” felsefesi yatıyor.

Sony, IFA’nın resmi açılışının öncesinde 2 Eylül Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenledi. Burada, Sony Corporation Başkan ve CEO’su Kazuo Hirai Sony’nin Yüksek Çözünürlüklü Ses (“Hi-Res Audio”) ve cep telefonu alanlarındaki en yeni ürünlerini tanıttı. Hirai, aynı zamanda Sony’nin dijital görüntüleme ürünleri ve TV’ler de dahil olmak üzere, diğer ürünleri ile yaşanabilecek yeni deneyimlere de vurgu yaptı. Hirai “Tüketici elektroniğinin halen muazzam inovasyon potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum. Sony olarak, hayatınızı daha da iyileştirecek ve sizi hayretler içinde bırakacak deneyimler sağlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının videosu www.sony.co.uk/ifa-press adresinden izlenebiliyor.

Görücüye Çıkarılan Başlıca Ürünler

Yüksek Çözünürlüklü Ses Ürün Yelpazesi

h.ear™ adı verilen yeni kulaklık yelpazesi ve yeni Walkman® modelleri sundukları inanılmaz Yüksek Çözünürlüklü Ses ve göz alıcı renkleri ile kullanıcının dünyasına heyecan katıyor. Sade, abartısız ve zarif tasarımlara sahip olan kulaklıklar ve Walkman®, seçkin, canlı renk grupları ile sunulacak. Ürünler kullanıcının mükemmel Yüksek Çözünürlüklü Sesin keyfini çıkarmasına imkân verirken bir yandan da tarzını yansıtmasına yardımcı oluyorlar.

h.ear serisinde hem kulak üstü hem de kulak içi tiplerde kulaklıklar yer alıyor. “h.ear on” (kulak üstü) modellerinde şık bir form faktörü ve kafa bandı ile muhafaza üniteleri arasında neredeyse fark edilemeyecek bağlantılar ile kullanıcının kulaklarına harika şekilde oturan, geleneksel kulaklıklardan çok daha basit bir tasarım ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra, “h.ear in NC” modelleri, dijital gürültü engelleme özelliği ile donatılan dünyanın ilk*1 kulak içi Yüksek Çözünürlüklü*2 kulaklığı olması, kullanıcının dışarıdayken bugüne dek hiç olmadığı kadar kaliteli ve gürültüsüz dinleme deneyimlerinin keyfini sürebilmesi anlamına geliyor.

Ayrıca, Sony ses kalitesi arayışında en üst noktayı temsil eden ZX serisinin son üyesi olan NW-ZX100HN Walkman®’i de sunuyor. Yüksek Çözünürlüklü dijital gürültü engelleme yeteneklerine sahip olan NW-ZX100HN, Yüksek Çözünürlüklü gürültü engelleyicili kulaklık ile birlikte satılıyor. Bu Walkman®, 45 saate kadar kesintisiz Yüksek Çözünürlüklü Ses çalma*3 imkânı sunarken öncüllerine kıyasla daha da taşınabilir hale geldi.

Sony, Yüksek Çözünürlüklü Ses ürünleri yelpazesini genişletirken başka yenilikleri de görücüye çıkartıyor. Yeni RSX-GS9 otomobil ses çalar ve diğer ürünler Sony’nin IFA’da vitrine çıkarttığı üstün Yüksek Çözünürlüklü ürünleri tamamlıyor.

Xperia™ Akıllı Telefonlar ve Mikrofonlu Kulaklık

Sony, amiral gemisi akıllı telefonu 5.2 inç ekranlı Xperia Z5 ile birlikte daha büyük bir modelin tüm fonksiyonelliği ve özelliklerini kompakt bir gövdeye sığdıran 4.6 inç ekranlı Xperia Z5 Compact’ın çıkışını da duyuruyor. Sony’nin α™ mühendisleri ile gerçekleştirilen işbirliği sayesinde mümkün hale gelen her iki model de mobil sensör için 23 MP Exmor RS™’in ve aşama algılamayı kontrast algılama ile birleştirerek sadece 0,03 saniye*2 gibi çığır açıcı bir hız ile önde gelen bir akıllı telefonda*1 en hızlı otomatik odaklamayı gerçekleştiren Hibrit otomatik odaklamanın gücünden yararlanan yenilikçi kamera teknolojisini kullanıyor. Kullanıcılar, ellerinin altında bu muazzam güç olduğu sürece, kullanıcı hayatta göz açıp kapayıncaya kadar geçen o değerli anları bir daha asla kaçırmayacak.

Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact, 5x zoomda dahi fotoğraf veya video çekerken sunduğu inanılmaz zoom yeteneği ile canlı, yüksek görüntü kalitesini koruyor. Aynı zamanda, telefonun hareket halindeki bir bisiklete sabitlendiği durumlarda dahi, video çekimi sırasında kameradaki titremeyi asgari düzeyde tutan gelişmiş görüntü sabitleme özelliğine de sahipler. Bir ilk olarak, Xperia’nın açma-kapama düğmesi üzerinde bir parmak izi sensörü de bulunuyor. Ayrıca, Sony’nin su ve toza dayanıklı yeni akıllı telefonları (IP65/68)*3, çerçevenin hem çarpıcı hem de rahat tutulabilen bir matlaştırılmış camdan arka kısım ile birleştirilmesi ile sade, şık bir tasarıma kavuşuyor.

Bu iki modele ek olarak, Sony aynı zamanda dünyanın ilk*4 4K UHD akıllı telefon ekranına sahip*5 en üst düzey akıllı telefonu Xperia Z5 Premium’u da sunuyor. Bu model, kullanıcıların 4K videoyu sadece kaydetmesine değil, aynı zamanda Xperia Z5 Premium’un nefes kesen 5.5 inç ekranı üzerinde izlemesine de izin veriyor. Ayrıca, bu premium model MHL*6 bağlantısı üzerinden videoyu doğrudan bir 4K TV’ye aktararak kullanıcıların kayıtlı 4K videoyu kolaylıkla büyük ekran üzerinden izlemesini sağlıyor. Bu, aynı zamanda 4K olmayan fotoğraf ve videoların inanılmaz ölçüde net 4K çözünürlüğe getirilmesine imkân veren 4K yükseltme teknolojisi ile de donatılıyor.

Üç Xperia Z5 modeli, bu sonbaharda Japonya’da ve seçilmiş pazarlardan başlamak üzere, dünyanın diğer bölgelerinde piyasaya sürülecek*7.

Dijital Görüntüleme

Sony’nin en son dijital görüntüleme yenilikleri arasında, daha önceden açıklanan ve bir zamanlar sadece profesyonellerin ulaşabildiği özellikleri sıradan kullanıcılara getiren Sony Cyber-shot™ dijital fotoğraf makinesi yelpazesinin iki güçlü yeni üyesi RX100 IV ve RX10 II de bulunuyor. Her iki fotoğraf makinesinin de süper yavaş çekim (40x’a kadar) video çekim özelliğine *1 (1000fps, 500fps veya 250fps kare hızı; ve 50p veya 25p oynatma formatında)*2 sahip olması, en özel anları video ile kaydetmeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Her iki model de, dünyanın ilk*3 bağlı DRAM bellek çipine sahip 1.0 tip Exmor RS CMOS görüntü sensörü sunuyor. Exmor RS aynı zamanda 1/32000s maksimum hıza, yüksek çözünürlüklü 4K video çekimi*4 ve daha fazlasına sahip ultra hızlı bir Bozulmayı Önleyici Deklanşör’ü mümkün hale getiriyor.

Sony’nin çıkışı daha önce duyurulan diğer fotoğraf makinesi ise, α7 değiştirilebilir objektifli fotoğraf makineleri serisinin en son üyesi α7R II. Şirketin yeni amiral gemisi full-frame aynasız fotoğraf makinesi α7R II, çözünürlük (42.4 efektif megapiksel), hassasiyet (ISO 102400’e kadar genişletilebilir*5) ve AF tepki hızının da aralarında yer aldığı üç boyutu yeni zirvelere taşıyor. Tüm bunlar, α7R II’de yer verilen dünyanın ilk*6 arkadan aydınlatmalı full-frame CMOS görüntü sensörü Exmor R™ sayesinde mümkün hale geliyor. Aynı zamanda dünyanın bir full-frame sensör üzerindeki en geniş AF kapsama alanını*6 sunan 399 netleme düzlemli aşama algılamalı AF noktasına sahip olan sensör, bu sayede fotoğraf makinesinin inanılmaz ölçüde yüksek tepki verebilen Hızlı Hibrit AF’ye sahip olmasını mümkün kılıyor. Son olarak, 5 eksenli dahili görüntü sabitleme ile donatılan α7R II’in, tam piksel okumalı*7 dahili bellek üzerine 4K video kaydedebilmesi fotoğraf makinesinin kompakt ama aynı zamanda fotoğraftan videoya kadar her türlü ihtiyaç için gerekli özellikler açısından zengin olmasını da sağlıyor.

4K BRAVIA®

Sony, daha önce çıkışı duyurulan ve aralarında en ince kısmında yaklaşık 4,9 mm kalınlık (75 inç X91C serisi yaklaşık 15mm kalınlığındadır) ile dünyanın en ince LCD TV’leri*1 olarak dikkatleri üzerine çeken 65 inç / 55 inç X90C serisinin de bulunduğu zarif 4K BRAVIA TV yelpazesini de vitrine çıkartacak. 4K Processor X1™’in de eklenmesi ile, bu serilerin her biri netlik, renk ve kontrastta ileri doğru atılmış dev bir adımı temsil ediyor. Her bir serinin aynı zamanda Android TV ile çalışması da çok sayıda içeriğe erişim, sezgisel kullanım ve akıllı telefonlar ile rakipsiz entegrasyon ve çapraz fonksiyonelliğe de imkân sağlıyor.

Sony aynı zamanda kullanıcılara daha derin siyahlar, daha parlak beyazlar ve daha zengin renk tonları sağlayan HDR (Yüksek Dinamik Aralık) içerik sunmak üzere Amazon Video gibi video aktarım servisleri ile ortaklıkları da hayata geçirdi. Sony’nin benzersiz kontrast yaratan eşsiz Dinamik Kontrast İyileştirme teknolojisi ile donatılan 4K BRAVIA yelpazesi, HDR görsellerin tam potansiyelini bugün hiçbir TV’nin yapamadığı kadar ortaya çıkartıyor.

*1: 20 inç veya daha büyük ekranlı LCD TV’ler için. Yayın tarihi itibariyle.

Oyun ve Ağ Hizmetleri

Sony Computer Entertainment’in “Project Morpheus” sanal gerçeklik (VR) sistemi PlayStation®4’ün sarmalayıcılığını bir üst düzeye taşırken oyun dünyasının geleceğini de gözler önüne seriyor. Oyuncu, sadece başa takılan bir VR birimini kullanmak suretiyle adeta oyunun içine adım atmış gibi kendini eksiksiz bir 360 derece sanal dünya ile çevrelenmiş halde buluyor. Oyuncunun yüzünü döndüğü yön ve başının hareketleri büyük bir hassasiyet ile takip edilerek oyuncunun başını her çevirişinde sanal dünyadaki görüntülerin de doğal ve sezgisel olarak gerçek zamanlı dönmesi sağlanıyor. 1920 x RGB x 1080 çözünürlüklü 5.7 inçlik OLED ekran ve görüntüleri 120fps hızında işleme becerisi ile donatılan Project Morpheus, inanılmaz derecede akıcı görüntüler üretirken oyunun sınırlarını zorlayan bir varlık hissi de elde ediyor. Project Morpheus’un, 2016’nın ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Life Space UX

Bunların yanı sıra, Sony fiziki alanları canlandırarak bunlara arayüz getirmenin tamamen yeni yollarını yaratan Life Space UX yelpazesinden ürünleri de sergileyecek. 10cm kübik Taşınabilir Ultra Kısa Atımlı Projektör, kompakt boyutlarına rağmen 20 ila 50 inçlik görüntü yansıtabiliyor ve masanın üzerinden duvara kadar her yere kurulabiliyor. Senfonik Işıklı Hoparlör ise, odanın her köşesini billur gibi net ses ile dolduran ışıklı bir hoparlör. Yenilenen tasarımlara sahip olan her iki ürünün de gelecek baharda piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Halihazırda temin edilebilen 4K Ultra Kısa Atımlı Projektör ve LED Ampul Hoparlör’ün yanı sıra bu yeni ürünleri de içinde barındıran Life Space UX yelpazesi, kullanıcıların yaşam alanlarında etkileşim biçimini kökünden değiştirmeyi amaçlıyor. Kullanıcılara kendilerini çevreleyen ortamları kullanmayı seçme biçimlerinde daha fazla özgürlük sağlayarak daha anlamlı, gerçekten interaktif alanlarda yeni yaşam modları sağlıyor.

Yaratıcılık Programı

Sony’nin Yaratıcılık Programı, mevcut kurumsal sınırların dışındaki umut vaat eden iş fikirlerine hız vermeyi ve hayata geçirmeyi amaçlayan yeni bir şirket içi iş sistemi. Program ile, “MESHTM” akıllı DIY kiti, “FES Watch,” “Qrio Smart Lock,” “HUIS REMOTE CONTROLLER,” ve “wena wrist” gibi yeni projeler ortaya çıktı. Bu ürünler, ilk defa IFA 2015’te bir arada sergilenecek.

*Burada verilen tüm isimler, Sony Corporation ve iştiraklerinin tescilli ticari markalarıdır.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!