-->
Dünyanın İlk 12,5 İnçlik 4K Hibrit Bilgisayarı: Toshiba Satellite Radius 12

Technicolor tarafından onaylanan renk kalibrasyonu teknolojisine sahip Ultra HD ekran seçeneği 6. Nesil Intel® CoreTM işlemciler ile inanılmaz performans Continuum, Cortana ve Windows Hello uygulamaları ile Windows 10’un en iyi özellikleri Toshiba Berlin IFA 2015 fuarında Dünya’nın ilk 12,5 inçlik 4K Hibrit bilgisayarını duyurdu. Esnekliğin, taşınabilirliğin, performansın, olağanüstü ekran seçeneklerinin ve en yeni Windows 10 […]

04.09.2015 | ulasufuk

    • Technicolor tarafından onaylanan renk kalibrasyonu teknolojisine sahip Ultra HD ekran seçeneği

  • 6. Nesil Intel® CoreTM işlemciler ile inanılmaz performans
  • Continuum, Cortana ve Windows Hello uygulamaları ile Windows 10’un en iyi özellikleri

Toshiba Berlin IFA 2015 fuarında Dünya’nın ilk 12,5 inçlik 4K Hibrit bilgisayarını duyurdu. Esnekliğin, taşınabilirliğin, performansın, olağanüstü ekran seçeneklerinin ve en yeni Windows 10 özelliklerinin daha önce benzeri görülmemiş şekilde bir araya geldiği Satellite Radius 12 modeli, beş farklı kullanım modu ile ofiste, evde veya seyahat halindeyken kullanıma uygun üstün bir cihaz. Cihazın sunduğu kullanışlılık, kullanıcıların ekranı diledikleri gibi katlayıp çevirerek kullanabildikleri, sıra dışı bir netlikle sinematik bir görüntüleme kalitesi sunan Ultra HD ekran seçeneği ile tamamlanıyor.

Toshiba Türkiye temsilcisi TNB A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter yaptığı açıklamada; “Microsoft Corp. ve Intel gibi iş ortaklarımızla yakın bir çalışma yürüterek en yeni teknolojileri dahil ettiğimiz, dünyanın ilk 12.5” Ultra HD 4K özellikli dönüştürülebilir bilgisayarını sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Kullanıcılarımız 6. Nesil Intel® CoreTM işlemcilerin gücünü deneyimlerken, Windows 10’un yepyeni özelliklerinin tüm nimetlerinden faydalanabilecekler. Satellite Radius 12 ile iş ya da oyun amaçlı kullanım için teknik özelliklerden veya kullanım kolaylığından taviz vermek istemeyen teknoloji tutkunlarının tüm beklentilerine yanıt vermiş oluyoruz.” dedi.

Microsoft Corp. OEM Pazarlama Başkan Yardımcısı Peter Han ise, “Toshiba, Windows özellikli ürün portfolyosuyla sıradışı bir müşteri deneyimi sunmak için çok önemli yatırımlar yaptı. Toshiba’nın Satellite Radius 12 modeli, Windows 10 için optimize edilmiş bir deneyim sunarak, kullanıcılarının Windows Hello gibi yeni ve heyecan verici özelliklerden faydalanabilmelerini sağlıyor.” dedi.

Nefes kesen görsel ve işitsel netlik

Dünyanın ilk 31.75 cm (12.5”) Ultra HD 4K özellikli ekrana sahip, dönüştürebilir notebook’u olan Satellite Radius 12, böylesine kullanışlı ve taşınabilir bir cihazda sıra dışı bir görüntü kalitesi sunuyor. Full HD’den dört kat daha fazla piksel ile dört kat daha fazla netlik elde ediliyor ve detaylar çok daha görülebilir hale geliyor. Toshiba yazılımı için geliştirilen Chroma Tune™ ile birlikte renk kalibrasyonu Technicolor tarafından yapılan ve onaylanan ekran, kullanıcıların seyrettikleri içeriğe göre en iyi renk aralığını seçebilmelerine olanak tanıyor. Ayrıca Full HD seçeneği de bulunan ekran, her iki seçenekte de 350 NIT yüksek parlaklıkla tüm dış mekan ortamlarına uygun ve IPS teknolojisi ile geniş açılı görüntüleme sağlıyor. Satellite Radius 12’nin dinamik doğası gereği, her iki ekran seçeneği de Corning® Gorilla® Glass NBT™ özelliği ile hasara karşı üstün dayanıklılığa ve korumaya sahip. Eğlence paketini tamamlayan ve ayarları DTS Studio SoundTM tarafından yapılan dahili harman kardon® hoparlörler, film izlerken veya müzik dinlerken net ve doğal sesler sağlıyor. Buna ek olarak, Bluetooth® Link aracılığıyla kablosuz müzik özelliği, kullanıcıların en sevdikleri parçaları uyumlu bir akıllı telefon veya tablet üzerinden Satellite Radius 12 hoparlörleri ile dinleyebilmelerine olanak tanıyor.

Mükemmel performans

Yeni 6. Nesil CoreTM i7’ye kadar Intel® işlemciler ile güçlendirilen Satellite Radius 12, kapsamlı grafikler ve baş döndüren bir video görüntüleme için üstün bir performans sunarken, Windows 10’un tüm nimetlerinden faydalanabilmeyi sağlıyor. 512GB’a kadar yüksek hızlı katı hal sürücüsü (SSD) ve 8GB RAM ile birlikte Satellite Radius 12, çoklu-işlem ve kesintisiz eğlence için gereken performansı sağlıyor. Bağlantı seçenekleri, dosyalara anında erişebilmek için, bir adet 10 Gbps’e kadar karşılıklı aktarım (throughput) sağlayan 2. Nesil C Tipi süper hızlı yeni USB 3.1 girişi gibi en yeni teknolojileri içeriyor. Satellite Radius 12, bir dizi farklı bağlantı seçeneğinin yanı sıra, Intel® Dual Band Kablosuz-AC özelliğinin ultra-hızlı iletişim yeteneklerinden de faydalanıyor.

Windows 10’un en iyileri

Windows 10 ile Satellite Radius 12, Windows’un en iyi özelliklerinden yararlanıyor ve bu anlamda Avrupa’da bu özellikleri dahil eden ilk Toshiba modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Diz üstü ve tablet modları arasında geçiş yaparken, Continuum özelliği uygulamalarda ve içeriklerde yumuşak bir geçiş sağlıyor. Dahili HD web kamera ile sağlanan Yüz Tanıma özelliği sayesinde sisteme girişte biyometrik doğrulama yapan Windows Hello kullanım kolaylığını bir üst noktaya taşıyor.

Cortana uygulamasına hızlı erişim sağlayan Toshiba’nın diğer 2015 Windows modellerinin bir adım önüne geçen Satellite Radius 12, özel bir Cortana tuşuna sahip ve yüksek gürültü seviyeleri veya bilgisayardan uzak mesafeler gibi en zorlu koşullarda bile kusursuz ses performansı sunuyor.

Radikal bir esneklik ve taşınabilirlik

Üst segment bir notebook’un tüm üretkenliğini sunmanın yanı sıra, büyük ekranlı tabletlerin tüm eğlence yeteneklerine sahip Satellite Radius 12, iş ve oyun arasında kolaylıkla geçiş yapabilmesiyle faal bir yaşam biçimine sahip olanlar için ideal.

Yalnızca 15.4 mm inceliğinde ve yalnızca 1.32kg’dan başlayan ağırlığıyla Satellite Radius 12, seyahat halindeyken taşınması kolay ve 8 saate kadar pil ömrünün3 avantajlarını sunuyor.

360 derece menteşe mekanizması, dizüstü, tablet, masaüstü, sunum ve izleme modlarından oluşan beş farklı kullanım modu sunarak, kullanıcıların her durumda tam bir taşınabilirliğe sahip olmalarını sağlıyor.

Seçkin tasarımı, Saten Altın rengi taramalı alüminyum kaplaması ve hassas touch pad alanına sahip, yeni Windows 10 hareketlerini destekleyen arka aydınlatmalı döşeme klavyesi ile Satellite Radius 12, her ortamda mükemmel bir etki yaratacak.

Toshiba Satellite Radius 12 Türkiye’de 2015’in dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak.

Toshiba Satellite Radius 12:

  • Ekran: 31.75cm (12.5″) Ultra HD 4K (3840 x 2160, 362ppi) veya Full HD (1920 x 1080) 10

Cortana yalnızca bazı pazarlarda mevcuttur, sunduğu deneyim bulunduğu pazara göre değişkenlik gösterebilir.

Full HD modelinde 8 saate kadar, Ultra HD modelinde 6 saate kadar. MobileMark 2014 verilerine dayanarak

Parmak dokunmatik 350 NIT özellikli LED ekran ve Corning® Gorilla® Glass NBTTM koruma özellikli IPS teknolojisi

  • Ultra HD modellerde Technicolor ve Toshiba yazılımı için ChromaTuneTM tarafından onaylanan renk kalibrasyonu teknolojisi
  • İşlemciler: 6. Nesile kadar Intel® CoreTM i7
  • Grafik işlemciler: Intel® HD Graphics 520
  • Depolama: 512 GB’a kadar M.2 SATA SSD
  • Bellek: 8GB LPDDR3 (1.600MHz) onboard
  • Bağlantı: 2x USB 3.0 girişi, 1x 2. Nesil C tipi USB 3.1 (10 Gbps destekli) girişi, Intel® Dual Band Kablosuz-AC, Bluetooth® 4.0, Intel® Kablosuz Ekran, 1x 4K çıkış özellikli HDMI®
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • Ses: Ayarları DTS Studio Sound™ ses geliştirme tarafından yapılan dahili harman kardon® stereo hoparlörler, Bluetooth® link ile kablosuz müzik dinleme
  • Pil ömrü2:
  • Full HD model: 8 saate kadar
  • Ultra HD 4K model: 6 saate kadar
  • Renk: Saten altın rengi taranmış alüminyum kaplama
  • Boyutlar: 299.5 x 209 x 15.4mm
  • Ağırlık: 1.32 kg’dan başlayarak


Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!