-->
Beyond Eyes İnceleme

Masalsı Bir Yolculuk… Indie oyunları göz önünde bulundurulunca aklınızda neler canlanıyor hayal edebiliyorum, çünkü onları ben de yaşıyorum! Ancak bu durum, oyun kalitelerinde bazı düşüşler yaşatmaya başlandı. Beyond Eyes, Tiger & Squid Games tarafından yapılmış bir yavaş işleyen bir macera oyunu. Ancak onu diğer rakiplerinden ayıran çok büyük özellikleri var. Öncelikle oyunda yer alan sanatsal […]

22.09.2015 | ulasufuk

Masalsı Bir Yolculuk…

Indie oyunları göz önünde bulundurulunca aklınızda neler canlanıyor hayal edebiliyorum, çünkü onları ben de yaşıyorum! Ancak bu durum, oyun kalitelerinde bazı düşüşler yaşatmaya başlandı. Beyond Eyes, Tiger & Squid Games tarafından yapılmış bir yavaş işleyen bir macera oyunu. Ancak onu diğer rakiplerinden ayıran çok büyük özellikleri var. Öncelikle oyunda yer alan sanatsal grafik çalışması oyun dünyasında başlı başına bir yenilik görevinde. Bugün çok değişik ve dramatik bir hikâyesi olan alternatif bir oyun, daha doğrusu benim deneysel oyun diye tabir ettiğim içinde aksiyon bulunmayan, yavaş işleyen bir macera oyunu inceleyeceğiz. Oyunumuzun adı ‘’Beyond Eyes’’ hemen hikâyesini anlatarak incelememize giriş yapalım. Yönettiğimiz küçük kız bir havai fişek gösterisi sırasında kaza sonucu gözlerini kaybeder. Fakat tam anlamıyla değil, yani belli bir mesafeye kadar az da olsa görebilmektedir. Bunun akabinde önceden oyun oynayıp koşturan küçük kızımız artık ne yazık ki oyun oynayıp koşamayacaktır.

 

Beyond-Eyes-İnceleme1

 

Bu olayla beraber tüm dünyası kararır, artık tek dostu nani adındaki kedisidir. Ama nani çok yaramazdır hiç yerinde duramaz devamlı bir yerlere gider ve bizim küçük kızımızın başını bela olmaktadır. Kızımızın yanında hiç kimse olmadığı için ona ilerlemesinde biz yardımcı oluyoruz. Önceden de yazdığım gibi tam anlamıyla görme duyularını kaybetmemiş, onun için belli yerleri görüp hareket edebiliyoruz. Yönlendirme tuşları ise çoğu oyunda olduğu gibi w,a,s,d tuşları ile herhangi bir obje ile etkileşime girmek için de boşluk tuşunu kullanabiliyoruz. Yaramaz kedimiz nani’yi ararken başka hayvanlarla da karşılaşıyoruz. Mesela: kargalardan kızımız korkuyor. Zaten ellerini üşüyormuş gibi vücuduna kavuşturduğunda korktuğunu anlıyorsunuz. Ayrıca kargalar karakterimizi korkutmakla kalmıyor yolunu da tıkayabiliyorlar. Bu durumlarda başka çıkış yolu bulmak zorundasınız.

 

Beyond-Eyes-İnceleme2

 

Kızımız göremediği için koşamıyor haliyle yavaş yavaş ilerlemek zorunda kalıyoruz. Bu da bazı oyun sever arkadaşları sıkabilir. Oyunda sadece kargalardan korkmuyor bunun yanı sıra trafikten ve arabalardan da çok korkuyor sevimli kızımız. Onları göremediği için karanlık bir canavarmış gibi hissediyor. Sizin yapabileceğiniz ise trafik lambasının düğmesine basıp arabaları durdurarak kızımıza yardım etmek. Ve onu oradan hemen uzaklaştırmak. Oyun devamlı bu şekilde mi ilerliyor bilmiyorum, acaba ileride başka birileri çıkıyor mu bilmiyorum. Zira diyaloğa hiç rast gelmedim. Oynanış çeşitli ve keyifli olsa da hoşuma gitmeyen bazı yönleri oldu. O da oyuncuyu zaman zaman hikayeden uzaklaştırması. Oyunun bazı noktalarında hikayeden uzak kaldığınızı hissedebiliyorsunuz. Bazı bölümler oynanış süresini uzatmak için konulmuş gibi hissettiriyor. Keşke bunun yerine daha kısa ve daha dolgun bir oyunla karşılaşsaydık.

 

Beyond-Eyes-İnceleme3

 

Teknik detaylar ’Beyond Eyes’in en başarılı olduğu noktalardan biri. Son zamanlarda gördüğüm en tatlı, en sanatsal grafiklere sahip oyunlardan biri kendisi küçük çaplı olmasına rağmen bu senenin en merak uyandıran oyunlarından biriydi benim için. Sonuç olarak film olsa harika dedirtecek bir senaryoya sahip dramatize edilmiş ve ilginç hüzünlü bir hikâyeye ortak olmak istiyorsanız Beyond Eyes tam size göre diyebilirim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!