-->
Şampiyonluk Ligi Türkiye Büyük Finali’ne Dark Passage Adını Yeniden Yazdırdı

eSporda Geçtiğimiz Yılın Tecrübeli İsmi Bir Kez Daha Kupanın Sahibi Oldu Riot Games, gnçtrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin Türkiye Büyük Finali’ne geçen yılın şampiyonu Dark Passage damgasını vurdu. 10 bin seyircinin izlemek için Ülker Sports Arena’ya akın ettiği, birçok eSpor tutkununun da ekran […]

08.08.2015 | ulasufuk

eSporda Geçtiğimiz Yılın Tecrübeli İsmi Bir Kez Daha Kupanın Sahibi Oldu

Riot Games, gnçtrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin Türkiye Büyük Finali’ne geçen yılın şampiyonu Dark Passage damgasını vurdu. 10 bin seyircinin izlemek için Ülker Sports Arena’ya akın ettiği, birçok eSpor tutkununun da ekran başında izlediği büyük final mücadelesinde fırtına gibi eserek Beşiktaş E-spor Kulübü’nü 3-1 mağlup eden Dark Passage, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Türkiye’de eSpor kavramının en büyük destekçisi Riot Games’in gnçtrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle düzenlediği Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi Türkiye Büyük Finali’nin galibi, rakibini 3-1’lik skorla mağlup eden Dark Passage oldu. Açılışını Burcu Esmersoy’un yaptığı etkinlikte karşı karşıya gelen Beşiktaş E-spor Kulübü ve Dark Passage arasındaki şampiyonluk maçını izlemek üzere 10 bin League of Legends ve eSpor hayranı İstanbul’daki Ülker Sports Arena’ya akın etti.

Geçtiğimiz yılki şampiyonluğunun ardından bir kez daha Türkiye Şampiyonu unvanını alan Dark Passage, Ekim ayında düzenlenecek olan League of Legends Dünya Şampiyonası’nda Kore’den Kuzey Amerika’ya, Çin’den Avrupa’ya kadar dünyanın en iyi eSpor takımlarına karşı Türkiye adına mücadele edecek.

Tecrübeli Ekip eSporda Dünyanın En İyilerine Meydan Okuyacak

Geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Finali şampiyonluğunun ardından, Almanya’da katıldığı Uluslararası Wild Card Turnuvası’ndan da lider ayrılan Dark Passage, ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etme fırsatı yakalamış ve bir ilki başarmıştı. Konuyla ilgili Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu, şunları söyledi: “Riot Games Türkiye Ofisi olarak, Türkiye’de eSporun güçlenmesi ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bu yıl gnçtrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle bu vizyonumuzu bir adım daha ileri taşıdık ve Türkiye’nin ilk Profesyonel eSpor Ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi’ni hayata geçirdik. Düzenlediğimiz etkinlikler on binlerce eSpor tutkununun maçları yerinde izlemek üzere sahalara akın etmesini sağlarken, milyonlarcasını ekran başına bağladı. Şampiyonluk Ligi Türkiye Büyük Finali’nden lider ayrılan Dark Passage’ı tebrik ediyorum. Şimdi sırada Ekim ayında gerçekleştirilecek olan League of Legends Dünya Şampiyonası var. Umuyorum ki Dark Passage Dünya Şampiyonası’na katılma başarısı gösterecek ve başarılarımızı çok daha geniş bir coğrafyaya taşımanın gururunu bizlere yaşatacak.”

Turkcell Genç ve Premium Segment Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek konuyla ilgili açıklamasında şunları dile getirdi; “Türkiye’nin en büyük gençlik kulübü gnçtrkcll, oyun dünyasının gençler için ne ifade ettiğini çok iyi biliyor. Riot Games iş birliği ile League of Legends efsanesine ortak olmamızın ardında, bu dünyaya yüklediğimiz anlam var. Oyunların kurduğu yeni dünyalar, artık bir vakit geçirme aracı olmanın çok ötesinde. Profesyonelleşen yeni dünyası, eSpora yaptığı yatırım ve lig tasarımıyla League of Legends gençliğe ilham veriyor, onları daha iyi olmak, mücadeleye katılmak için harekete geçiriyor. gnçtrkcll’i LoL Şampiyonluk Ligi’ne sponsor olmak üzere harekete geçiren, işte bu ilham verme gücüne sahip olması. Bugüne dek pek çok farklı alanda gençlere ilham kaynağı olmaya çalıştık ve bu kavramı çok önemsiyoruz. Amacımız, bir yandan gençlerin yaratıcılığını ve yeteneklerini desteklemek, bir yandan da eSpor dünyasının resmi olarak tanınmasına katkıda bulunmak. Bunu yaparken de, tabii ki hem profesyonel gençlerimizin hem de profesyonel olmayan ama bu oyuna gönül veren tüm izleyici ve oyuncuların iletişim anlamında ihtiyaçlarını karşılamak, GSM dışı oyun alanındaki ilgilerini desteklemek için tüm teknolojimizle var olacağız. Bizim için profesyonel olsun olmasın her oyuncu bir kahraman, bu nedenle LoL Şampiyonluk Ligi kapsamında yaptığımız iletişim çalışmalarında da “Bu Meydanda Şampiyon Sensin!” diyoruz ve oyuncuların kendilerini birer şampiyon gibi hissetmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. gnçtrkcll olarak “iyi oynayan kazansın diyoruz. eSpora gönül veren arkadaşlarımız da gnçtrkcll’e ‘GG WP’* yanıtı verirse ne mutlu bize!”

Coca-Cola Türkiye Sponsorluk ve Marka İşbirlikleri Müdürü Nazlı Berberoğlu Riot Games ile yapılan işbirliğiyle, eSpor’un uluslararası spor dalları arasında önemli bir yere gelmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti ve şunları ekledi; “Coca-Cola Zero ile League of Legends oyuncularının en büyük destekçileri arasında yer alıyoruz. Bu işbirliğimiz çerçevesinde League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin en çok gelişim gösteren oyuncusunu seçerek ödüllendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Coca-Cola Zero ile eSporu desteklemeye devam ederken League of Legends oyuncu ve hayranlarını da sürprizlerimizle şaşırtmaya devam edeceğiz.”

TeknoSA Pazarlama Direktörü Cem Işık ise; “Oyun teknolojilerini Türkiye’nin 81 iline götüren ve bu konuda öncü olan bir markayız. Şimdi de Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor Ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi’ne destek veriyoruz. Gençliğin kalbinin attığı her yerde olmak, gençlik coşkusunun bulunduğu bu büyük organizasyonda yeralmak bizi heyecanlandırıyor. Dünyada ve son yıllarda Türkiye’de ilgi gören eSporun parçası olmaktan son derece mutluyuz. Ülkemizdeki eSpor bilincinin gelişmesi ve gençlerimizin sinerjisiyle uluslararası başarıların sağlanması bizim de bu konudaki en büyük hayalimiz. Türkiye’nin lider teknoloji perakende markası olarak farklı alanlarda ve mecralarda gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Dijitalleşen dünyamızda bu ve farklı platformlara ilginin artarak devam edeceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Yeşil Sahaların Derbi Heyecanı Kırmızı-Mavi Sahalara Taşınacak                                                                        

Türkiye’deki eSpora yönelik bu potansiyelin ve finalde köklü rakibine yenilmesine rağmen özellikle de Beşiktaş’ın sezon boyunca bu alanda gösterdiği performansın büyük kulüplerin de ilgisini çektiğine değinen Hasan Çolakoğlu, “Çok yakında Süper Lig’in yeşil sahalarda yaşanan derbi mücadelelerinin, League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin Kırmızı-Mavi sahalarına da yansıdığını görürseniz şaşırmayın” diye konuştu.

Milyonlar 8 Profesyonel Takımın Şampiyonluk Mücadelesini İzledi

Dünyada milyonlara hitap eden eSpor heyecanını Türkiye’ye taşıyan League of Legends Şampiyonluk Ligi, Yaz Mevsimi boyunca ligde yer alan 8 profesyonel eSpor takımının çekişmeli mücadelesine sahne oldu. Her cumartesi ve pazar Riot Games Türkiye ofisindeki özel turnuva odalarında gerçekleştirilen profesyonel lig maçları Twitch üzerinden de canlı olarak yayınlandı.

Satışa Çıkan 10 Bin Bilet 24 Saatte Tükendi

Bu yıl ikinci kez Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen Şampiyonluk Ligi Türkiye Büyük Finali için geçtiğimiz yıl satışa çıkan 10 bin bilet 1 hafta içinde tükenmişti. 2015 Sezonu Türkiye Büyük Finali biletleri ise 24 saatten kısa sürede tükenerek Türkiye’de eSpor alanında yeni bir rekora imza attı.

_D754116



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz