-->
Batman: Arkham Knight Oyun İnceleme

Batman Geri Dönüyor… Uzun süredir merakla beklenen grafikleri oynanış videoları ile daha piyasaya çıkmadan önce adından oldukça söz ettiren ve dört gözle beklenen Batman: Arkham Knight sonunda biz oyun severlerin beğenisine sunuldu. Batman gibi bir kahramana yakışır bir oyun ile bizi tekrar ekranlarımızın başına kilitlemeyi başaran oyun nesil nesilin ilk oyunu olması ile önem arz […]

06.07.2015 | ulasufuk

Batman Geri Dönüyor…

Uzun süredir merakla beklenen grafikleri oynanış videoları ile daha piyasaya çıkmadan önce adından oldukça söz ettiren ve dört gözle beklenen Batman: Arkham Knight sonunda biz oyun severlerin beğenisine sunuldu. Batman gibi bir kahramana yakışır bir oyun ile bizi tekrar ekranlarımızın başına kilitlemeyi başaran oyun nesil nesilin ilk oyunu olması ile önem arz ediyor. Oyun hakkında yayımlanan onlarca video, yazı, haber içeriğini kaçıranlardansanız önce konuya değinerek başlayalım. Suç yoğunluğu almış başını gitmiş sokaklarda polis gücünü kaybetmiş. Her gün cinayetler işleniyor bunlardan ötürü Gotham’da yaşayanların şehri terk etmesi ile oyunumuz başlıyor. Serinin eski oyunlarından aşina olduğumuz standart Batman görüntüsü ile Gotham’ı, çıktığı kulenin tepesinden izleyerek başlıyoruz. Karşılaştığı görüntü karşısında sessiz kalamayacak olan kahramanımız Batman’in işi hiç kolay değil. Gotham’ı, eski günlerine kavuşturmak ve yeniden adaleti sağlamak için yola Kara Şövalye’miz, bir yandan da kimliği belli olmayan Arkham’ın Şövalyesi ile amansız bir mücadele içine girmek zorunda kalıyoruz.

 
Batman-Arkham-Knight-inceleme1
 

Eğer serinin diğer oyunlarını oynadıysanız bu oyuna yabancılık çekmeyeceksiniz. Tanıdık kontrol mekanizmasının, oyun dinamiklerinin yanında yeni nesil grafikler, zenginleştirilmiş hikaye sizi içine çeken etkenler olacak. Yine tek tuşla hem kontratakları hem de klasik yakın dövüş sistemini kullanabiliyorsunuz. Batman: Arkham Knight’ın en büyük özelliği yapımın tek bir tarz üzerinde yürümemesi, oyunda yaptığınız şey ilerleyip karşınıza çıkan düşmanları yok etmekten ibaret değil. Gizliliğinde çok büyük bir önemi var, bazen ortalığı karıştırmadan sorunları çözmek gerekiyor. Oyun süresince, kimi zaman yaya kimi zaman ise aracımız Batmobile’ı kullanarak suçlular ile savaşmak gerekiyor. Elbette bu duyulduğu kadar kolay değil. Oyunun tamamı ile “Açık Dünya” haline getirilmesi sayesinde, kendinizi Batman’i kullanan birinden çok, Batman olarak hissediyorsunuz artık. Haritanın her yanına dağılmış yan görevler, Riddler bulmacaları, tecrübe puanları kazanabileceğiniz değişik alıştırmalar kimi zaman oyunun ana konusunu bırakıp bu öğelere kaymanıza neden olabiliyor.

 
Batman-Arkham-Knight-inceleme2
 

Dikkatinizi çekecek en büyük etkenlerden biri de kötü adamların sayısının artmış olması. Mr.Freeze, Penguin, Two-Face gibi, sizi resmen çizgi romanın içindeymişçesine heyecanlandıran bir ortam mevcut oyunda. Yaptığınız bölüm sonu canavarı savaşlarının sizi pek zorlayacağı söyleyemez. Batmobile’dan gelen yardımlarla olayın püf noktalarını anlayıp, hayatı Batman için kolaylaştırabiliyorsunuz. Önceki yapımlarda Batmobile’ı sadece arada görüyorduk ve kullanma şansına sahip olamıyorduk. Ancak Arkham Knight’ta yoğun bir şekilde kullanabilirsiniz. Öncelikli olarak, yapımın açık dünya olmasından kaynaklı harita büyüklüğünü aracımız sayesinde rahatlatabiliyoruz. Uzak mesafelerdeki görevler için daha hızlı gidebiliyoruz.

Müthiş kombolar uygulayan Batman, topladığımız puanlar sayesinde yeni yetenekler ve kombolar kazanıyor. Ancak süper kahramanımızın canı oldukça tatlı, aldığı iki üç darbeyle bir anda yere yığılabiliyor. Hele ki silahlı düşmanların arasında kalmamaya dikkat edin, onları sessiz veya uzaktan etkisiz hale getirin, çünkü Batman’e iki üç mermi isabet ederse, kendinizi yerde bulursunuz. Düşmanlarınızla dövüşürken zaman zaman yavaş çekim devreye giriyor ve Batman’in rakibine nasıl darbe indirdiğini yakından görüyoruz. Akrobatik hareketlerin de işin içine girmesi ile dövüşlerden aldığınız keyif katlanıyor. Topladığınız puanlar sadece yeni kombolar sunmuyor, yeni malzemeler ve ekipmanları alabiliyor ve Batman’i güçlendirebiliyorsunuz.

 
Batman-Arkham-Knight-inceleme3
 

Oyunun teknik yönlerine değinecek olursak Batman’in modellemesi gerçekten çok iyi tasarlanmış. Diğer önemli karakterlerin de fizik modellemeleri oyunun kalitesine yakışır bir şekilde hazırlanmış. Grafikler modelleme konusunda iyi olsa da çevre kaplamalarının aynı başarıyı yakaladığını söyleyebiliriz. Grafikler mükemmel duruyor, adeta standartlarımızı üst seviyeye çıkarıyor. Yüksek kaplamaları, çevre detayları, etkileşimi ve muhteşem oynanış alanıyla Batman: Arkham Knight bizden geçer not almayı başarıyor. Yapım müzikleriyle de artı not almayı başarıyor, menüdeki ve oyun esnasında, içinde bulunduğumuz duruma göre çalan müzikler gayet iyi ve oyuncuyu havaya sokuyor. Ara videolar da oyuna sinematik bir bakış açısı getiriyor.

Batman: Arkham Knight daha çıkmadan adından söz ettirdi demiştik, oyun çıktı ve oynadık. Ve diyorum ki Batman: Arkham Knight adından söz ettirmeye devam edecek. Her şeyi şöyle tekrar bir göz atarsak, elimizde üzerine oldukça uğraşılmış, klasik olmaya layık kapkaranlık bir dünyayı çok iyi yorumlamış. Bütün oyun severlerin mutlaka oynaması gereken bir yapım olmuş. PC için Steam üzerinden satışı şimdilik durdurulmuş olsa da konsol ve kutulu versiyonlarını marketlerde bulabilir hoşça vakit geçirebilirsiniz.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!