-->
AMD APU ve GPU’ları Yeni Catalyst 15.7 Sürücüsü ile Sezgisel Windows 10 Deneyimi Sağlayacak

AMD yeni AMD Catalyst 15.7 Sürücü güncelleştirmesini duyurdu. Yeni sürücü Windows 10 ve DirectX 12 API’si için kusursuz ve sezgisel destek sağlıyor, kullanıcıların AMD APU ve GPU çözümlerinden en iyi performansı almalarına olanak veriyor. AMD Catalyst 15.7 sürücüsü; kullanıcı deneyimini daha güvenilir bir performans, yenilikçi özellik ve teknolojiler ile zenginleştiriyor. Sürücü, Windows sürücü güncelleştirme bileşeninin […]

09.07.2015 | ulasufuk

AMD yeni AMD Catalyst 15.7 Sürücü güncelleştirmesini duyurdu. Yeni sürücü Windows 10 ve DirectX 12 API’si için kusursuz ve sezgisel destek sağlıyor, kullanıcıların AMD APU ve GPU çözümlerinden en iyi performansı almalarına olanak veriyor.

AMD Catalyst 15.7 sürücüsü; kullanıcı deneyimini daha güvenilir bir performans, yenilikçi özellik ve teknolojiler ile zenginleştiriyor. Sürücü, Windows sürücü güncelleştirme bileşeninin bir parçası olarak Microsoft 10 ile tamamen entegre edilecek.

Windows 10 ile çalıştırılan AMD APU’ları ve Radeon GPU’ları, oyunları ve stream edilen videoları her zamankinden daha iyi göstererek en gelişmiş eğlence deneyimi sağlayacak. Ayrıca cihazlar arası PC deneyimini daha kişisel, daha üretken ve hatasız kılacak.

Önemli AMD yeniliklerinden bazıları şöyle:

Donanım tabanlı HEVC dekoderi içeren donanım bileşenleri ile 4K ve üzeri çözünürlüklerde içerik stream etme yeteneği

DirectX 12 ve AMD FreeSync Teknolojisi sayesinde Windows 10 işletim sistemli AMD tabanlı bilgisayarlar ile oyunlarda üstün görüntü performansı

AMD ve Windows 10’un uyumlu çalışması ile sağlanan duyarlı uykudan uyanma zamanı. Bu sayede bilgisayarların uyku modundan daha kısa sürede faaliyete geçebilmesi sağlanıyor.

Windows 10 işletim sistemi ile beraber çalışan Window Display Driver Model (WDDM) 2.0 sayesinde grafik kartına binen işyükü azaltılıyor. Görüntü modları arasında geçiş hızlıca ve Windows kullanıcılarının geçmişte karşılaştığı titreme sorunu olmaksızın gerçekleştirilebiliyor.

Yeni AMD Catalyst 15.7 sürücüsü’nün son kullanıcı deneyimini zenginleştirecek özellik güncellemelerinden bazıları şöyle:

Resim Kare Hızı Kontrolü (FRTC) teknolojisi grafik kartınız üzerinden oyun sırasında sağlanacak resim kare hızına sınır koyarak gerçekleşecek en yüksek resim kare sayısını kontrol etmenizi, bu sayede daha sabit ve istikrarlı performans almanızı sağlar. Böylece sistem ve GPU’nun güç tüketimi ve ısısı düşürülürken, fan hızındaki azalma daha sessiz bir deneyim sağlar. Yeni sürücü ile bu özellik artık AMD Radeon R7 260 ve üstü GPU’lar tarafından destekleniyor.

Virtual Super Resolution (VSR) teknolojisi yüksek çözünürlükte işlenen görüntüyü monitörün doğal çözünürlüğüne indirgeyerek, verimli bir Super Sample Anti-Aliasing uygulanması ile oyunculara ve masaüstü Windows kullanıcılarına resim kalitesinde önemli derece iyileştirmeler sunuyor. Yeni sürücü ile bu özellik artık AMD Radeon R7 260 ve üstü GPU’ların yanı sıra masaüstü A-Serisi 7400K ve üstü tek ve çoklu GPU özellikli APU’lar tarafından da destekleniyor.

Oyun süresince ekranda oluşan yırtılmaları, takılma ve gecikme olmaksızın ortadan kaldıran AMD FreeSync Teknolojisi artık Crossfire’ı da destekliyor. Bunun için sadece FreeSync özellikli bir AMD bileşeni ve FreeSync uyumlu bir monitor gerekiyor. Şimdiye dek duyurulan FreeSync destekli monitörlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Son kullanıcıya yönelik faydalar ve Windows 10 ve DirectX 12 AMD Catalyst 15.7 sürücü desteği hakkında daha fazla bilgi için AMD Sürücü ve Destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!