-->
Sony Computer Entertainment Yeni PlayStation4’ü Duyurdu

Sony, yeni PS4 bilgisayar eğlence sisteminin Haziran ayının sonundan itibaren Japonya’da piyasaya sürüldükten sonra, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya bölgelerinde de temin edilebileceğini açıkladı. Yeni PS4 sisteminin mevcut modele göre ağırlığı %10, elektrik tüketimi ise %8 azaltıldı. İstanbul, 24 Haziran 2015 – Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), yeni bir PlayStation®4 (PS4™) bilgisayar eğlence sisteminin, Haziran ayının […]

24.06.2015 | ulasufuk

Sony, yeni PS4 bilgisayar eğlence sisteminin Haziran ayının sonundan itibaren Japonya’da piyasaya sürüldükten sonra, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya bölgelerinde de temin edilebileceğini açıkladı. Yeni PS4 sisteminin mevcut modele göre ağırlığı %10, elektrik tüketimi ise %8 azaltıldı.

İstanbul, 24 Haziran 2015 – Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), yeni bir PlayStation®4 (PS4™) bilgisayar eğlence sisteminin, Haziran ayının sonundan itibaren Japonya’da piyasaya sürüldükten sonra, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya bölgelerinde de temin edilebileceğini açıkladı.

Yeni PS4 sisteminin mevcut modele göre ağırlığı %10, elektrik tüketimi ise %8 azaltıldı. Ayrıca, yeni PS4 sisteminin HDD yuva kapağının yüzeyi de mat cilası ile sisteme rahat bir görünüm kazandırıyor. Yeni sistem ile, kullanıcılar, geniş oyun yelpazesi ve güçlü ağ teklifleri gibi sadece PlayStation® üzerinde bulunan eşsiz ve interaktif eğlence deneyimlerinin tadını çıkartmayı sürdürebilecekler.

PS4 sisteminin oyun portföyü, gerek SCE Worldwide Studios’un gerekse üçüncü taraf yayıncıların hepsi de yakında oyun severler ile buluşacak olan Until Dawn™, Batman: Arkham Knight™, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Destiny: The Taken King ve God of War™III: Remastered gibi büyük bir heyecanla beklenen oyunlar ile büyümeyi sürdürecek*1.

SCE, sadece PlayStation üzerinde mümkün olan eğlence deneyimleri sağlamak üzere PS4 dünyasını genişletmeye devam edecek.

<PlayStation®4 (CUH-1200 serisi)>

Ürün adı PlayStation®4
Renkler Jet Siyahı / Buz Beyazı
Ürün kodu CUH-1200 serisi
Ana işlemci Tek yongalı özel işlemci

CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8 çekirdek

GPU : 1.84 TFLOPS, AMD yeni nesil Radeon™ tabanlı grafik motoru

Bellek GDDR5 8GB
Depolama boyutu 500GB Sabit disk sürücüsü*2
Harici boyutlar Yaklaşık 275×53×305 mm (genişlik × yükseklik × uzunluk) 
(geçici, en büyük çıkıntısı hariç)
Ağırlık Yaklaşık 2,5 kg
BD/ DVD sürücü
(yalnızca okuma)
BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Giriş/Çıkış Süper Hızlı USB x (USB 3.0) bağlantı noktası × 2 
AUX bağlantı noktası × 1
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1

IEEE 802.11 b/g/n

Bluetooth® 2.1(EDR)

Güç AC 100-240V, 50/60Hz
Güç tüketimi Maks. 230W
Çalışma sıcaklığı 5ºC – 35ºC
AV çıkışı HDMI çıkış bağlantı noktası
DİJİTAL ÇIKIŞ (OPTİK) bağlantı noktası

 

*1 Oyun programının yanı sıra oyun sayısı da bölgeden bölgeye değişiklik gösterir.

*2 Sabit disk sürücüsü, kullanıcılara yönelik alanı ve sistem için ayrılan alanı içermekte olup kullanıcıların kullanımı için serbest alan bu belgede bildirilen toplam alandan daha azdır.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!