-->
Hayalindeki Kahramana Dönüşenler Türkiye’nin En Büyük Oyun Turnuvasında Buluşuyor

Dünya çapında bir çılgınlığa dönüşen “cosplay” akımına Türkiye’de gönül verenler; eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da emek isteyen hobilerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Televizyonun sevilen yüzü Yunus Günçe’nin “Assassin’s Creed” karakteri Ezio’ya dönüşmesiyle başlayan ve bugüne kadar dört amatör katılımcının hayalini gerçekleştirmesine zemin hazırlayan Red Bull Shape Shifters’ta hayalindeki kahramana dönüşen son isim Miray […]

13.06.2015 | ulasufuk

Dünya çapında bir çılgınlığa dönüşen “cosplay” akımına Türkiye’de gönül verenler; eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da emek isteyen hobilerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Televizyonun sevilen yüzü Yunus Günçe’nin “Assassin’s Creed” karakteri Ezio’ya dönüşmesiyle başlayan ve bugüne kadar dört amatör katılımcının hayalini gerçekleştirmesine zemin hazırlayan Red Bull Shape Shifters’ta hayalindeki kahramana dönüşen son isim Miray Songün oldu.

Miray Songün, “DOTA 2” oyununun karakterlerinden Vengeful Spirit’e dönüştü. Songün “Vengeful Spirit, ya da ilk gördüğümde beni kalbimden vuran haliyle Shendelzare, tutkusu yüzünden beni inanılmaz etkileyen bir karakter. Kararlılığı, inancı, görünüşüyle birlikte muhteşem bir tasarıma sahip. Başına gelen olaylardan, uğradığı ihanetten sonra savaşmaktan vazgeçmeyerek geri dönmesi, bedeli ne olursa olsun hedefine ilerlemesi hayranlık duyduğum bir şey” diyor.

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un stüdyosunun konuğu olan Miray Songün’ün seçimi ayrıca 14 Haziran’da yapılacak Türkiye’nin ilk büyük Dota 2 turnuvası Red Bull Son Şampiyon’la da örtüştü. Turnuva öncesinde en sevdiği oyunun karakterine bürünen Songün’le birlikte diğer Dota 2 karakterleri de kanlı canlı halleriyle 14 Haziran’da İstanbul Volkswagen Arena’da yapılacak Red Bull Son Şampiyon turnuvasında yer alacak.

Yunus Günçe ile başlayan dönüşüm fırtınası “League of Legends” karakteri Dragonblade Riven’a dönüşen Burcu Aycan, “World of Warcraft” karakteri Sylvanas’a dönüşen Melodi Kızılgün, “Transistor” karakteri Red’e dönüşen Ceyda Doğan Karaş, “DOTA2” karakteri Invoker’a dönüşen Eymen Sadıkoğlu, “Half Life” karakteri Gordon Freeman’a dönüşen Osman Umutez ve “DOTA2” karakteri Vengeful Spirit’e dönüşen Miray Songün ile devam etti. Tüm çekimlerini ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un gerçekleştirdiği Red Bull Shape Shifters macerasını takip etmek, hayalindeki kahramana dönüşenlerin maceralarını izlemek için www.RedBull.com/ShapeShifters sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Red Bull Shape Shifters macerasını fotoğraflayan Mehmet Turgut, proje hakında şunları söylüyor:

“Çocukluğumdan beri çizgi romanlara meraklıyım. Koleksiyonumda sayısız çizgi roman var. Teknolojinin gelişimiyle birlikte oyunlar yeni tutkum halini aldı. Bir oyun delisi olarak böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Yunus Günce ile yaptığımız ilk çekim bizim için referans noktası oldu. Her yeni çekimde heyecanı yeniden yaşıyoruz. Kostümleri seçmek, atmosferi yaratmak, ortamı kurmak, çekimleri yapmak en az proje kadar heyecan verici.”



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!