-->
Dying Light: The Bozak Horde İnceleme

Yeni Durağımız Harran Stadyumu… Beklentinizin düşük olduğu filmler, albümler ve oyunlar olabilir. Ama filmi izlediğinizde, oyunu oynadığınızda bu düşünceniz değişir ya Dying light’ta benim için bu türden bir oyun olduğu söyleyebilirim. Dying light’a incemesibde methiyeler düzdüm, ancak hala bundan bıkmış değilim. Özellikle de hikaye DLC’sini inceliyorken. 2015’te çıkışını yapan Dying light birçok kişi için bu […]

10.06.2015 | ulasufuk

Yeni Durağımız Harran Stadyumu…

Beklentinizin düşük olduğu filmler, albümler ve oyunlar olabilir. Ama filmi izlediğinizde, oyunu oynadığınızda bu düşünceniz değişir ya Dying light’ta benim için bu türden bir oyun olduğu söyleyebilirim. Dying light’a incemesibde methiyeler düzdüm, ancak hala bundan bıkmış değilim. Özellikle de hikaye DLC’sini inceliyorken. 2015’te çıkışını yapan Dying light birçok kişi için bu yılın, hatta yeni neslin en sürpriz oyunu oldu. Benim için de 2015’te oynadığım en iyi oyunlardan biri olan Dying light’ı iyi yapan neydi peki? Hikayesi, hikaye anlatımı, karakterleri, yenilikçi ve gerçekçi oynanışı, detayları, grafikleri, müzikleri, seslendirmesi… Kısacası her şeyi. Haliyle böyle bir oyuna gelen hikaye DLC’si de ayrı bir merak konusu oluyor. The Bozak Horde’i duyurulduğu andan beri merakla bekliyordum. Aslında DLC’lere karşı soğuk yaklaşırım, fakat The Bozak Horde oyunun içerisinden çıkartılmadığını, Dying light hayranları için yeni bir deneyim olacağını belli ediyordu. DLC’ye başladığım ilk saniyeden beri de aksini düşündürtecek bir şey yaşanmadı.

 
dying-light-bozak-horde-inceleme3
 

Dying Light: The Bozak Horde’ın hikayesi daha önce de açıklandığı Harran stadyumunun etrafında geçiyor. Orijinal oyunun bağımsız bir hikayeyi anlatan DLC’de gözlerimizi açtımğımızda HaRran stadyumunda ellerimiz bağlı ayaklarımızda bomba bağlı şeklinde uyanıyoruz. Cehenneme sürüklenen bu dünyada stadyumda stresli bir o kadar tedirgin olmasını umduğumuz bir yolculuğa çıkıyoruz. Hikaye, hikaye anlatımı, karakterler ve diyaloglar The Bozak Horde’deki en başarılı kısım. Stadyumda tutsak alınıyoruz, kulağa ne kadar klişe bir şeymiş gibi geliyor. Ancak amacımız hayatta kalmak için bize söylenenleri yerine getirmek The Bozak Horde bu duyguyu çok güzel bir şekilde aktarıyor. Bize şimdilerde saçma gelebilecek en ufak şeyin bize ne kadar korku verebileceğini bir kez daha hatırlıyoruz. Hikaye ile ilgili anlatmak istediğim bir şey daha var, fakat maalesef ki bunu yapamıyorum. Çünkü bunu yaparsam zevkinizi baltalamış olacağım. Spoiler’a giren bu sürprizi kendiniz tatmalısınız diyerek konuyu açmadan kapatıyorum.

 
dying-light-bozak-horde-inceleme1
 

Dying Light yapımının oynanış süresinin kısıtlı olması belki de oyunun en eleştirilen yönlerinden biriydi. Birçok geliştirme yaptıktan sonra oyunun tam keyfini doyasıya çıkaracakken sona gelmiş olmak derin bir hüzün bırakıyordu. Bu durumun geniş bir dlc ile zenginleştirileceği haberleri geldiğinde buna en çok benim gibi oyunun fanatikleri sevinmiştir. The Bozak Horde sahip olduğu yeniliklerle gerçekten bir ek paketten öteye geçiyor. Oyunun keşke şu da olsa denilen birçok eksiğini kapatmanın yanı sıra getirdiği birçok yenilikle de doyurucu bir deneyim sunuyor.

 
dying-light-bozak-horde-inceleme2
 

Oyunun genel oynanış sistemine dokunulmadan yeni taktiksel görevler oyuna eklenmiş. Zaten yeni teknoloji ve gelişim sistemi sayesinde bu görevleri oynamak bir hayli zamanınızı alacak. Eskiden gizlilik esaslı ilerleyişle geçtiğiniz bölümleri yeni görevler çoğu zaman ortalığı toza dumana katarak ilerlemek isteyeceksiniz. Ayrıca oyunun yeni mekan ve yeni eklenen yetenekler sayesinde oynanış süresinin ciddi anlamda artacağı bir gerçek. Sadede gelecek olursak Dying Light: The Bozak Horde mükemmel bir oyuna getirilen harika bir DLC. Fakat bir gerçek var ki harika olan her şey kusursuz değildir. Üstte saydığım ilk kusura ek olarak ikinci rahatsız edici kısım oyunun zorluğu. Ancak bence bu The Bozak Horde’ialmanıza engel değil. Dying Light’a hayran kalanlardansanız The Bozak Horde kaçırılmayacak bir yapım.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!