-->
AMD R9 ve R7 300 Serisi ve Radeon R9 Fury Grafik Kartı ile Oyun Dünyasında Yeni Bir Dönem Başlatıyor

AMD R9 ve R7 300 Serisi Graifk Kartları ve Dünyanın İlk HBM Teknolojisine Sahip Radeon R9 Fury Grafik Kartı ile Oyun Dünyasında Yeni Bir Dönem Başlatıyor AMD, Los Angeles’ta dünya çapında binlerce oyunseverin internet üzerinden canlı izlediği, Microsoft, EA ve Oculus şirketlerinin de katıldığı bir etkinlikte yeni nesil AMD Radeon grafik kartlarını duyurdu. Yeni nesil […]

17.06.2015 | ulasufuk

AMD R9 ve R7 300 Serisi Graifk Kartları ve Dünyanın İlk HBM Teknolojisine Sahip Radeon R9 Fury Grafik Kartı ile Oyun Dünyasında Yeni Bir Dönem Başlatıyor

AMD, Los Angeles’ta dünya çapında binlerce oyunseverin internet üzerinden canlı izlediği, Microsoft, EA ve Oculus şirketlerinin de katıldığı bir etkinlikte yeni nesil AMD Radeon grafik kartlarını duyurdu. Yeni nesil AMD grafik kartları, ultra yüksek çözünürlük, benzersiz sanal gerçeklik deneyimleri, daha akıcı oynanabilirlik, DirectX 12 ve Vulkan gibi en gelişmiş API’lara destek ve devrimsel form faktörleri sunan, her bütçeye uygun çözümler olarak geliştirildi.

Radeon™ R9 Fury serisi grafik kartları – Sadece bir yükseltme değil. Bir Devrim.

  • Baştan aşağı bir devrim – Bilgisayar tutkunları için tasarlanmış en gelişmiş ve yenilikçi GPU olan AMD Radeon Fury X GPU, Fiji yongasının baştan aşağı geliştirilmesiyle ortaya çıktı.
  • Yenilikçi teknoloji. Belleğin en iyisi –AMD Radeon R9 Fury X GPU pazardaki en yüksek GPU bellek bant aralığına sahip grafik kartı. AMD öncülüğünde geliştirilen Yüksek Bant Aralığı Bellek (HBM) teknolojisine sahip Radeon R9 Fury X eşsiz 4096-bit bellek arayüzü ile GDDR5 üzerinden yüzde 60 daha fazla bellek bant genişliği sağlıyor. The Radeon R9 Fury X GPU sadece 19 cmlik bir kart yüzey bölgesinde 3 kattan fazla GDDR5 watt başına performansı yüzde 94 daha az baskılı devre kartı (PCB)  üzerinde sağlıyor.
  • Yüksek kalite tasarım. Parlak ışıklar. Büyük yoğunluk. – Tasarım açısından bir teknoloji harikası olan AMD Radeon R9 Fury X GPU’ları siyah nikel aliminyum dış iskelete,  yumuşak doku alüminyum  plakalara, yüksek kalibre sıvı soğutma, kişiselleştirilebilir GPU Tach faaliyet metresi ve tasarım detaylarını gösteren bir LED aydınlatmaya sahip.
  • Gerçekliği yeniden tanımlayın –AMD Radeon R9 Fury X GPU en zorlayıcı sanal gerçeklik oyun ve uygulamalarında yüksek performans göstermesi için tasarlandı.  Faydalandığı AMD LiquidVR teknolojisi sayesinde son derece rahat bir sanal gerçeklik deneyimi vaat ederken geniş bir sanal gerçeklik başlığı ürün yelpazesiyle de uyum sağlar.
  • En iyi 4K oyun deneyimi. Görüntünün keyfine varın – AMD Radeon R9 Fury X GPU oyun deneyimini en üst seviyeye taşıyor. 4096-bit yüksek bant genişlikli bellek arayüzü en zorlayıcı 4K oyunlarının gereksinimlerini karşılamaktan da ötesini sağlayarak en yüksek ayarlarda 4K oyunlarda muhteşem bir performans sağlıyor.  AMD FreeSync desteği sayesinde akıcı bir oyun deneyimini garanti eden AMD Radeon R9 Fury X GPU, DirectX 12, OpenGL 4.5, Vulkan  ve AMD Mantle gibi yeni nesil çok iş parçacıklı API’ları da destekliyor.
  • Yeni PC form faktörleri. Küçük boyut. Büyük etki. AMD Radeon R9 Fury X GPU’sunun kompakt tasarımı heyecan verici form faktörlerine olanak sağlarken modifiyeciler, kendin yap geliştiriciler ve sistem entegratörleri için daha önce hiç olmadığı kadar tasarım esnekliği sağlıyor. AMD Inovasyon Laboratuvarı’nın yakın geçmişte tanıttığı Project Quantum prototip bilgisayarı, Radeon R9 Fury X GPU’larının sanal gerçeklik dönemi için işlemi nasıl yeniden tanımlandıracağı ve önceden hayal bile edilemeyecek form faktörlerini mümkün kılacağını açıklar nitelikte.
  • Dünyanın ilk  HBM özellikli grafik kartı – Dünyanın ilk HBM özellikli grafik kartı AMD Radeon R9 Fury X 24 Haziran’dan itibaren pazara sunulacak. Sıvı ve hava soğutmalı seçenekler ile satışa sunulacak AMD Radeon R9 Fury ise 14 Temmuz’dan itibaren raflarda yerini alacak. 15 cm uzunluğu ve küçük boyutları ile kendine yeni bir sınıf yaratan AMD Radeon R9 Nano ise 2015’in 3ncü çeyreğinde bilgisayar tutkunlarıyla buluşacak.  AMD ayrıca 4k çözünürlükte çok akıcı bir oyun ve sanal gerçeklilk uygulaması performansı sağlayacak olan bir Radeon Fury amiral gemisi ürününü pazara sürmeyi planlıyor. Sonbaharda tanıtılması beklenen bu ürün iki Fiji GPU’su içerecek.

Radeon R9 300 serisi grafik kartları – Her türlü zorluğa göğüs germek için tasarlandı.

  • 4K Oyun DNA’sı – AMD Radeon R9 300 serisi GPU’lar benzersiz 4K oyun deneyimi sağlamak üzere çok güçlü bir grafik performansı sağlıyor. 1080p ekranlarda bile 4K çözünürlüğü zorlayan Virtual Super Resolutıon (VSR) gibi en güncel oyun teknolojilerini destekleyen AMD Radeon R9 300 serisi, AMD CrossFire çoklu GPU teknolojisinin yanı sıra  DirectX 12, OpenGL 4.5, Vulkan  ve AMD Mantle gibi yeni nesil  API’ları da destekleyerek yüksek çözünürlülük ötesi oyunlar için mükemmel bir çözüm.
  • Sanal dünyayı gerçeğe dönüştürün – AMD LiquidVR teknolojisinden faydalanan AMD Radeon™R9 300 serisi GPU’ları sanal gerçeklik için tasarlandı. R9 300 serisi konforlu, düşük gecikme süreli, en yüksek resim kare hızı ile en iyi sanal gerçeklilk deneyimi sunmak üzere çoklu GPU kullanır.
  • Akıcı yırtılmasız oyun deneyimi – AMD Radeon R9 300 serisi GPU’ları AMD FreeSync  desteği sayesinde tek ekranlı oyun deneyiminde ve çoklu ekran EyeFinity ayarlarında ekrandaki yırtılmaları ve takılmaları engeller.

Radeon™ R7 300 serisi grafik kartları. Online oyunlarda eşsiz ve geleceğe hazır.

  • Online oyunlar için geliştirildi – AMD Radeon R7 300 serisi GPU’ları online oyunlar ve e-Spor oyuncuları için en uygun çözümdür. En popüler online oyunlarda 1080p ve 1440p çözünürlüklerde ultra ayarlarda hiç zorlanmadan 60 fps üzeri oyun performansı gösterir ve Virtual Super Resolution (VSR) teknolojisi sayesinde 1080p ekranlarda 1440p çözünürlüğü sağlayarak muhteşem bir esim kalitesi sağlar. AMD Eyefinity çoklu ekran teknolojisi ile 1080p oyunlarda görüş açısını genişletir.
  • Geleceğe için hazır – AMD Radeon R7 300 serisi GPU’ları en gelişmiş oyun deneyimini sunmak için DirectX 12, OpenGL 4.5 ve Vulkan gibi yeni nesil  API’lar için optimizasyon sağlar.

Üst seviye performans ve yetenekler – Oyunseverler AMD Catalyst sürücüleri tarafından sunulan en güncel özelliklerden ve performans iyileştirmelerinden faydalanabilirler ve AMD Gaming Evolved sunucusu ile oyunlarını tek klikle optimize edebilirler. R7 300 serisi Windows 10’u da destekliyor.

AMD Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Ürün, İşlem ve Grafik İş Birimi Genel Müdürü Matt Skynner yeni ürünler hakkında şu yorumda bulundu: “Yeni nesil Radeon grafik ürün ailemiz, bütün oyunseverlerin faydalanabileceği inovatif çözümler olarak öne çıkıyor. Sunduğu olağanüstü performans, devrimsel sanal gerçeklik yetenekleri, yeni ve dinamik form faktörleri, yüksek kalite endüstriyel tasarım ve muhteşem 4K deneyimleri ile bugünün  oyunlarında en üst seviye performans vermek üzere geliştirilen ürünlerimiz DirectX 12 ve Vulkan gibi geleceğin API’larına da destek veriyor. Bu bilgisayar oyun dünyasında yeni bir dönemin başlangıcı. Yazılım ve donanım ortaklarımız ile beraber AMD bu grafik kartlarını oyunseverlere sunmaktan gurur duyuyor.”

Etkinliğe katılan Microsoft Grafik Grup Program Müdürü Kam VedBrat konu hakkında, “DirectX 12, Windows tabanlı cihazlarda oyun performansı, esneklik ve görüntü kalitesi açısından yeni bir dönemi temsil ediyor. Bugün AMD’nin olağanüstü oyun performansı sağlamak üzere GCN mimarisi ile geliştirilen DirectX 12 destekli üçüncü nesil ürünleri olan R9 ve R7 300 serisi grafik kartlarının tanıtılmasına katılmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Radeon R9 300 ve R7 300 serisi grafik kartları seçkin e-ticaret sitelerinde 18 Haziran’dan itibaren satışa sunulacak. AMD Radeon R9 Fury X GPU ise 25 Haziran’dan itibaren tedarikçilerde yerini alacak.

AMD Radeon R9 ve R7 serisi GPU Modelleri Ülke özelinde beklenen fiyatlama
AMD Radeon R9 Fury X  $                 679.00
AMD ​Radeon R9 390X  $                 459.00
AMD ​Radeon R9 390  $                 359.00
AMD ​Radeon R9 380  $                 219.00
AMD ​Radeon R7 370  $                 169.00
AMD Radeon R7 360  $                 119.00


Popüler Haberler


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.


Rockstar Games tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın resmi fragmanı Aralık 2023’te yayınlandı.