-->
WWE 2k15 PC İnceleme

Gerçek Show Şimdi Başlıyor… Çocukluğumda en keyif aldığım şeylerden birisi her Cuma akşamı babam Amerikan Dövüşlerini izlediğinde kendi kendime şu soruyu sorardım “Bu Adamlar Gerçek Mi?” sağ olsun babam her bu soruyu sesli düşündüğümde bana gerçeği söylemez, kafamdaki soruların artmasına neden olurdu. Neyse ki yıllar sonra bu insanüstü sporcuların nasıl bu dövüşleri yaptığını anlayınca işin […]

06.05.2015 | ulasufuk

Gerçek Show Şimdi Başlıyor…

Çocukluğumda en keyif aldığım şeylerden birisi her Cuma akşamı babam Amerikan Dövüşlerini izlediğinde kendi kendime şu soruyu sorardım “Bu Adamlar Gerçek Mi?” sağ olsun babam her bu soruyu sesli düşündüğümde bana gerçeği söylemez, kafamdaki soruların artmasına neden olurdu. Neyse ki yıllar sonra bu insanüstü sporcuların nasıl bu dövüşleri yaptığını anlayınca işin Show business kısmının ne kadar başarılı olduğunu anladım. Tabi bunu ilk anlayan ben değildim. Oyun dünyası böyle bir eğlenceye kayıtsız kalamazdı. Nitekim ilk WWE oyunu THQ tarafından 2000 yılında yapıldı ve yıllarca farklı isimler altında devam eden başarılı bir seri oldu.  THQ şirketi batınca, oyun severler tarafından büyük eleştiri yağmuruna tutulurken günümüzde yerini artık WWE şirketi yeni bir yapımcı arayışına girerken, 2K Games ile anlaşarak yepyeni bir döneme geçiş yaptı. Şimdi o serinin son oyunu WWE 2k15 ile buluşmuş bulunmaktayız.

 
WWE-2K15-inceleme1
 

WWE organizasyonu tüm dünyada büyük bir ilgi ile takip ediliyor. En çok takip edilen spor ve eğlence organizasyonları arasında da önemli bir yere sahip. Bu organizasyonun dijital oyun dünyasındaki uyarlaması ise her yıl geleneksel olarak 2K Games tarafından gerçekleştiriliyor. Elbette her yıl tekrarlanan bir yapımdan bahsediyorsak aklımıza iki soru geliyor. Bu yıl yeni olarak ne var ve acaba kendini tekrarlıyor mu? Bu soruların cevabı ise incelemede yatıyor. Hemen ilk soruyu cevaplayarak başlayayım çünkü bu yıl yeni olarak neler var sorusunun cevabı oldukça uzun. Öncelikle hemen dövüşçü listesinden başlayalım. Bildiğiniz gibi WWE serisi oyuncu sayısını her yıl kartopu etkisi gibi arttırarak ilerliyor. Geçen sene dlclerle birlikte 83’in üzerinde olan oyuncu sayısı bu yıl 99’lu rakamlara ulaşmış bulunuyor. Bu kadar zengin oyuncu kadrosu içinde yeni isimlerin yanı sıra efsaneler de yer alıyor. Kısacası oynanabilir oyuncular açısından WWE 2k15 serinin en dolu yapımı olmuş.

 
WWE-2K15-inceleme2
 

Oyunun modlarına değinmek gerekirse, hikâye modunun yanı sıra birçok mode bulunmakta. Bu modların her biri kendi içinde oldukça iyi vakit geçirmenizi sağlıyor. Özellikle Amerikan dövüşlerinin olmazsa olmazı kafes dövüşleri başlı başına eğlence kaynağı olmuş. Kariyer modunda ise önce bir eğitim ve görev bombardımanına tutuluyoruz. Oyun bizi yavaş yavaş aksiyona hazırlıyor. Sonuçta Amerikan güreşine bodozlama girmemiz bünyeye iyi gelmeyebilir. Kariyer modu başarılı sayılabilir. Ancak bazı kısımları biraz gereksiz olmuş. Normal maç yapabildiğimiz play’de bizleri sırası ile birebir maçlar yapabileceğimiz “One On One” 3’lü maçlar yapabildiğimiz “Triple Threat” dört kişi maç yapabildiğimiz “4-Man” 6 altı kişi maçlar yapabildiğimiz “6-Man” oldukça zevkli bir diğer mod ise 30 kişi ring’te kalma mücadeli verdiğimiz “Royal Rumble” Turnuva yapabildiğimiz Tournaments ve son olarak kemer maçları yaptığımız “Title Match” ile oldukça keyifli dakikalar sizleri bekliyor.

WWE 2k15’da bizleri yeni bir mod bekliyor eski maçları oynabildiğimiz o günlere ait videoları izlediğimiz 2k Showcase bizleri bekliyor. 2k Showcase on beş adet maç bizleri bekliyor bu maçları yaptıkça oyunda karakter kıyafetleri ve arenalar da açılabiliyor. Yeni başlayanlar için oldukça keyifli bir mod. WWE 2k15 grafiksel olarak bir önceki oyuna göre kendini fazlasıyla geliştirmiş. Özellikle seyirciler açısından gözle görülür iyileştirmeler söz konusu. Ancak sporcuların dövüş anlarındaki estetik yoksunu hareketleri bu oyunda da devam ediyor. Ayrıca kamera açılarındaki sıkıntı da çözülebilmiş değil. Bazı hareketlerde ardı ardına kombolar yaparken kameranın kendi kafasına göre hareket etmesi sıkıntı aratabiliyor. Ancak bunlar haricinde WWE 2k15 serinin grafiksel olarak en başarılı yapımı denilebilir.

 
WWE-2K15-inceleme3
 

Teknik detaylar bakımından değerlendirildiğinde özellikle sesler ve efektler açısından WWE 2k15 serinin en gerçekçi oyunu olmuş. Sunumun çok önemli olduğu Amerikan Güreşi organizasyonu için de bu eksikliğin giderilmesi hayati öneme sahipti. Tamamen gerçekçiliğe odaklanan 2k Games devrim kurgusunu seslerde ve efektlerde başarı ile gerçekleştirmiş. Görsellik bakımından ise bazı olumsuzluklar hala devam ediyor. Kamera açılarındaki gariplikler oynanış zevkini bozabiliyor. Ancak ışık efektleri, hareketlerde gerçekçiliğe yaklaşan oyun fiziği ve karakter modellemeleri oldukça başarılı.

Geldik ilk paragrafta yer alan ikinci sorunun cevabına. Yani WWE kendini tekrarlıyor mu? İncelemeden de anlaşıldığı üzere bu sorunun cevabı kocaman bir HAYIR. Yapımcıların da bas bas bağırdığı gibi WWE 2k15 gerçek anlamda bir devrim yapıyor. Yeni oyun modları, her yıl ciddi manada artan oynanabilir oyuncu sayısı ve yenilenen oynanış dinamikleri ile tekrar oyunlarının en büyük dezavantajı olan yenilenebilirliği başarı ile sağlamış gözüküyor. Sonuç olarak serinin en dolu dolu, en geniş, en terli, en yıkıp döken oyunu ile karşı karşıyayız. Bize de düşen ringe çıkıp oyunun keyfini çıkarmak.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!