-->
OSVR İçerik Ağını Genişletti ve 15 Yeni Partnerle Anlaştı

Sanal gerçeklik platformu OSVR, Valve’ın OpenVR’ının entegre edilmesiyle birlikte önemli bir büyüme yaşıyor. Yeni oyun geliştiriciler ve teknoloji ortaklarıyla işbirliği duyuruldu. Razer en son teknolojileri oyuncuların ayağına getirmekte ısrarlı! Silikon Vadisi’nin son aylardaki en büyük odak noktalarından biri olan Sanal Gerçeklik platformları büyük hızla gelişiyor. Oyuncular için özel tasarlanmış donanım ve yazılımlarda dünya lideri olan […]

21.05.2015 | ulasufuk

Sanal gerçeklik platformu OSVR, Valve’ın OpenVR’ının entegre edilmesiyle birlikte önemli bir büyüme yaşıyor. Yeni oyun geliştiriciler ve teknoloji ortaklarıyla işbirliği duyuruldu. Razer en son teknolojileri oyuncuların ayağına getirmekte ısrarlı!

Silikon Vadisi’nin son aylardaki en büyük odak noktalarından biri olan Sanal Gerçeklik platformları büyük hızla gelişiyor. Oyuncular için özel tasarlanmış donanım ve yazılımlarda dünya lideri olan Razer, oyuncuların sanal gerçeklik teknolojisini kusursuz bir şekilde kullanabilmesi için yenilikçi çalışmalarına devam ediyor. Razer ve yüksek performanslı VR’da lider olan Sensics, birkaç yeni platform için daha destek sunacaklarını açıkladı. Böylece OSVR sanal gerçeklik içeriğinin entegre edilip kullanıcıya ulaştırılmasında evrensel standart haline gelecek.

Valve’ın OpenVR’ı, MonoGame, VorpX ve Unigine motoru, OSVR tarafından desteklenen en son teknolojiler arasında yerini aldı. Bu dört platform, OSVR ekosistemindeki ürünlerle uyumlu çalışacak. Ekosistemdeki en önemli ürünlerden biri ise Temmuz 2015’de çıkması planlanan OSVR HDK.

OpenVR, sanal gerçeklik donanımlarının Steam ve benzeri platformlarla uyumlu çalışması için Valve tarafından geliştirildi. Bu sanal gerçeklik platformu şu anda, “Assetto Corsa”, “Slender: The Arrival”, “Strike Suit Zero” ve “Hawken” dahil pek çok oyunu destekliyor.

“Bir kez yaz, her yerde oyna” sloganıyla bilinen MonoGame, XNA 4.0 sistemi için tasarlanmış bir açık kaynak portu. MonoGame tüm geliştiricilerin Windows, Xbox 360 veya WindowsPhone oyun ve içeriklerini iOS, Android, Linux ve Mac OS X, Windows Metro gibi platformlara ekleyip yayınlamalarına olanak sağlıyor.

VorpX ise bir stereoskopik 3D sürücü ve DirectX 9-11 oyunlarının sanal gerçeklik donanımıyla kullanılmasını sağlıyor. VorpX geçtiğimiz günlerde sevindirici bir atılım yaparak “Grand Theft Auto 5” için destek vermeye başladı. Böylece desteklediği oyunların sayısı 162’ye çıktı.

OSVR’a yeni katılan Unigine, sanal gerçeklik sistemleri, oyunlar ve görselleştirme için kullanılan, birden fazla işletim sisteminde çalışabilen (cross-platform) tescilli bir oyun motoru. En güçlü özelliği ise Open GL 4.0 ve Direct X 11’i destekleyen gelişmiş renderer’ı. UNIGINE Corp. CEO’su Denis Shergin, OSVR ekosistemine dahil olmalarıyla ilgili şunları söylüyor: “Unigine’in OSVR platformuna desteği, bizim dünyanın en etkileyici ve ileri teknolojilerine olan adanmışlığımızı daha da ileri götürüyor. Unigine olarak, OSVR’ın global VR alanında birleştirici olma ve tüm sınırları birlikte aşacak bir topluluk oluşturma vizyonunu paylaşıyoruz. Bu işbirliği sayesinde, sınırsız sayıda HMD ile uyumluluk sağlayacağız.”

OSVR her geçen gün yeni üyelerin katılımıyla büyüyor. Oyunlarını neredeyse sınırsız sayıda donanımla uyumlu hale getirerek daha geniş oyuncu kitlelerine ulaşmayı hedefleyen 11 yeni oyun geliştirici, OSVR ailesine katıldı.

Sensics’in CEO’su Yuval Boger OSVR’ın önemli bir açığı kapattığına vurgu yaparak şunları söylüyor: “OSVR hem donanım hem yazılım geliştiricilerine zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor. Çünkü her platform için ürün geliştirmekle ayrı ayrı uğraşmıyorlar. Tek bir OSVR eklentisi sayesinde tüm geliştiriciler ücretsiz, optimize ve sektör standartlarındaki Unity, Unreal, SteamVR, Unigine ve MonoGame gibi motorlara rahatlıkla ulaşabiliyor.”

Bu ekosistemin ve topluluğun bir parçası olmak isteyen geleceğin OSVR partneri tüm geliştiriciler için kayıt adresi:   www.osvr.com/join.html.

OSVR partnerleri ücretsiz geliştirici kitlerine herkesten önce ulaşabilecekler. Her türlü teknik desteğin sunulduğu OSVR ağı sayesinde iletişim ve pazarlama desteği de görecekler. Önümüzdeki günlerde ayrıntılarını paylaşacağımız OSVR Dev Jam’e katılma şansını elde etmek için hemen kayıt olmanız yeterli.

OSVR partneri 118 geliştiricinin arasında oyun dünyasının yakından tanıdığı şu isimler de var: Descendent Studios (klasik shooter Descent’in yeni versiyonu Descent: Underground’ı geliştiriyorlar), Honor Code Inc. (hayatta kalma oyunu Narcosis’in geliştiricileri), The Andronauts (VR korku oyunları serisi Mental Torment’in yaratıcısı), Sigtrap Games, Incandescent Imaging (sayko korku ve puzzle unsurlarını bir araya getiren Caffeine oyunuyla çıkış yaptılar), Titans of Space (DrashVR LLC tarafından geliştirilen sanal uzay turu, Oculus Rift için yapılmış en iyi demolardan biri sayılıyor), Kôna Games, Gattai Games, GALACTaViSION (VR oyunu Kyberiv Knights’ı yapıyorlar), Mechabit (Xbox ve Steam’de bu yaz en çok beklenen oyunlardan RTS tarzı Kaiju Panic’in yapımcıları), Aurasoft UK (Skyline Game Engine’in yaratıcıları), Xilinx, V (VR’a özel ilk uygulama mağazası).    

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!