-->
Invisible Inc. İnceleme

Yeni Nesil Ajan… Oyun dünyasında bazı oyun firmaları vardır. Yaptıkları oyunlar ile farklılık yaratmaya çalışır. Sadece oyun dünyası için değil sanatın her alanında geçerli bir yargı bu. Bu yüzden şöyle bir oyun kronolojisi yapmaya kalkışırsak belli başlı akımları işaretleyerek rahatlıkla bir harita çıkarabiliriz. Gelelim oyunumuza. Her şeyden önce oyunun Klei Entertainment imzası taşıdığını belirtmek gerek. […]

23.05.2015 | ulasufuk

Yeni Nesil Ajan…

Oyun dünyasında bazı oyun firmaları vardır. Yaptıkları oyunlar ile farklılık yaratmaya çalışır. Sadece oyun dünyası için değil sanatın her alanında geçerli bir yargı bu. Bu yüzden şöyle bir oyun kronolojisi yapmaya kalkışırsak belli başlı akımları işaretleyerek rahatlıkla bir harita çıkarabiliriz.

Gelelim oyunumuza. Her şeyden önce oyunun Klei Entertainment imzası taşıdığını belirtmek gerek. Oyun bize biraz bilim kurgu öğeleriyle donatılmış bir dünyada, beynelmilel çalışan bir casusluk görevi sunuyor. Toplam altı karakterden ikisini seçerek bir takım oluşturuyoruz. Tabi oyunu ilk defa açıyorsanız bahsettiğim karakterlerden sadece ilk ikisi açılıyor. Oyunda gösterdiğiniz başarı oranında da diğer karakterler seçilebiliyor. Takımı aldıktan sonra firmamızın bize bilgi çalınması gereken yerleri bir harita üzerinde seçim olarak sunuyor.

 
Invisible-Inc-inceleme1
 

Seçimi yapıyoruz ve ilgili şirketin binasına sızıyoruz. Oyunun dinamiği tamamen sıra tabanlı strateji üzerine kurulu. Aslında ne özelliği var diyorsunuz ancak oyunun asıl esas noktası yapacağımız hamleleri çok fazla kendimizi şirketin güvenlik elemanlarına hissettirmeden yapmamız. Tabi sızdığımız binada bilgiyi çalacağımız kasalar merkeze bağlı (server olarak geçiyor) olarak güvenlikte tutuluyor. Bunları hacklemek için ya karakterimizin buna uygun özelliği (*Augment olarak geçiyor) olacak ya da bize her “turn” sıra bazında yardımcı olan Incognita’yı kullanacağız.

Oyunda ilerleme gösterdikçe esir tutulan diğer ajanları (hani şu açılmayan demiştim ya) kurtarabiliyoruz da. Oyun geliştirme sürecinde olduğundan belli bir campaign olarak ilerlemiyor. Her bina görevi bitişinde haritada başka bi yer seçerek farklı haritalı bir yerde mücadele ediyorsunuz. Buna “Story Mode” demişler. Tek seferlik yaptığınız hamleyi geri alan bir bonus tuş var. İsterseniz bu özelliği “Iron Mode”da oynamayı seçerek kapatabiliyorsunuz. Aldığınız göre başarı puanları haliyle buna göre artıyor. Aldığnız puanlarla karakterinize farklı özellikler (Augment) katabiliyorsunuz vs vs… Kesin çıkmış sürümde muhakkak campaign görev ve ara sinematikler olacaktır. Bu çizimlerle ne kadar güzel olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

 
Invisible-Inc-inceleme2
 

Kısacası sakin bir şekilde oynatıp, tepe noktada keyif veren oyunlardan biri olacak Invisible, Inc. Şahane 2D grafiklerle, üç boyut izometrik harita el çizimleriyle, sesleriyle sıra tabanlı strateji (gizli!) gibi muazzam bir eser çıkmış ortaya. Çıkmış diyorum aslında erken erişim sürecinde fakat Release sürümün bundan çok çok daha iyi olacağına eminim.

Gelelim Invisible Inc. grafik olarak bizlere neler sunuyor. Oyun ileri çağda geçtiğinden dolayı oyun boyunca bol bol metalik mekanlar kullanılmış. Bol ışıklı animasyonlar, her yerden akan veri ekranları görüyorsunuz. Ancak bol aksiyonun içine öyle bir giriyorsunuz ki pek etraftaki grafiklere bakamıyorsunuz. Bu renk cümbüşü haricinde karakter modellemeleri olarak pek başarılı bir yapım olduğu söylenemez. Ayrıca yer yer karşılaşılan ufak grafik hataları da göze takılıyor.

 
Invisible-Inc-inceleme3
 

Ses ve müzik olarak ise oyunun genel havasını yansıtmada başarılı denilebilir. Karakter sesleri ve oyun boyunca çatışma anlarındaki efektler genel olarak başarılı. Ancak bazı silah seslerinin daha gerçeğe yakın olması oynanabilirliğe olumlu katkı yapabilirdi. Genele bakıldığında ise başarılı ses ve müziklere sahip olduğunu belirtmeliyim.

Son olarak Invisible Inc. genel değerlendirmesini yapacak olursak, oyun devrim niteliğinde bir oyun değil. Oyun dinamikleri ve genel hikaye olarak bir çok benzer oyun bulabilirsiniz. Oyun yapısı ile Invisible Inc.  alıp denenmesi gereken bir yapım olmuş…



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz