-->
Geleceğin Teknolojisi “Lenovo Tech World” Teknoloji Zirvesinde

Lenovo tarafından ilk kez düzenlenen teknoloji zirvesinde yeni Lenovo logosu tüm dünya ile paylaşırken, aynı zamanda en yeni ürünler de tanıtıldı. Geleceğin teknoloji konseptlerinin de tartışıldığı “Lenovo Tech World”de sektörün dev markalarının CEO’ları geleceğe dair ipuçları verdiler. Lenovo, “Lenovo Tech World”de yeni ürünlerini tanıtırken tüketicilerine teknolojide dönüm noktası olacak ürünleri hakkında bilgi verdi. Intel, Microsoft […]

28.05.2015 | ulasufuk

Lenovo tarafından ilk kez düzenlenen teknoloji zirvesinde yeni Lenovo logosu tüm dünya ile paylaşırken, aynı zamanda en yeni ürünler de tanıtıldı. Geleceğin teknoloji konseptlerinin de tartışıldığı “Lenovo Tech World”de sektörün dev markalarının CEO’ları geleceğe dair ipuçları verdiler.

Lenovo, “Lenovo Tech World”de yeni ürünlerini tanıtırken tüketicilerine teknolojide dönüm noktası olacak ürünleri hakkında bilgi verdi. Intel, Microsoft ve Baidu’nun CEO’ları ise teknoloji sektörünün geleceğine yönelik önemli ipuçlarını paylaştılar.

Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing “Lenovo Tech World’de, dünyanın önde gelen teknoloji liderleri, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve en önemlisi kullanıcılarımızla yenilikçiliğin ürünlerimize ve teknolojilerimize yansımasını kutluyoruz. Lenovo olarak sektörde önemli bir yere sahibiz. Çünkü biz mükemmel kullanıcı deneyimi yaşatacak ve gerçek kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak cihazları üretirken, akıllı bağlantı sistemlerini ve altyapısını sağlayabiliyoruz. Her zaman kullanıcılarımıza nasıl daha fazla yenilik sunacağımıza odaklanıyoruz. Kullanıcılarımız aynı zamanda geleceğin teknolojisini beraber tanımladığımız ortaklarımız, onların ihtiyaçlarına cevap olabilecek yenilikçi ürünler üretmeye devam edeceğiz. Vizyonumuzda da olduğu gibi, donanım, yazılım ve diğer hizmetlerimizi bir araya getirerek kullanıcı deneyimine dönüştüreceğiz.”

Konsept Cihazlar Güçlü Bir Geleceği İşaret Ediyor

Lenovo, “Lenovo Tech World”de yeni ürünlerine ek olarak, yakında hayata geçireceği üç yeni projesinin ayrıntılarını açıkladı.

Akıllı Saatler kullanışlılığıyla ön plana çıkıyor. Ancak bu saatlerin küçük ekranları, anlık iletiler dışında bilgi akışını güçleştirmesine neden oluyor.

Lenovo “#5 akıllı saat” konseptiyle kullanıcılarına inovatif bir çözüm getiriyor. #5 iki ekranlı ilk akıllı saat olma özelliği ile öne çıkıyor. İkinci ekran, ilk ekranın fiziksel boyutundan kaynaklanan sınırları ortadan kaldırıyor.

Optik yansıma kullanarak oluşturulan sanal görüntü ile kullanıcıların sanal ekranı, “ortalama bir saat kadranından 20 kat daha büyük”görmesini sağlanıyor. Böylece bir haritayı dahi rahatlıkla inceleyebilir, fotoğraf görüntüleyebilir ve rahatlıkla video izleyebilirsiniz. Bugünün akıllı saatlerinden farklı olarak Lenovo, kullanıcılarına yeterince büyük görseller ve sürükleyici bir deneyim de sunuyor. Üstelik Lenovo bu çözümler için kendi silikon çiplerini tasarladı.

Lenovo, giyilebilir teknolojiye ek olarak, Key West Konsepti’yle akıllı telefonları daha kullanışlı hale getirerek PC’ye yakınlaştırmak için çözüm getirdi. Key West, kullanıcılara entegre lazer projeksiyon, kızılötesi hareket detektörü ve performans çözümleyicilere sahip bir akıllı telefon sunarak bakış açılarını değiştiriyor. Türünün ilk örneği olan bu teknoloji, yeni bir etkileşim dünyasının kapılarını açıyor: Kullanıcılar büyük sanal bir dokunmatik ekranı masaya yansıtarak sanal klavyeyle yazabiliyor ve belirli uygulamaları (hesap makinesi, çizim, not alma ve hatta Microsoft PowerPoint) çalışabiliyorlar. Teknoloji severler sadece projektörü kullanarak duvarlarını sinema salonuna çevirerek videolar izleyebiliyor, sunum yapabiliyor, hatta Fruit Ninja gibi oyunları masa üzerinde el hareketleri yaparak oynayabiliyorlar. Üstelik görüntülü görüşmeler için kamera görüntüsü de duvara yansıtılabiliyor.

Tech World’de yapılan Key West uygulama gösterisinde, piyanist Lang Lang The Entertainer parçasını görsel klavye ile çaldı ve akıllı telefonun projektöründen çaldığı ekranı duvara yansıtarak Lenovo’nun teknolojide geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Lenovo Tech World’de tanıtılan bir başka yeni konsept de Akıllı Ayakkabılar oldu. Bu (IoT-Internet of Things) ürünü ile yazılım, donanım ve uygulamaların birleştirildiği ürünlere yeni bir bakış açısı getirildi. Ayakkabılar kişinin moduna göre değişen bir ekrana sahip. Fitness verilerini analiz eden, kalp ritmini gösteren ve kalori değerlerini hesaplayan aynı zamanda harita ve yol takip özelliğine sahip Akıllı Ayakkabılar Lenovo’nun IoT bulut stratejisine farklı bir açı kazandırıyor.

Yeni Lenovo’ya Yeni Logo

Tech World Lenovo’nun gelecek ürünlerine, işlerine ve tüketicileri ile ilişkilerine yeni bir açı getirirken, Lenovo’nun uzun dönemli değişimine de ayna tutmuş oldu. Lenovo, PC üreticisi pozisyonundan 10 yıllık sürede yaptığı IBM satın alması gibi yatırımlarla başarılı bir noktaya geldi. Bu satın almalar Lenovo’yu 46 milyar Amerikan Doları ciroluk bir teknoloji lideri ve Dünya’nın lider tüketici elektronik markalarından biri haline getirdi. Bu süreç, 2014’de Motorola Mobility ve IBM x86 sunucu satın almalarıyla birlikte, akıllı telefon, sunucu alanlarının da büyümesiyle desteklendi.

Tüm bu stratejik değişimini destekleyen bir düzenleme ile Lenovo, Tech World’de yeni logosunu da tanıttı. Yeni logo, Lenovo’nun inovasyon DNA’sında yer alan kişiselliği ve zengin altyapısını daha özel gösteriyor; sempatik ve tüketici odaklı tecrübelerini yansıtıyor.



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!