-->
Farming Simulator 15 Ps4 İnceleme

Tarla Ekmeye ve Biçmeye Gidiyoruz… Simülatör oyunları ülkemizde hatırı sayılır kullanıcıya sahipler. Bunlar en başında Euro Truck Simulator geliyor. Bunun yanı sıra bağ bahçe ekme biçme oyunlarının yani Çiftçilik simülasyonlarına ilgili bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bugünkü inceleme konuğumuz ise bu tarz oyunların önde gelen serilerinden Farming Simulator 15 oluyor. En son söyleyeceğimi en başta […]

28.05.2015 | ulasufuk

Tarla Ekmeye ve Biçmeye Gidiyoruz…

Simülatör oyunları ülkemizde hatırı sayılır kullanıcıya sahipler. Bunlar en başında Euro Truck Simulator geliyor. Bunun yanı sıra bağ bahçe ekme biçme oyunlarının yani Çiftçilik simülasyonlarına ilgili bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bugünkü inceleme konuğumuz ise bu tarz oyunların önde gelen serilerinden Farming Simulator 15 oluyor. En son söyleyeceğimi en başta söylemek istiyorum. Farming Simulator 15’in bizim için en büyük yeniliği, oyuna Türkçe dil seçeneği eklenmiş olması. Örneğin Farming Simulator 14 oynarken dil yüzünden oldukça zorlanıyordum. Tarımla ilgili bilmediğim, kullanmadığım çok fazla kelime var. Yani Farming Simulator’deki İngilizce sıradan bir İngilizceden çok derinlemesine incelemeydi. Farming Simulator 15’le birlikte artık böyle bir sorunum kalmadı.

Öncelikle oyunumuzda Küçük çaplı bir çiftlikle işe başlıyoruz. Tabiri caizse baba mirası ile işe girişiyoruz. Eski model 1-2 traktör, eski döver biçerimiz falan. Ufak birde tarlamız var. Tarlamız oyuna başladığımızda ekili vaziyette oluyor genellikle. Oyun klavye ve fare ile oynanıyor. Faremize portiflerde iş düşüyor. Oyuna başlamadan önce eğitim görevlerini yapmanızı tavsiye ederim. Kariyere başlamadan önce çok etkili oluyor. Her neyse tarlamız var dedik. Tarlamızı ekip biçebiliyoruz. Bu ektiğimiz tarlalardan aldığımız mahsülleri satabilir veya çiftliğimizde ki hayvanlarımıza yem olarak verebiliriz.

 
Farming-Simulator-2015-inceleme1
 

Tarlamızı hiç dokunulmamış olarak düşünürsek öncelikle pulluk ile toprağı karıştırmamız gerekiyor. Ardından tarlaya tohum ekip sulama işlemleri yapıyoruz. Ve ayaklarımızı uzatıp tarlamızda ki mahsüllerin yetişmesini bekliyoruz. Tarlamızda ki mahsüller büyüdükten sonra döver biçerlerimiz ile tarlayı biçme işlemi kalıyor. Döver biçerimiz buğdayı üst haznesinde biriktirip alttan da saplarını yere döküyor. Ardından balya makinesi ile yere bırakılan sapları toplayıp balya haline getiriyoruz. Sonra balya toplama makinesi veya portiflerle tarladan alıp çiftliğimize götürebilir veya satabiliriz. Makinelerinizi sürekli sizin kullanmanıza gerek yok. Misal ekini yetişmiş bir tarlaya döver biçerinizi götürün. Dilerseniz işçiyi devreye sokabilirsiniz. Maaşlı olarak kendi kendine tarlayı biçecektir. Bunu diğer makineler için de gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız bazı makinelerde bu olay gerçekleşmiyor. Döver biçer biçerken arkasından pullukla tarlanın düzeltilmesi size zaman kazandıracaktır…

 
Farming-Simulator-2015-inceleme2
 

Hayvancılık Farming Simulator serisine yanlış hatırlamıyorsam 2009-2010 sürümünden sonra geldi. Ancak ilk başlarda bu kadar başarılı olmadığını söyleyebilirim. 2014 sürümünde çok etkileşim geldi hayvancılık için. Yemleme makinesi ile topladığımız balya ve yoncaları mikserde karıştırarak hayvanların yemliklerine döküyoruz. Onlarda bize karşılık olarak sütlerini veriyorlar sağ olsunlar. Süt ile kalmıyorlar tabii ki. Gübre de veriyorlar bize. Bu da tarlalarımızda çok etkileşim gösteriyor. Hem daha verimli hem de daha hızlı büyümelerini sağlıyorlar. Süt olayına biz karışmıyoruz. Sütü günlük olarak fabrikadan gelen tankerler alıyor ve size parasını veriyor. Hayvancılık derken aklımıza büyük baş geldi direk. Küçükbaş hayvancılıkta mevcut, Koyunlarımızı besleyerek yünlerini de satabiliyoruz. Tavuk kümesimizde tavukları yemleyip yumurtalarını satabiliyoruz. Hayvancılık konusu daha da geliştirileceğe benziyor git gide…

Tabiri caiz ise 2014 ve 2015 sürümlerinde büyük bir devrim yaşandı oyunda. 2014 yılında oyunumuza patates ve pancar ekme ve biçme makineleri eklendi. 2014 yılından önce modlar ile takviye ettiğimiz balya toplama makinesi ve diğer makinelerin birçoğu 2014 sürümünde oyuna eklendi. 2015 sürümünde ise yenilik olarak odunculuk geldi. Ağaç kesme makineleri eklendi. Ağaçları büyük parçalar halinde satabilir veya talaş haline getirip satabiliriz. Yalnız biraz mouse ile bu makinelerin kontrolü zahmetli oluyor. Joystick ile oynayanlar daha rahat oynayacaklardır. Fanların yaptıkları modlar ile bu makinelere kolaylıklar gelebilir. 2014 sürümünde yine çiftliğimize ekleyebileceğimiz bal kovanları, elektrik gülleri, seralar bu oyunda da mevcut . Bu oyunda ekstra olarak tır ve özel araba mevcut. Odunculuk eklenince yeni başlayanlar için motorlu el testereleri de eklendi. Market sistemi olabildiğince yenilendi. Artık daha kullanışlı market sistemi mevcut.

 
Farming-Simulator-2015-inceleme3
 

Grafikler yine konuşmuş diyebilirim. Grafikleri bu çaplı oyunlar için en iyi kalitede. Bundan daha iyi grafikli simülasyon oyunu yok gibi bir şey. Her yeni oyunda sürekli geliştirmeye giden şirket bu seferde bu işi başarmış gibi gözüküyor. Multiplayer sistemi bu ve bundan önce ki bir kaç sürümde mevcut. Multiplayer de kurduğunuz çiftliği arkadaşlarınız ile ekip biçebiliyorsunuz. Sağlam bir kaç arkadaşınız ile gerçekten zevki çıkacağına eminim. Tabii ki herkesin oyunu iyi kavramış olması lazım. Yoksa sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum.  Genel olarak bakıldığında 2015 2013’e göre çok çok daha iyi. Giants software’ı bu konuda cidden tebrik etmek lazım çünkü 2013 ün üstüne çok bariz şekilde bir şeyler koymuşlar. Eğer bir nebze bile olsa çiftlik işlerine, tarıma merakınız varsa bu oyunu alın oynayın. Kesinlikle değer.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!