-->
Zombie Army Trilogy Oyun İnceleme

İlk Hedefimiz Zombiler… Açıkçası meşhur II. Dünya savaşı hikâyesinin zombilerin istilasına uğrayacağını rüyamda görsem, herhalde resident evil serisinin nereye gittiğini fazla kafaya takmışım derdim. Ama benim hayalini bile kuramadığım bu kurguyu Rebellion Zombie Army Trilogy oyunu ile bizlere sunuyor. O afili başrol karakterimiz. Karl Fairburne bu kez zombilerle imtihan oluyor. Her zaman kendine has bir […]

18.03.2015 | ulasufuk

İlk Hedefimiz Zombiler…

Açıkçası meşhur II. Dünya savaşı hikâyesinin zombilerin istilasına uğrayacağını rüyamda görsem, herhalde resident evil serisinin nereye gittiğini fazla kafaya takmışım derdim. Ama benim hayalini bile kuramadığım bu kurguyu Rebellion Zombie Army Trilogy oyunu ile bizlere sunuyor. O afili başrol karakterimiz. Karl Fairburne bu kez zombilerle imtihan oluyor. Her zaman kendine has bir oyuncu kitlesine sahip olan Sniper Elite dünyasına zombilerin konuk olması nasıl bir etki yapıyor gelin beraber göz atalım.

Öncelikle bu ilgi çekici hikayemizin nasıl şekillendiğine bir bakalım. Hitler’in Almanya’sı II. Dünya savaşının sonlarına doğru çaresiz kalmış, dört bir yandan gelen ve gelecek saldırılarla yüz yüze kalmıştı. Karl Fairburne adlı keskin nişancı rolündeyiz, zombilere karşı hayatta kalıp dünyayı daha yaşanabilir, huzurlu bir yer yapmak için arkadaşlarımızla zombi sürülerine karşı savaşıyoruz. Zombie Army Trilogy bizlere ne sunuyor öncelikle önceki iki oyuna sahip oluyorsunuz bunların yanına serinin yeni oyunu Zombie Army 3 ekleniyor. Sniper Elite Nazi Zombie Army 1 ve 2’de başlayan maceramız Zombie Army Trilogy’de devam ediyor. Senaryo olarak devam niteliğinde olan 3. oyun diğer iki oyun ile karşılaştırıldığında, yeni neler katıyor gelin hep beraber yakından bakalım. senaryo hariç, yeni ortamlar yeni düşmanlar dışında pek de bir şey içermiyor. Oyunun 4 kişiye kadar oynanabilir Multiplayer Co-op modu kesinlikle tek kişilik modundan çok daha fazla ön plana çıkıyor. Hatta oyunun olayı bu diyebiliriz,  Özellikle oyunda yer alan bazı araçlar co-op modu düşünülerek 4 oturma kapasiteli olarak tasarlanmış, bu araçlar ile kalabalık zombi gruplarının arasına dalmak ve büyük bir kargaşa çıkarmak co-op modunda oldukça keyifli oluyor

 
Zombie-Army-Trilogy-inceleme1
 

Zombilerin gelişimi de takdire şayan. İlk başta normal bildiğimiz zombiler ile uğraşırken ilerleyen bölümlerde zombilerin adeta hormonlu hale geldiklerine şahit oluyorsunuz. İşte burada işin içine yetenek sistemi giriyor. Oyun boyunca elde ettiğiniz deneyim puanları sayesinde farklı yetenekleri aktif edebiliyorsunuz. Bu sayede zombilerle daha rahat mücadele edebiliyorsunuz. Yalnız şunu da belirtmeliyim, daha ilk zombiden itibaren oldukça zor ölen zombiler ile mücadele edeceğinizi anlıyorsunuz. Ayrıca çoğu zombi oyununa nazaran gerçekten hızlı hareket eden bir zombi topluluğu söz konusu. Bu nedenle yer yer binalara kaçarak avantajlı pozisyon almanız gerekiyor.

 
Zombie-Army-Trilogy-inceleme2
 

Oyunun oynanışı serinin diğer oyunlarının aynısı, daha önce oynamayanlar için söylemeliyim ki daha gerçekçi bir keskin nişancı simülasyonu falan bulmanız mümkün değil. Farklı silahlara göre mermi balistikleri var, yeri geldiğinde düşmanı vurabilmek için nişangahımızı biraz kaldırmamız gerekecek mesafe arttıkça bu işe ciddi anlamda zorlaşacak. Böyle anlarda hedefe konsantre olup nefesimizi tutmamız gerekecek, nefes tutma konusuna gelince bu iş oyunda bir hayli detaylı. Eğer koşup kendimizi yormuş isek kalp atış hızımız artıyor ve nefesimizi tutamaz hale geliyoruz ve elimiz titriyor. O yüzden kalp ritminizi bile iyi ayarlayıp dengelemeniz gerekecek.

Grafiksel olarak Zombie Army Trilogy klasik Sniper Elite Nazi Zombie Army serisi grafiklerine sahip. Ancak işin içine zombiler girince olayın grafik boyutu biraz farklılaşıyor. Özellikle karakter modellemeleri ve kan efektlerinin önem kazandığı göz önüne alınırsa, bu konuda oyun, vasatın üzerinde bir başarıya sahip. Ancak görsel olarak bizi hayrete düşürecek bir görsellik söz konusu değil. Sonuçta bu durum oyunun genel dinamikleri ve kurgusu göz önüne alındığında çok büyük bir kusur oluşturmuyor. En başta da belirttiğim gibi seriyi kendi içinde değerlendirmek gerek.

 
Zombie-Army-Trilogy-inceleme3
 

Oyunun atmosferi kesinlikle söylemeliyim oyunseverleri içine çekiyor, adeta tutsak ediyor. Kritik anlarda yapmanız gereken isabetli vuruşlar sırasında elinizin titrediğini, nefesinizi tutarken kalp atışınızın sürekliliğini hissedeceksiniz. Oyunun teknik özelliklerini ancak bu kadar net bir dille açıklayabilirdim sanırım, oyunun optimizasyonu da fena değil orta seviyedeki bir bilgisayar düşük ayarlarda rahatça çalıştırabiliyor. Sniper tüfeklerinin sesini uzun bir süre duymayınca özlemeye başlayacaksınız, kulaklarınızda yankı bırakan güzellikte silah ses efektlerine sahip. oyunun en çok ön plana çıkan özelliklerinden biri.Son olarak Zombie Army Trilogy Dört kişiye kadar co-op oynanışı ve bol aksiyon sahneleriyle ortalamanın üstünde bir oyun olduğunu daha ilk bakışta hissettiriyor. Ancak, alışılagelmişin dışındaki çizgisi ile muhafazakar  yuncularının biraz çekinerek yaklaşacakları bir oyun olduğunu da belirtmek gerekir.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!