-->
Resident Evil Revelations 2 Oyun İnceleme

Raccoon City’den Kaçış… Resident Evil serisi oyun dünyasının en önemli serilerinden biri olmuştur. Capcom firmasının oyun dünyasına kazandırdığı efsaneleşmiş birçok oyun serisi bulunmakta, hepsi birbirinden farklı türlerdeki bu yapımlar arasında korku türünün kilometre taşlarından biri olan Resident Evil serisinin yeri çok farklıdır. Her oyun severin bir şekilde kenarından köşesinden bulaştığı zombilerin kanlı dünyası, oyun dünyasında […]

11.03.2015 | ulasufuk

Raccoon City’den Kaçış…

Resident Evil serisi oyun dünyasının en önemli serilerinden biri olmuştur. Capcom firmasının oyun dünyasına kazandırdığı efsaneleşmiş birçok oyun serisi bulunmakta, hepsi birbirinden farklı türlerdeki bu yapımlar arasında korku türünün kilometre taşlarından biri olan Resident Evil serisinin yeri çok farklıdır. Her oyun severin bir şekilde kenarından köşesinden bulaştığı zombilerin kanlı dünyası, oyun dünyasında yarattığı etkinin yanı sıra Milla Jovovich’in başrolünde olduğu dört yapımla sinema dünyasında da hatırı sayılır bir etki yapmıştı. Seri bu kadar popülerleşince her yapımın başına gelen makûs kader Resident Evil serisinin de başına gelmeye başlamıştı. Serinin üçüncü oyunundan sonra survival horror öğeleri ile bezeli saf korku olgusu üzerine kurulu oynanış dinamikleri yerini daha çok aksiyon odaklı ve saçma sapan bir hikâyeye bırakmıştı.

 
Resident-Evil-Revelations-2-İnceleme1
 

Uzun süredir oyun severler tarafından merakla beklenen seriye yeni bir heyecan katması beklenen Resident Evil: Revelations 2 beklenen çıkışını yaptı ve inceme masamızın konuğu oldu. Bildiğin üzere Resident Evil kavramı çok satan oyun aç gözlülüğüne yenik düşmüştü. Capcom seriyi hareketlendirmiş, korkuyu bir kenara bırakıp aksiyonu hikayenin merkezine koymuştu. Vahşi kapitalizmin çarkları yine değer yargılarını ezip geçmişti. Resident Evil serisi üçüncü oyundan sonra birçok farklı türde oyunla devam etmiş ama hiçbiri o seki havayı o eski oyuncularına hissettirememişti. Ve serinin en son oyunu olan Resident Evil: Revelations 2 duyurulduğunda artık az bir umudu kalan kemik kitle acaba bu sefer özüne dönecek mi diye hayal etmeye başlamıştı. Peki Capcom’un bu korku ile imtihanı zaferle mi yoksa hüsranla mı sonuçlandı. Serinin en sevilen mekânı olan Raccoon City şehrine kurtulmuş olmanın yaşattığı heyecan ve eski kahramanlarımızla yeniden buluşma hevesi bir arada düşünüldüğünde acaba Resident Evil: Revelations 2 tüm bu olumlu etkileri başarı ile kullanabilecek miydi?

 
Resident-Evil-Revelations-2-İnceleme2
 

Hikayemizden başlayalım Racoon City’den kurtulmuş olan Claire artık anti-bioterörizm organizasyonu Terra Save için çalışmaktadır. Moira Burton ile birlikte hoş geldin partisindeyken ofisi bilinmeyen bir askeri güç basar. Claire ve Moira bilinçlerini yitirirler ve uyandıklarında karanlık ve terk edilmiş bir hapishanededirler. Onları kimin, neden alıkoyduğunu öğrenebilmek için birlikte çalışmaları gerekmektedir. Bölüm iki kısımdan oluşuyor; ilk kısım hapishanede Claire ve Moira ikilisini anlatırken ikinci kısım ise Barry Burton ve Natalia Korda’yı anlatıyor. Bölümün ilk kısmı ne idüğü belirsiz bir hapishanede geçiyor. Her yer cesetlerle dolu ve etraf darmadağın. Ortalıkta gezerken burada işkence ve deneylerin yapıldığını görüyoruz. Bölüm boyunca dümdüz ilerliyor, ara sıra karşımıza çıkan ufak bulmacaları çözüyoruz. Barry ile oynarken ise Claire’de olduğu gibi mühimmat sıkışıklığı yaşamıyoruz. Silahımız ve mermimiz bol, ayrıca karşılaştığımız zombileri öldürmesi Claire’nin karşılaştıklarına göre daha kolay. Ayrıca Natalie’nin gücü bize oldukça yardımcı oluyor. Oyunun kurgusu tam olarak takım oyunu odaklı. İlk serilerden aşina olduğumuz tüm ana karakterler kullanıma sunulmuş.

 
Resident-Evil-Revelations-2-İnceleme3
 

Resident Evil serilerinin kimyası son dönemde oldukça bozuldu bu artık aşikar bir durum. Oyunun grafiksel yönü ise serinin eski oyunlarına nazaran olumlu yönde ilerliyor. Aslına bakarsanız asla böyle bir iddia içerisinde olmayan bir seri olmasına rağmen oyun dünyasının gelişen istekleri nedeniyle yapımcılar da görselliği oldukça ön plana çıkardı. Resident Evil serisinin neredeyse her oyununun beyaz perdeye uyarlanmış olmasından mıdır nedir Capcom oyunun genelini bir Hollywood filmi havasında tasarlamış. Resident Evil: Revelations 2′nin en başarılı yönlerinin başında etkileyici sesleri geliyor. Her bir karakterin kişiliğine uygun şekilde seslendirilmesi ayrıca yaratıkların cüssesine uygun tonlamalarda efektlere sahip olmaları çok fazla emeğin ürünü. Çevre etkileşimleri, silah efektleri ve aksiyona uygun müzikleri ile Resident Evil: Revelations 2 kulaklarımızın pasını siliyor. Çok garip zombilerin tasarlandığı oyunda bu kadar yoğun efektleri başarı ile koordine etmek konusunda iyi iş çıkarılmış. Her bölümü yaklaşık 2 saat süren ilk üç bölümü oynadıktan sonra, senaryo benden geçerli not almayı başarıyor.  Seri ile ilk kez tanışacakların ise kesinlikle bu oyunla Resident Evil evrenine adım atmaması gerek. Serinin tüm oyunlarını oynayanlar ise kafalarındaki Resident Evil oyun kurgusunu unutup eski mekanların ve eski kahramanların hatırına bu oyunu oynamalı.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!