-->
Saints Row: Gat Out Of Hell (İnceleme)

Absürd Komedi Kaldığı Yerden Devam Ediyor… Oyun dünyasının en absürt serilerinden biri hiç tartışmasız Saints Row dur. 2006 yılında GTA muadili olarak oyunseverlerle tanışan yapım, artık sektörün “en zıpırı” olarak tanınıyor. İnsanları nasıl eğlendireceğini gayet iyi bilen Saints Row yapımcıları bizlere bugüne kadar çok keyifli anlar yaşatılar. Kabul etmem gerekir, üçüncü oyundan sonra serinin artık […]

11.02.2015 | ulasufuk

Absürd Komedi Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

Oyun dünyasının en absürt serilerinden biri hiç tartışmasız Saints Row dur. 2006 yılında GTA muadili olarak oyunseverlerle tanışan yapım, artık sektörün “en zıpırı” olarak tanınıyor. İnsanları nasıl eğlendireceğini gayet iyi bilen Saints Row yapımcıları bizlere bugüne kadar çok keyifli anlar yaşatılar. Kabul etmem gerekir, üçüncü oyundan sonra serinin artık laçkalaşacağını ve tadında bırakılması gerektiğini düşünüyordum ama şimdi fark ediyorum ki, fazlasıyla yanılmışım!

Oyun yapımcılarının hayal güçlerinin sınırı yok. Bunun en son ispatı sanırım Saints Row: Gat Out Of Hell. Bir oyun absürtlüğün boyutlarını bu kadar genişletebilir. Evet, son zamanlarda en çok beklediğim oyunlarından biri olan Saints Row: Gat Out Of Hell ile buluşmuş bulunmaktayım. Ama ne buluşma. Oyun çıkalı az bir zaman oldu ama etkisi uzun süre sürecek gibi. Zira oyunda yapılabilecekler o kadar fazla ki. Adeta oyun open world kavramına bir de bu gözden bakın der gibi.

 
Saints-Row-Gat-Out-Of-Hell-inceleme1
 

Açık dünya demişken bu olaya oyunun getirdiği yeni bakış açısından bahsetmek istiyorum. Oyun bir GTA tarzında açık dünya değil bir Little Big Planet tarzında açık dünya sunuyor. Daha doğrusu oyunda yapılabilecekler GTA ile Little Big Planet karışımı gibi bir şey. Evet, kulağa çok garip geliyor ama oyunda hayal gücünüz ile yapabilecekleriniz LBP de olduğu gibi sınırsız. Ayrıca gangster olarak yapabilecekleriniz ve dökeceğiniz kanın şekli de GTA da olduğu kadar sınırsız.

Oyunda her şey çok hızlı gelişiyor Serinin dördüncü oyunu da ABD başkanını yönetiyorduk. Saints Row: Gat Out Of Hell’de ABD başkanını şeytan kaçırıyor kaçırmakla kalmıyor kızına damat yapmaya çalışıyor. İşte bizde tam burada devreye giriyoruz cehenneme şeytanı tokatlamaya başkanı kurtarmaya gidiyoruz. Saints Row: Gat Out Of Hell’de Volition yapacağını yapmış ve oyunu “kaçık” bir mizâhla, çok iyi hikâye anlatımı, kurguyla süslemiş. Saints Row her zamanki gibi ahlaksız, vahşi ve gülünç. Bunun yanında göndermeler yine bolca mevcut. Bu sefer daha da arttırılmış ve oyun başlı başına dalga hâline gelmiş.

 
Saints-Row-Gat-Out-Of-Hell-inceleme2
 

Evet, oyunu en iyi bu şekilde tanımlayabiliriz. Tam gaz uçuk mu uçuk bir eğlence sunuyor. Bir oyunda grafikten daha önemli şeyler var diyorsanız sizi böyle alalım. Oyun grafiksel olarak çok çok fazla şey vaat etmiyor ancak bu grafiksel olarak kötü olduğu anlamına gelmiyor. Oyunda eğlence, ses ve oynanabilirlik o kadar ön plandaki grafik umurunuzda bile olmuyor. Sonuçta oyun size tam gaz eğlence vaat ediyor ve bunu da çok fazlasıyla sunuyor.

Saints Row: Gat Out Of Hell Serinin dördüncü oyununun Standalone Dlc paketi (Ana oyuna ihtiyaç duymadan tek başına çalışır ) Saints Row 4’ün kaldığı yerden devam ediyor o yetenekler ve güçlendirme sistemi direkt 4’ten gelme. Sadece görünüşleri biraz değişmiş. Yan görevler de aynı şekilde, ufak değişikler var. Şu düşen bedenleri yakaladığın yan görev türü yeni, oyun yan görevler üzerine gidiyor zaten. Kısaydı ama ben yine de keyif aldım, müzikaller, espriler, göndermeler vesaire on numaraydı zaten. Fiyat performans oranı da yerindeydi yani. Sadece karakter özelleştirmesi yoktu o kötü olmuş. Çünkü karakterler Saints Row serisinin en temel ve beğenilen özelliklerinden biridir.

 
Saints-Row-Gat-Out-Of-Hell-inceleme3
 

Oyunun co-op modu yarattığı karmaşa nedeniyle beni biraz zorladı. Ama çok iyi bir ekip şeklinde davranarak hareket edildiğinde oyun multiplayer olarak da beklentileri karşılıyor. Oyundaki görevlerin çokluğu oynanış süresini de etkilemiş. Ayrıca ek görevlerin güzel entegre edilmesi nedeniyle bazen oyunun büyüsüne dalıp ana görevden uzaklaştığınız dahi olabiliyor.

Elbetteki bu mümkün değil. Son zamanlarda oyun dünyasında çıkan aşırı ciddi savaş oyunlarından daral geldiyse, biraz dinlence, fazlasıyla uçukluk ve non-stop eğlence istiyorsanız Saints Row: Gat Out Of Hell tam size göre.
 

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!