-->
Semih Saygıner Bilardo Sevenleri “Pool Elite” Oynayarak Şampiyonluk Yaşamaya Davet Ediyor

Oyun sektörüne, tümüyle Türkiye’de geliştirilen oyunlarıyla yeni bir soluk getiren Ingame Group, bünyesinde yer alan Elite Oyun stüdyosu tarafından geliştirilen en büyük projelerinden biri olan bilardo sporu oyunu “Pool Elite” için dünya şampiyonu bilardo oyuncusu Semih Saygıner’le işbirliği yapıyor. Ingame Group ile Semih Saygıner’in dünya çapındaki işbirliğini duyurmak için yapılan basın toplantısında konuşan Ingame Group […]

21.01.2015 | ulasufuk

Oyun sektörüne, tümüyle Türkiye’de geliştirilen oyunlarıyla yeni bir soluk getiren Ingame Group, bünyesinde yer alan Elite Oyun stüdyosu tarafından geliştirilen en büyük projelerinden biri olan bilardo sporu oyunu “Pool Elite” için dünya şampiyonu bilardo oyuncusu Semih Saygıner’le işbirliği yapıyor. Ingame Group ile Semih Saygıner’in dünya çapındaki işbirliğini duyurmak için yapılan basın toplantısında konuşan Ingame Group Kurucu Ortağı Tuncay Büyükoğlu, “Pool Elite ile global bir başarı hedeflediğimiz için Semih Saygıner ile büyük önem verdiğimiz 5 yıllık bu anlaşmayı imzaladık. İki yıl sonra Facebook platformundaki bilardo oyunları arasında liderliği hedefliyoruz. Saygıner, oyunun gelişim aşamasında da tecrübeleriyle bize destek verdi” dedi. Semih Saygıner ise şunları söyledi: “Dünyada bilardo alanında isim yapmış bir Türk sporcusu ile dünya çapında başarı hedefleyen bir Türk şirketinin birlikteliği büyük önem taşıyor. Bu işbirliği yeniden bilardo oynamaya başladığım dönemde gerçekleşti. Böylece hem gerçek hayatta hem de dijital platformda bilardoya dönmüş oldum.”

IngameGroup, Facebook’taki ilk 3D bilardo oyunuPool Elite için dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner ile 5 yıllık bir işbirliği yaparak, Türk oyun sektöründe bir ilki daha gerçekleştirdi.Dijital oyun pazarına, yerli yapım oyunları ve önemli yatırımlarla yeni bir soluk getiren Ingame Group, bünyesinde yer alan Elite Oyun stüdyosu tarafından geliştirilen en büyük projelerinden biri olan Pool Elite oyununu dünya çapında Semih Saygıner ile birlikte tanıtacak. Oyun yayıncılık faaliyetleri ise yine Ingame Group bünyesinde yer alan Lokum Oyun tarafından gerçekleştirilecek.

Pool Elite oyunu ile Semih Saygıner’in işbirliğinin duyurulduğu basın toplantısı 21 Ocak Çarşamba günü Sofa Hotel Nişantaşı’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Ingame Group Kurucu Ortağı Tuncay Büyükoğlu şunları söyledi:

“Dijital bilardo tutkunlarının yeni adresi olan Pool Elite,Facebook üzerindeki bilardo oyunları arasında zirveyi hedefleyen bir oyun.Her tür bilardo oynayan oyuncu tarafından dünyaca tanınan Semih Saygıner’in bizim için doğru isim olduğu ortadaydı. Kendisi oyunun fiziğine de önemli katkılar sağladı. Dünya çapında oyun tanıtımı ve etkinliklerde birlikte yoğun olarak çalışmaya devam edeceğiz.”

50 milyon dijital bilardo oyuncusu var

Dünyada 50 milyon dijital bilardo oyuncusu olduğunu belirten Tuncay Büyükoğlu, Pool Elite ile bu pazarın %10’una ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tuncay Büyükoğlu, Pool Elite ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Pool Elite dijital bilardo oyunları arasında yeni bir soluk oldu. Oyun şu an Facebook’ta bilardo oyunları arasında beşinci sırada bulunuyor. Oyunumuzu dünyanın 150’den fazla ülkesinden aylık olarak yaklaşık 400.000 kişi oynuyor. İki yıl içerisinde ilk iki oyundan biri olmayı hedefliyoruz. Pool Elite’i Semih Saygıner’in de katkılarıyla 3D en gerçekçi bilardo oyunu olarak geliştirdik. Oyun, çoklu dil desteği ile İngilizce, Portekizce, İspanyolca, Türkçe, Tayca ve Korece oynanabiliyor. Cross platform yapısıyla yakında bilgisayarın yanı sıra Android, IOS yazılımlı mobil cihazlarda da oynanabilecek olan Pool Elite, E-Spor’ada uygun altyapıya sahip.”

Konuşmasında Türkiye oyun pazarı hakkında da bilgiler veren Tuncay Büyükoğlu, Türkiye’nin son 6-7 yıl içinde önemli büyüme gösterdiğini, pazarın yıllık 300 milyon doları aştığını söyledi. Büyükoğlu oyun sektörünün, müzik ve sinema endüstrilerinin toplamından açık ara daha büyük pazar haline geldiğini sözlerine ekledi.

Semih Saygıner: “Pool Elite turnuvaları da olacak”

Toplantıda konuşan Semih Saygıner ise bilardoya geri döndüğü dönemde yapılan bu işbirliğinin kendisine ayrı bir heyecan yaşattığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada bilardo alanında isim yapmış bir Türk sporcusu ile dünya çapında başarı hedefleyen bir Türk şirketinin birlikteliği büyük önem taşıyor. Dünya çapında çok güzel bir işbirliği yaptığımızı düşünüyoruz.  Oyunumuza güveniyoruz. Oyunun gelişim aşamalarında da Pool Elite ekibine katkılarım oldu. Benim de tecrübelerimle oyunu gerçekliğe en yakın hale getirdik. Önümüzdeki dönemlerde dijital bilardo tutkunlarının katılabileceği Pool Elite turnuvaları da yapacağız. Böyle bir oyunun marka yüzü olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem gerçek hayatta hem de dijital platformda bilardoya dönmüş oldum.”

Semih Saygıner, PoolElite’in aynı zamanda Türkiye’de bilardo sevgisinin yaygınlaşmasına katkıda bulunacağını belirterek, “Sosyal medya günümüzün en büyük gerçeği. Facebook platformunda bu oyunla tanışan birinin gerçek hayatta da bilardo oynayacağını ve bu oyunu seveceğini düşünüyorum” dedi.


BİLGİ NOTLARI:

Yapımcı Firma: Elite Oyun Stüdyosu

Yayıncı Firma: Lokum Oyun

“Pool Elite” Oyunu Nasıl Oynanıyor?

Şu an için Facebook üzerinden apps.facebook.com/poolelite/ adresinden ücretsiz olarak oynanabiliyor. Facebook üzerinden kendi hesabınızla giriş yaptıktan sonra sevdiğiniz bilardo oyun tipine göre (8 Top Amerikan, Karambol, Snooker, Üç Bant) oynamak istediğiniz oyun türünü seçerek dünyanın farklı ülkelerinden bilardo severler ile veya arkadaşlarınızı davet ederek arkadaşlarınız ile bilardo keyfini yaşayabiliyorsunuz.

“Pool Elite” Hakkında Çeşitli Bilgiler:

2 buçuk milyona yakın maç yapıldı

  • Yapılan toplam maç sayısı:
    • Bugüne kadar Pratik Yapma modu hariç, toplam 2.458.000 maç yapılmıştır.
  • Kaç ülkeden oyuncular var?
    • Türkiye dahil olmak üzere toplam 159 ülkeden oyuncularPool Elite oynamaktadır.
  • Kaç dakika oynandı?
    • Toplamda yaklaşık 229.000 saat maç yapıldı.
    • Pool Elite gezmeyi sever. Tüm maçlarda bütün topların yaptığı toplam mesafeyle, dünyadan Ay’a 1 kez gidebilir (fakat henüz geri dönemiyoruz)
    • Yalnızca snooker maçında topların hareket mesafesi toplamı, Türkiye’nin çevresini 8 kez dolaşabilir.
    • Pool Elite hızlı bir oyundur. Bir gün içerisinde saniyede ortalama 200 vuruş hareketi yapılmaktadır. Bunu araba motoru pistonuna benzetecek olursak, dakikada 12.000 vuruş hareketi ile, aynı süre içerisinde 10.000RPM’de çalışabilen bir Ferrari motor pistonundan daha fazla hareket yapılmaktadır.
    • Pool Elite sağlığa faydalıdır. Yalnızca Aralık ayında Amerikan, 3 Top ve Snooker maçlarındaki tıklanma sayısı, her bir tıklamanın 0.00142 kalori yaktığı varsayılarak, 1.136 Big Mac kalorisi toplamına eşittir.
    • Pool Elite bazen sakardır. Yalnızca Amerikan bilardo maçlarında masadan düşen toplardan çıkan ses ile ortalama 3 dakikalık 3.346 adet şarkı bestelenebilir.


Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!