-->
Resident Evil HD Remaster Oyun İnceleme

Resident Evil HD Remaster ile Serinin Köklerine Dönüyoruz… Gençliğimizde tanışmıştık Resident Evil evreniyle. Korkularımızın sözlük anlamıydı kankası Silent Hill ile birlikte. Ama onun kadar derin bir öyküden ziyade intikam ve hayatta kalma olgusuna odaklanmıştı. Öyle bir içine çekmişti ki bizleri, korkudan zevk alan mazoşist bir ruh haline bürünmüştük. Derken zaman hızla akıp geçti. Oyun denildiğinde […]

23.01.2015 | ulasufuk

Resident Evil HD Remaster ile Serinin Köklerine Dönüyoruz…

Gençliğimizde tanışmıştık Resident Evil evreniyle. Korkularımızın sözlük anlamıydı kankası Silent Hill ile birlikte. Ama onun kadar derin bir öyküden ziyade intikam ve hayatta kalma olgusuna odaklanmıştı. Öyle bir içine çekmişti ki bizleri, korkudan zevk alan mazoşist bir ruh haline bürünmüştük. Derken zaman hızla akıp geçti. Oyun denildiğinde benim için Resident Evil serisi apayrı bir yere sahiptir. Korkularımızın en yoğun yaşandığı ergenlik döneminin başlarında tanışmıştım kendisi ile. Özellikle ilk 3 oyunu harikulade zevkler yaşatmıştı. Nemesis ile ilk tanıştığımız anı asla unutamam. Tabi tüm bu duygularıma birçok oyun sever de katılıyordur. Neyse yıllar geçti ve Resident Evil serisi de dönüşüme uğradı. Her yeni Resident Evil oyununda aynı lafları söylemek istemiyorum. Sonuçta yeni trend bu ve Resident Evil da bu trende uymak zorunda kaldı. Ancak tüm bu seri içerisinde öyle bir oyun vardı ki benim gibi serinin özünün hasreti ile yanıp kavrulanlar için çölde bir vaha gibiydi; Resident Evil

 
Resident-Evil-HD-Remaster-inceleme1
 

İlk olarak 1996 da PlayStation ve port olarak Sega Saturn, Pc ve Nintendo DS platformunda bizlerle buluşan Resident Evil aradan geçen zaman zarfında 2002 yılında Gamecube’de remake olarak yeni grafikler ile yeniden yorumlandı ve şimdi ise HD Remaster olarak tüm platformlarda sunuldu. Böylelikle serinin kemikleşmiş hayranları için de bulunmaz bir hazineye dönüştü. Açıkçası incelemeye başlamadan önce her oyuna eleştirel bir gözle yaklaşmak oyun oynamaktan inanılmaz zevk alan biri için pek hoş olmayan bir durum. Özellikle hayranı olduğunuz bir oyunu oynuyorsanız bu his tavan yapıyor. İş ila aşk birbirine karışıyor adeta.

Her oyun severin bir şekilde kenarından köşesinden bulaştığı zombilerin kanlı dünyası, oyun dünyasında yarattığı etkinin yanı sıra Milla Jovovich’in başrolünde olduğu dört yapımla sinema dünyasında da hatırı sayılır bir etki yapmıştı. Seri bu kadar popülerleşince her yapımın başına gelen makus kader Resident Evil serisinin de başına gelmeye başlamıştı. Serinin üçüncü oyunundan sonra survival horror öğeleri ile bezeli saf korku olgusu üzerine kurulu oynanış dinamikleri yerini daha çok aksiyon odaklı ve saçma sapan bir hikâyeye bırakmıştı.

 
Resident-Evil-HD-Remaster-inceleme2
 

Neyse demagojiyi bir kenara bırakıp oyuna odaklanıyorum. Resident Evil hikâye olarak serinin en sevilen kahramanlarının macerasını bizlere sunuyor Jill, Chris, Richard ve Rebecca Amacımız ise devasa bir gemide rehin kalan dostlarımızı kurtarmak. Ancak elbette ki bu sanıldığı kadar kolay değil. Odadan odaya anahtar ve gerekli eşyaların peşinde koşarken geçen zamanda camlardan zombiler içeri dalabilir, Kızıl Kafalı zombiler uyanabilir ve daha pek çok sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz. Hem de daha önce gün yüzü görmemiş türlerde. Evet sevgili Resident Evil hayranları serinin ilk oyunlarında aldığınız hazzı yaşamaya hazır olun. Çünkü Resident Evil oynanış ve sunum olarak istediğimiz her şeyi bizlere sunuyor. Korku istiyorsanız, iliklerinize kadar, çaresizlik hissi istiyorsanız sonuna kadar, macera istiyorsanız, kıyasıya yaşayacaksınız. Biraz reklam sloganı gibi oldu ama kesinlikle abartmıyorum. Tüm bu duygu karmaşasını aynı anda yaşıyorsunuz.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!