-->
Lenovo, 100 milyon Thinkpad’le Efsane Yazdı

Efsanevi bilgisayar serisi Lenovo ThinkPad, 22. yaşında rekor satış başarısını kutluyor. Las Vegas’ta gerçekleşen dünyanın en büyük teknoloji şovu CES’te  100 milyonuncu Thikpad olan Eve’i görücüye çıkartan Lenovo, aileye yeni katılan üyeleri de tanıttı Piyasaya çıktığı ilk günden bu yana dizaynı ve yenilikçi teknolojisi ile binden fazla ödüle layık görülen ThinkPad, bugün tam 22 yaşında. […]

06.01.2015 | ulasufuk

Efsanevi bilgisayar serisi Lenovo ThinkPad, 22. yaşında rekor satış başarısını kutluyor. Las Vegas’ta gerçekleşen dünyanın en büyük teknoloji şovu CES’te  100 milyonuncu Thikpad olan Eve’i görücüye çıkartan Lenovo, aileye yeni katılan üyeleri de tanıttı

Piyasaya çıktığı ilk günden bu yana dizaynı ve yenilikçi teknolojisi ile binden fazla ödüle layık görülen ThinkPad, bugün tam 22 yaşında. Teknoloji dünyasının efsanesi ThinkPad, geçen süre içinde ulaştığı satış rakamı ile de bir rekora imza attı. Las Vegas’ta düzenlenen, dünyanın en büyük teknoloji şovu CES’te (İnternational Consumer Electronics Show) görücüye çıkan 100 milyonuncu Thinkpad olan Eve katılımcılarla buluştu.

Sağlamlık, yüksek performans ve üstün teknoloji denince akla ilk gelen teknoloji ürün ailesi Lenovo ThinkPad’in başarısı yıllara meydan okuyor. Japon mutfağına özel Bento-Bako kutusundan ilham alınarak tasarlanan ve IBM çalışanlarına üzerinde “Think” yazan hediye deri ajandalardan esinlenerek adına “ThinkPad” denilen seri, geçen yıllara pek çok başarı sığdırdı.

1992 yılında ilk piyasaya çıktığında felsefesi, insan doğasına uyumlu ve iş dünyasındaki kullanıcılarını daha üretken kılan ürünler geliştirmek olan ThinkPad bu felsefesini sürdürüyor. Bugün profesyonellerin en çok kullandıkları ve tercih ettikleri marka olan ThinkPad tüketici talepleri doğrultusunda yıllar içinde gelişti. 100 milyonluk rekor satış rakamına ulaşan ThinkPad, tarihinde pek çok “ilk”e de imza attı. 1993 yılında ThinkPad 750c, uzaya giden ilk PC oldu. O günden beri  yerçekimsiz ortamların vazgeçilmezi olan ThinkPad, dünya atmosferinin ötesindeki pek çok kritik operasyonda da başrol üstlendi. 2 Aralık 1993’te Hubble Uzay teleskopunu onarmak için Shuttle Endeavour’s ile uçmak bunlardan sadece biriydi…

HEM EVEREST’TE HEM MÜZEDE

Everest’in zirvesine erişen ilk dizüstü bilgisayar olan ThinkPad, deniz seviyesinden 15 bin fit yukarıda, yüzde 95 nem oranında, şok darbelere rağmen, 60 derece sıcaklıkta ve -20 derece soğukta bile çalışabiliyor. Tam bir savaşçı olarak dizayn edilen Thinkpad ,askeri testlerde yer alan sekiz koşulu karşılamayı başararak, bu testlerden geçebilen tek dizüstü bilgisayar olma özelliğini de elde etti. ThinkPad serisi, aşırı titreşim, toz, baskı, nem, ısı ve toza karşı dayanıklı olduğunu kanıtladı.

İLHAM KAYNAĞI DOĞADAN

Dayanıklılığı kadar yenilikçi tasarımıyla da dikkat çeken ThinkPad müzede de sergileniyor olma onuruna sahip. New York’taki Museum of Modern Art’ta sergilenen Thinkpad 701’in eşsiz açılabilir klavyesi “Butterfly”, kapalı iken bir A4’ten küçük. Üstelik bu dikkat çekici klavye  kelebek kanadı şeklinde kayarak açılıyor.

Kelebek, ThinkPad mühendisleri için ilham kaynağı olan tek canlı değil. İnsan davranışlarına uygun olarak doğadan esinlenen Lenovo mühendislerinin baykuşların sessiz uçuşlarından ilham alarak oluşturdukları sessiz fan pervaneleri, ThinkPad serisinde fan gürültüsü tarihe karıştırdı. Baykuş kanatlarının aerodinamiklerinden esinlendiler ve böylece pazarın en sessiz, fark edilmeyen fan pervanelerini oluşturmayı başardılar.

“YELPAZEMİZ GENİŞLESE DE THİNKPAD, STRATEJİMİZİN ÖZÜNDE KALACAK”

“Orijinal ThinkPad 700’den bu yana, ThinkPad mühendisleri her seferinde bir öncekinden daha iyi bir Thinkpad yapmayı sürdürdüler. Bugün  100 milyona ulaşan satış rakamı bu başarıyı kanıtlıyor” diyen Lenovo Başkanı ve CEO’su  Yuanqing Yang sözlerini şöyle sürdürdü:

“IBM’in PC bölümünü satın aldığımızda biz, sadece ThinkPad franchising’ini korumaya değil onu daha güçlü hale getirmek için bir söz verdik. Bugün, ThinkPad pazardaki en saygın marka olma özelliğini korurken Lenovo’nun dünyada bir numaralı PC üreticisi olmasını da körüklüyor.  Şimdi, Lenovo, mobil cihazlar, sunucular ve ekosistem ve cloud ile yelpazesini genişletse de ThinkPad, stratejimizin özünde ve işimizin kalbinde yer alıyor. Müşterilerimizi bu efsane marka ile buluşturmak bir onurdur ve ben yeni başarılar için sabırsızlanıyorum.”

EVE’İN YOLCULUĞU CES’TE BAŞLIYOR

Markanın kilometretaşı olarak gördüğü 100 milyonuncu Thinkpad olan Eve, 3. Nesil bir Thinkpad X1 Carbon. Yolculuğu CES’te başlayacak olan Eve, yıl boyunca pek çok önemli fuar ve organizasyonda boy gösterecek ve kendi kişisel Twitter ve Weebio hesaplarından yolculuğunu, önemli duyuru ve etkinlikleri paylaşacak. Lenovo’nun en iyi kurumsal ultrabook’u olan 3. nesil Carbon X1, dünyanın en hafif ultabook’u olma özelliğini sürdürüyor. 5. jenerasyon Intel Core İşlemcili 14 inçlik yeni Carbon X1, 10 saate varan pil ömrü ile de şimdi çok daha mobil.

ThinkVision X24 ve ThinkPad STACK

Lenovo CES’te Thinkpad ailesinin yeni üyelerini de sundu.  Ultra ince IPS panel teknolojisi ile ThinkVision X24 monitör, masaüstü ekranlarında çığır açıyor. Çerçevesiz 7.5 milimetre inceliğindeki 23.8 inçlik ekranı ile dikkat çeken ThinkVision X24, Full HD görüntü kalitesi  ve 178 derecelik geniş açı ile DisplayPort ve HDMI bağlantı imkanı sunuyor.

Kişiselleştirilmiş taşınabilir aksesuar çözümü olan ThinkPad Stack, birbirine geçen tasarımı sayesinde, aksesuarların tümünü birarada daha rahat  taşınabilir hale getiriyor.  Manyetize kilitli tasarım sayesinde birden fazla aksesuarın daha az yer kaplamasını sağlayan ThinkPadStack, 10.000 mAh güç bankası ile uzun yolculuklarda telefon ve tabletlerinizin pil ömrünü uzatıyor.  Bir terabayt USB 3.0 Sabit disk,  geniş bir yükleme alanı sunarken kablosuz erişim noktası ile de seyahat esnasında güçlü ve istikrarlı bir WiFi olanağı sağlanıyor. Bluetooth Hoparlör ise ThinkPad’in ses sistemini güçlendiriyor.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz