-->
Acer CES’te sektörün İlk 15.6 İnç Ekranlı Chromebook’unu Tanıttı

Acer, birkaç yeni geniş ekran seçeneği ile Chromebook seçeneklerini arttırdı, Intel Broadwell-tabanlı işlemci; Chromebook 13 serisi artık dokunmatik ekranlı olarak da temin edilebilecek Acer CES’te, sektörün ilk 15.6 inç ekranlı Chromebook’unun tanıtılmasıyla Chromebook alanındaki öncülüğünü sürdürüyor. Yeni Acer Chromebook 15 geniş ekran boyutunun ideal dengesini, mükemmel Chrome performansı ve şık, portatif tasarımıyla sunuyor böylece bilgisayar […]

06.01.2015 | ulasufuk

Acer, birkaç yeni geniş ekran seçeneği ile Chromebook seçeneklerini arttır, Intel Broadwell-tabanlı işlemci; Chromebook 13 serisi artık dokunmatik ekranlı olarak da temin edilebilecek

Acer CES’te, sektörün ilk 15.6 inç ekranlı Chromebook’unun tanıtılmasıyla Chromebook alanındaki öncülüğünü sürdürüyor. Yeni Acer Chromebook 15 geniş ekran boyutunun ideal dengesini, mükemmel Chrome performansı ve şık, portatif tasarımıyla sunuyor böylece bilgisayar kullanıcıları için en uygun seçenek haline geliyor.

Acer Chromebook 15, 5. Nesil Intel Core i3 ve Intel Broadwell mikro-mimari tabanlı Intel Celeron işlemcileri kullanan şirketin ilk Chromebook ürünüdür.

Acer Avrupa, Ürün Pazarlama Müdürü John Miedema: “Acer Chromebook 15 , doğru bir güç merkezidir – müşterilere her gün hızlı mobil performans ve geniş bir ekran sunmak için yardımcı olur.” dedi.  “Acer, çığır açan pil ömrüyle tasarlanan yeni form faktörlerine kadar teknolojideki en son yenilikleri sunarak Chromebook pazarında bir lider olmaya devam etmektedir. Biz, dünyanın ilk 15,6 inçlik ekranlı Chromebook’u olan Acer Chromebook 15 ile bu kategoriyi bir kez daha ileriye taşıyoruz.”

Canlı renklere sahip geniş ekran sektöre öncülük etmektedir

Acer Chromebook 15, pazardaki 13,3 inçlik Chromebook’tan yüzde 27 daha geniş olan 15,6 inçlik büyüleyici ekran sayesinde tam kapsamlı bilgisayar kullanımı sunar. Bu geniş boyut, müşterilere çoklu sekmeleri ve uygulamaları görüntülemesi için daha fazla alan sağlayarak verimliliği artırır. Kaliteli ve canlı renklere sahip ekran iki seçenekle gelir – keskin ve okunaklı metinlerin yanı sıra canlı, net videolar ve fotoğraflar garanti eden ve daha fazlasını sunan geniş görüş açılı tam HD ekran. İkinci seçenek ise bütçe odaklı müşteriler için ideal olan bir HD 1366×768 çözünürlüklü ekrandır. Acer ComfyView ekranları mevcut iki ekran seçeneğidir, böylece bu ekranların hepsi gözün daha az yorulması için yansıyan ışık miktarını azaltmak amacıyla parlama karşıtı özelliklere sahiptir.

Chromebook’un ses özellikleri ise heyecan verici ve gerçekçi çoklu ortam sunmak için ekranı tamamlıyor. Yükseltilmiş ses ve netlik için iki adet tam boyutlu yukarı bakan hoparlör ile film ve müzik keyfi bir üst seviyeye çıkar. Müşteriler, mükemmel ses ve video özellikleri arttırılan HD web kamerası ile görüntülü konuşma yapmaktan keyif alırlar.

Olağanüstü Performans ve Tüm Gün Dayanan Pil Ömrü

Acer Chromebook 15, Intel Broadwell mikro-mimari tabanlı birkaç seçenek ile bugünün müşterilerinin talep ettiği performansı sunar. Chromebook 15 uygulamalar ve online oyunlar için hızlı performans ve çoklu görevler sunmak amacıyla 5. Nesil Intel Core i3 5005U veya Intel Celeron 3205U işlemci ile temin edilebilir. Bu yeni katı hal sürücülü (SSD) son teknoloji işlemci çifti 7 saniyenin altında hızlı başlatma sağlar. Ayrıca, SSD hızlı kaydetme ve verilere erişimi garanti eder.

Kullanıcıların tüm gün verimlilik, eğlence ve keyfin tadını çıkarabilecekleri Acer Chromebook 15, 8 saate kadar pil ömrü sağlar.(1)

İnce, güçlendirilmiş tasarım

Acer Chromebook 15, konforlu kasaya zarif bir görünüm veren bir yüzey özelliğine sahiptir ve güvenli tutuş sağlar.  Chromebook 15, çarpma ve düşmelerle daha iyi başa çıkabilmesi için güçlendirilmiştir; bu kasa, köşeler 45 cm’ye kadar olan düşmeleri hasar görmeden tolere edebilirken 60 kg’a kadarki kuvvete dayanabilmektedir. Aynı zamanda yeni Chromebook, kasa ve menteşelerdeki daha fazla bükülme ve gerilime de dayanabilmektedir. Mükemmel kullanıcı deneyimi sağlamak için yeni Acer Chromebook 15, bugün en büyük Chromebook dokunmatik faresine sahiptir böylece müşteriler bilgisayarda gezinirken, yakınlaştırma ve kaydırma yaparken olağanüstü bir özgürlüğe sahip olurlar.

Acer Chromebook 15 büyük ekranıyla bile yalnızca 2.2kg ağırlığında 393y x 256u x 24.2d mm ölçülerindedir.

Bağlanabilirlik
Acer Chromebook 15 hızlı MIMO 2x2Wifi 802.11ac aracılığıyla müşterilerin üç kata kadar daha hızlı kablosuz bağlanabilirlik ile iletişimde kalmalarını sağlar. Ayrıca, müşteriler Bluetooth 4.0, USB 3.0 bağlantı noktası, USB 2.0 bağlantı noktası ve HDMI bağlantı noktası aracılığıyla diğer çevre birimlerini bağlayabilirler. SD kart okuyucu dosyalara erişim ve aktarım için bir yöntem sağlar.

Eğlenceli Paylaşım, Kolay Koruma
Acer Chromebook  15, Office belgeleri ve Gmail gibi programlarda çevrimdışı ve çevrimiçi görüntüleme, düzeltme, oluşturma ve ortak çalışma yapan müşteriler için mükemmeldir. Chromebookların kullanımı kolaydır ve çoklu kullanıcılar tarafından paylaşım için idealdir çünkü kullanıcılar, belgelere, web sitesi yer işaretlerine ve diğer bilgilere erişmek için kendi hesaplarını girebilirler. Google Drive(2) ortamında saklama işlemi dosyaları, belgeleri ve fotoğrafları bulutta güvenli bir şekilde korur ve dosya veya belgelerin en güncel sürümünün Chromebook kaybolsa veye çalınsa bile her zaman mevcut ve güvenli olduğunu garanti eder.

Sürekli değişen online tehditlere karşı koruma için otomatik olarak güncellendiğinden dolayı, güvenlik Chrome işletim sisteminin kilit bir faydasıdır. Bu da Chromebook’ları özellikle çocuklarını korumak isteyenler başta olmak üzere herkes için kullanışlı yapar.

Modeller, Temin Edilebilirlik ve Fiyatlandırma
Modeller 16GB veya 32GB SSD sürücü veya 2GB veya 4GB RAM ile temin edilebilecektir.(3) Özellikler, fiyatlar ve temin edilebilirlik ülkelere göre değişir. Avrupa’daki belirli ülkelerde 279€’dan başlayan fiyatlarla ve Şubat ayından itibaren temin edilebilecektir.

Acer Chromebook 13 Serisi Dokunmatik Ekranlı Modellerle Genişledi

Acer, ayrıca yeni dokunmatik ekran modelleri ile yüksek ölçüde kabul görmüş Chromebook 13 serisini de genişletmektedir. Acer Chromebook 13, bir NVIDIA Tegra K1 mobil işlemcisi tarafından sağlanan endüstrinin ilk Chromebook ürünüdür ve canlı renklere sahip 13,3 inçlik bir ekran ve 13 saate kadarlık (4) sektör lideri pil ömrü sunar . Acer Chromebook 13 şimdi dokunmatik ekran ile mevcuttur böylece müşteriler, sezgisel parmak kaydırma ile sorunsuz bir şekilde internette gezinebilir, ortamları çalıştırabilir, düzeltme ve daha fazlasını yapabilir. Yeni Acer Chromebook 13 dokunmatik ekranlı modeller 329€’dan başlayan fiyatlarla Ocak ayından itibaren temin edilebilecektir.

  1. Pil ömrü kullanıma göre değişiklik gösterebilir. Gerçek pil ömrü ürün özellikleri, bilgisayar ayarları ve kullanılan uygulama veya özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterir.  Tüm pillerin maksimum kapasitesi zamanla ve kullanımla azalı
  2. Chrome cihazlarında Google Drive ile ilgili daha fazla bilgi için: https://support.google.com/chromebook/answer/2703646?p=driveoffer&rd=1
  3. Erişilebilir kapasiteler değişebilir: (MB = 1 milyon bayt; GB = 1 milyar bayt)
  4. Full HD 1920×1080 ekranlı Acer Chromebook 13 modeli 11,5 saate kadar pil ömrü sağ 1366×768 ekranlı Acer Chromebook 13 modeli 13 saate kadar pil ömrü sağlar. Pil ömrü Google power_LoadTest (http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing) ile ölçüldüğü gibidir. Gerçek pil ömrü model, yapılandırma (depolama kapasitesi, RAM kapasitesi, kullanılan işlemci, ekran tipi ve çözünürlük vs.), uygulamalar, güç yönetimi ayarları, işletim koşulları ve kullanılan özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterir.
  5. IDC 2013


Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!