-->
Kaspersky Lab’den Oyunseverler İçin Siber Saldırılara Karşı Öneriler

Kaspersky Lab, özellikle oyunseverleri hedefleyen 4 milyondan fazla farklı zararlı programa ait kayıtlara sahip. Çevrimiçi olan herkes gibi oyunseverler de; veri ihlallerinin, hesap hırsızlarının ve çeşitli sosyal mühendis ve kimlik avcılığı dolandırıcılıklarının potansiyel kurbanları. Ayrıca oyuncular; virüsler, uygulama ve zararlı yazılım saldırılarıyla yok edilebilecek oyunlara özgü karakterleri ve profilleri koruma endişesi taşıyor. Çevrimiçi oyun dünyasında […]

11.12.2014 | ulasufuk

Kaspersky Lab, özellikle oyunseverleri hedefleyen 4 milyondan fazla farklı zararlı programa ait kayıtlara sahip. Çevrimiçi olan herkes gibi oyunseverler de; veri ihlallerinin, hesap hırsızlarının ve çeşitli sosyal mühendis ve kimlik avcılığı dolandırıcılıklarının potansiyel kurbanları. Ayrıca oyuncular; virüsler, uygulama ve zararlı yazılım saldırılarıyla yok edilebilecek oyunlara özgü karakterleri ve profilleri koruma endişesi taşıyor.

Çevrimiçi oyun dünyasında en sık kullanılan siber suç taktiklerinden biri, sosyal mühendisliğin bir türü olan kimlik avcılığı. Örneğin siber suçlular, kayıtlı oyun hesaplarından şifre çalmak amacıyla iyi bilinen oyun dünyalarının adını kullanarak oyunseverleri ısrarla sahte web sitelerine çekmeye çalışıyor.

İlk bakışta birinin kendisini ve oyundaki kişiliğini siber suçluların saldırılarına karşı nasıl koruyacağına yönelik uzman görüşleri oldukça açık görünmekle birlikte uygulamada ne kadar etkili oldukları defalarca kanıtlanmış.

  • İster e-posta ister Facebook veya Twitter gibi sosyal ağlardan gelmiş olsun doğru olamayacak kadar iyi görünen teklifleri tıklatmayın ya da açmayın. Resmi gibi görünen bir teklife göz atacaksanız, bağlantıyı açmadan veya herhangi bir bilgi vermeden önce göndericinin güvenilir olduğundan emin olun. Şüpheliyseniz, teklifin resmi sahibi olan şirketle iletişim kurun.
  • Sağlam parolalar kullanın ve her oyun hesabı için farklı bir parola oluşturun. Kolay ve güvenilir korumadan faydalanmak için bir parola yöneticisi kullanmayı değerlendirin.
  • Siber uzayda, özellikle de oyun sohbet odalarında yeni arkadaşlar edinirken dikkatli olun.
  • Sadece yetkili satıcılardan oyun indirin. Yasadışı yollardan oyun indirirseniz, yasaları çiğnemiş olma riskinin yanı sıra, failler kötü niyetli yazılım dosyalarını genellikle oyunların içine gizlediklerinden bilgisayarınıza zararlı
    yazılım bulaştırma riskiyle yüzleşmiş olursunuz.
  • Kaliteli güvenlik koruması kullanın. Oyunseverleri hedefleyen ve kapsamlı bir savunma gerektiren çok fazla sayıda zararlı yazılım bulunur.Örneğin, Kaspersky Internet Security – coklu cihaz 2015 zararlı programları algılayacak ve engelleyecek en güncel teknolojileri içeriyor — özellikle kimlik avcılığı engelleme, açıklardan yararlanma amaçlı kodlara karşı otomatik güvenlik, kullanıcı adları ve parolaların girilmesi için bir sanal klavye ve daha bir çok işleve sahip. Dahası, oyun başladığı anda bildirimleri kapatan, sistem kaynaklarınızda minimum müdahale ve tüketimle çalışan özel bir oyun modu içeriyor.

Kaspersky Lab’den oyunseverlere özel teklif

Noel ve Yeni Yıl tatillerinin yaklaşmakta olduğu bugünlerde Kaspersky Lab, çevrimiçi oyunseverler için özel bir teklif hazırladı. Perakende veya çevrimiçi mağazalardan özel promosyon kutusunun içinde Kaspersky Internet Security –coklu cihaz 2015 satın alan müşteriler özel bir hediyenin sahibi olacak; Blizzard’ın HearthStone oyunu için bir oyun kartları seti. Hearthstone, herkesin zevkle oynayabileceği ücretsiz bir dijital strateji kart oyunu. Oyuncular dokuz epik Warcraft kahramanından birini seçip büyü yapmak, etkileyici silahlar ve yetenekleri kullanmak veya rakiplerini yenmek üzere güçlü karakterleri çağırmak için sırayla özelleştirilebilir destelerindeki kartları oynayabilirler.
Teklif, Latin Amerika (Brezilya, Meksika, Guatemala, El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Panama, Kolombiya, Peru, Şili, Bolivya), Ortadoğu, Türkiye ve Doğu Avrupa’da (Polonya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Balkanlar, Romanya) Aralık ayından Şubat
ayına kadar geçerli olacak.



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!