-->
Gta 5 (Ps4 İnceleme)

Yeni Nesil Efsane… Sonunda beklenen gün geldi, GTA V yeni nesil konsollarımıza teşrif etti. Öncelikle GTA V’in yeni nesil sürümünün orjinal oyuna içerik anlamında çok fazla şey kattığını söylemeliyim. Oyun nesiller arası bir yolculuk yaptığı için en önemli yenilik elbette ki grafikler. 1080p desteğiyle birlikte daha kaliteli kaplamalar, ışıklandırmalar, gölgelendirmeler ve iki boyuttan üç boyuta […]

01.12.2014 | ulasufuk

Yeni Nesil Efsane…

Sonunda beklenen gün geldi, GTA V yeni nesil konsollarımıza teşrif etti. Öncelikle GTA V’in yeni nesil sürümünün orjinal oyuna içerik anlamında çok fazla şey kattığını söylemeliyim. Oyun nesiller arası bir yolculuk yaptığı için en önemli yenilik elbette ki grafikler. 1080p desteğiyle birlikte daha kaliteli kaplamalar, ışıklandırmalar, gölgelendirmeler ve iki boyuttan üç boyuta geçen kaplamalar bulunuyor. GTA V eski nesle bile fazla gelen görsellere sahipti. Geliştirmelerle birlikte GTA V tam anlamıyla yeni nesle yakışan bir oyun olmuş. Beklentilerimin üstünde çıkan grafikler sonradan geliştirilmiş olduğunu yer yer hissettirse de genel olarak bakıldığında ben yeni Nesil’e özel bir oyunum diyor.
 
Gta-5-PS4-inceleme1
 
Rockstar GTA V’te yaptığı önemli görsel ve teknik geliştirmeleri sayesinde Los Santos ve Blaine County’i çok daha etkileyici hale getirmiş. Arttırılmış çizim mesafeleri ve 1080p desteğiyle birlikte gerçekten muhteşem bir iş çıkarmış. Grafiklerden sonra biraz da oyuna eklenen detaylardan bahsedelim. GTA V’nin eski nesile getirilen tüm DLC’ler GTA V yeni nesil sürümünde bizler ile buluşuyor. Her ne kadar bu DLC’lerle daha önceden oyuna eklenmiş olsa da, orjinal oyunu bitirmiş biri olarak yeni özelliklerden en çok ilgimi çeken Fps modu oldu. Bu Fps modu sayesinde biz oyun severler Los Santos ve Blaine County dünyasını doğrudan karakterlerinin gözünden tecrübe edebiliyoruz ve dünyadaki inanılmaz detayları farklı şekilde görebilme imkânını da doğruyor. Shooter’lardan aksiyon oyunlarına birinci şahısta oynamaya alışığız, ama bu yeni perspektifin GTA V deneyimine katkısını kesinlikle küçümsememek lazım; dünyayla olan etkileşiminizi kökten değiştirecek bir yenilik bu. Oyun deneyimini baştan aşağı değiştiren bir yenilik olmuş diyebiliriz.
 
Gta-5-PS4-inceleme2
 
Fps modu ile beraber oyuna binlerce yeni animasyon eklenmiş. Hem GTA V’in senaryo modunda hemde online’da bu modu kullanabiliyoruz. Fps moduna tek tuşa basarak istediğiniz zaman geçebiliyorsunuz. GTA V’te yenilikler Fps modu ile sınırlı kalmıyor. Yeni silahlar, araçlar ve aktiviteler, daha fazla vahşi yaşam, daha yoğun trafik, yeni yeşillik sistemi, geliştirilmiş zarar ve hava efektleri, 17 radyo istasyonunda 100’den fazla yeni şarkı ve yeni DJ miksleri, Dukes, Dodo Seaplane ve daha hızlı ve daha yüksek manevra kabiliyetine sahip Blimp gibi klasik araçların nadir versiyonları, vahşi yaşam fotoğrafçılığı gibi aktiviteler, yeni atış mücadeleleri, yeni silahlar ve fazlası bulunuyor. Eğer daha önce bu şaheseri oynamadıysanız yeni nesil konsolunuzda deneyimlemeniz gereken muhteşem bir oyun olmuş.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!