-->
World of Warcraft: Warlords of Draenor (İnceleme)

 Otuz Beş Yıl Öncesine Geri Dönüyoruz… Wow dünyası beşinci kez genişlemeye hazırlanıyor. Serinin beşinci ek paketi olan Warlords of Draenor (WoD) ile birlikte Blizzard aslına bakılırsa büyük bir risk almış bulunuyor. Bir yandan yenilikçi oyun sistemi ile hayran kitlesini genişleterek WoW evreninin daha da genişlemesini hedefliyor bir yandan da kemik oyuncu kitlesini oyundan soğutmamak istiyor. […]

28.11.2014 | ulasufuk

 Otuz Beş Yıl Öncesine Geri Dönüyoruz…

Wow dünyası beşinci kez genişlemeye hazırlanıyor. Serinin beşinci ek paketi olan Warlords of Draenor (WoD) ile birlikte Blizzard aslına bakılırsa büyük bir risk almış bulunuyor. Bir yandan yenilikçi oyun sistemi ile hayran kitlesini genişleterek WoW evreninin daha da genişlemesini hedefliyor bir yandan da kemik oyuncu kitlesini oyundan soğutmamak istiyor. Sonuçta WoW evrenine devrim niteliğinde bir yenilik getiriliyor. Bu eklenti paketi ile ilgili ilk detaylar aylar önce gelmeye başladığında Blizzard’ın bu dilemmadan nasıl sıyrılacağını merak etmiyor değildim. Günler yaklaştıkça oyunun detayları belirginleşmeye başlamıştı. Barındırdığı birçok yenilik ile Azeroth evrenine artık adım atmış bulunuyoruz. Bakalım Blizzard’ın bu riskli hamlesi içeriğinde neler barındırıyor.

 
World-of-Warcraft-Warlords-of-Draenor-inceleme1
 

WoD oldukça ilginç bir hikâyeye sahip. Fantastik WoW dünyasında birçok şeye alışkındık hatta daha önceki oyunlarda envai çeşit yaratık ve öyküye şahit olmuştuk ama bu seferki gerçekten farklı. Warlords of Draenor, bizi ilk Dark Portal ile Azeroth’u işgale gelen Horde ile karşı karşıya getiriyor. Otuz beş yıl önce ortaya çıkan bu düşman ile nasıl karşılaşacağınızı merak ediyorsanız Blizzard bunun cevabını son Warlords of Draenor sinematiği ile veriyor. Orgrimmar kuşatması ile Pandaria’da esir alınan Garrosh, yaptığı hareketlerin cezasının verilmesini bekler. İntikam peşinde olan bronz ejdarha Kairozdormu’nun yardımı ile esirlikten kaçmayı başarır. Kairozdormu’nun yardımı ile Otuz beş yıl önceki Draenor’a gelen Garrosh, burada orklara yardım ederek iblis Mannoroth’un kanını içmelerini engelleyerek Burning Legion’un esirleri olmalarını engeller. Daha sonra içinde Shadowmoon, Blackrock, Shattered Hand, Warsong gibi efsane ork klanlarının bulunduğu Iron Horde’u kurar ve başına babası olan Grommash Hellscream’ı getirir. Kurduğu bu saf ork ordusu ile Garrosh yeniden Dark Portalı inşa etmeye başlar ve Azeroth’dan intikamını almak için çalışmalara başlar. Warlords of Draenor’da Iron Horde’un Dark Portal yolu ile Azeroth’a tekrar gelmesini konu alıyor.

 
World-of-Warcraft-Warlords-of-Draenor-inceleme2
 

WoD fantastik hikâyesi, yenilikçi oyun yapısı ve tüm oynanış dinamikleri ile serinin en radikal oyunlarından biri konumuna geliyor. Önce kısa bir eğitim aşamasından geçtikten sonra maceramız başlıyor. Oyunun hikayesel gelişimi genel olarak bu yönde, daha bir çok detay var ama bunları sizin keşfetmenize bırakıyorum. Asıl odaklanmak istediğim konular ise yenilikler ve oyunun genel yapısı üzerine olacak.

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!