-->
Assassin’s Creed: Rogue Oyun İnceleme

Shay İle Yeni Denizlere Yelken Açıyoruz… Seneler 2008 yılını gösterdiğinde Ubisoft oyun dünyasına muazzam bir oyun kazandırmıştı. Assassin’s Creed, derin senaryosu ve muhteşem dinamikleri ile ismini altın harfler ile oyun dünyasına yazdırmayı başarmıştı ve ilk oyun sekiz milyondan fazla satmıştı. Ubisoft bu oyuna önem verdiğini bu uzun bir seri haline getireceğini duyurdu. Çalışmalar başladı ve […]

15.11.2014 | ulasufuk

Shay İle Yeni Denizlere Yelken Açıyoruz…

Seneler 2008 yılını gösterdiğinde Ubisoft oyun dünyasına muazzam bir oyun kazandırmıştı. Assassin’s Creed, derin senaryosu ve muhteşem dinamikleri ile ismini altın harfler ile oyun dünyasına yazdırmayı başarmıştı ve ilk oyun sekiz milyondan fazla satmıştı. Ubisoft bu oyuna önem verdiğini bu uzun bir seri haline getireceğini duyurdu. Çalışmalar başladı ve Ubisoft her sene yeni bir Assassin’s Creed oyunu çıkardı. Serinin sadece Xbox 360 ve PS3 için çıkan serinin son oyunu Assassin’s Creed: Rogue geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. Assassin’s Creed’in önceki oyunlarında da senaryonun oldukça önemli bir yeri olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Aynı şekilde serinin son halkasında da senaryo ve kurgusu büyük önem taşıyor. Ara videolarda yaşanan olayları ve diyalogları takip etmek, oyunu anlamak açısından faydalı olacaktır. Yoksa sürekli birilerini kurtarmak, öldürmek veya takip etmek, bir süre sonra size monoton gelebilir ve oyundan sıkılabilirsiniz.

 
Assassin's-Creed-Rogue-inceleme1
 

Assassin’s Creed: Rogue’un hikâyesinden bahsetmek gerekirse. Oyunda “Shay Cormac” ismindeki eski bir suikastçıyı yönetiyoruz. Geçmişinden kurtulmaya çalışan bir Templar olarak yola devam ettiğimiz oyunda bol bol suikastçi katlediyoruz. Oyunun başlarında suikastçi olarak başladığımız oyunda tahmin edebileceğiniz gibi çok uzun sürmüyor ve senaryonun gizemi hızlı bir şekilde çözülmeye başlıyor daha sonraları tapınak şövalyelerine katılarak eski dostlarımız ile kıyasıya bir mücadeleye girişiyoruz. Shay Cormac, ile bu yeni oyunda Assassin’s Creed 4 ve Assassin’s Creed 3’ten de tanıdığımız yüzlerle karşı karşıya geliyoruz. Ancak oyunun ana konusu Assassin’ler ve Templar’lar arasındaki çekişme olduğu için hikâye ortada bir yerde kalıyor. Fakat ana hikâye Templar’lar. Haliyle oyunun genelinde yaptığınız çoğu şey sadece Shay Cormac’ın karakter olarak gelişimine katkıda bulunuyor. Oyunda tıpkı eski AC’lerde olduğu gibi çeşitli etkinlikler mevcut. Challenge’lar, Collection’lar, suikast görevleri ve bunlara ek olarak artık denizin tam anlamı ile bizim olması sonucunda elbette gemi etkinlikleri.

 
Assassin's-Creed-Rogue-inceleme2
 

Aslına bakarsanız oyunda ve oyunun oynanışında pek fazla büyük bir değişiklik yok. Ancak Assassin’s Creed Rogue tanıtımlarında oyunun karanlık bir yönde ilerlediği üstünde duruldu. Shay Cormac aynı bir Assassin gibi hareket edip savaşıyor ve yine Assassin’lerin ünlü “hidden blade”lerine ve diğer ekipmanlarına da sahip. Bunlardan farklı olarak Rogue ile ilk defa bir Assassin’s Creed oyununda bomba atar silahı ve havalı tüfek görebiliyoruz.

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!