-->
Sniper Elite III PC İnceleme

Yeni Rotamız Afrika Çölleri… Keskin nişancı filmlerini ve oyunlarını oldum olası sevmişimdir. Keskin nişancı oyunu denince ilk akla gelen isim ise Rebellion tarafından geliştirilen sniper elite serisidir. Serinin 2005’te bizlerle buluşan ilk sniper elite oyunu zamanının şartlarına göre grafik, oynanabilirlik ve nev-i şahsına münhasır görsel sinematik temaları ile oyun severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştı. İlk oyunun yakaladığı […]

24.10.2014 | ulasufuk

Yeni Rotamız Afrika Çölleri…

Keskin nişancı filmlerini ve oyunlarını oldum olası sevmişimdir. Keskin nişancı oyunu denince ilk akla gelen isim ise Rebellion tarafından geliştirilen sniper elite serisidir. Serinin 2005’te bizlerle buluşan ilk sniper elite oyunu zamanının şartlarına göre grafik, oynanabilirlik ve nev-i şahsına münhasır görsel sinematik temaları ile oyun severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştı. İlk oyunun yakaladığı bu başarının ardından yapımcı firma ikinci oyun için çoktan kolları sıvamıştı. Maalesef ikinci oyunun bir türlü çıkış yapamaması ve fps türünün oyun dünyasını domine etmesi üzerine Sniper Elite oyunu iyiden iyiye unutulmaya ve yüz tutmaya başlamışken serinin ikinci oyunu Sniper Elite V2 biz oyun severle 2012’de tekrar buluştu. Uzun bir aranın ardından tekrar bizlerle buluşan Sniper Elite’de haliyle beklentilerde o yönde yüksekti. Sonuçta oyunun ana kurgusu belli, hikâyenin dönemi de belli ve bu dönemle ilgili birçok başyapıt söz konusuyken yeni oyunun ne gibi yenilikler getireceği merak konusuydu. Bu sınavı ’da başarı ile geçen Sniper Elite V2 oyun severlerin gönlündeki yerini iyice sağlamlaştırdı. Tüm bu olumlu gelişmeler üzerine yapımcı Rebellion serinin üçüncü oyunu Sniper Elite 3 ile yeniden karşımıza çıkıyor…

 
Sniper-Elite-III-inceleme1
 

Sniper Elite 3’te çok sade bir menü karşılıyor bizleri istediğiniz her detaya rahatlıkça ulaşabiliyorsunuz. Oyunda hikaye modu yanı sıra on iki kişiye kadar online desteği ve online coop alternatifleri bizleri bekliyor. Oyuna başlamadan önce sizden zorluk derecesini belirlemeniz isteniyor. Bu seçenek klasik zorluk seçeneklerinden farklı, oyunun tüm havasını değiştirecek nitelikte. En basit zorluğu seçtiğinizde yapay zekânın adeta yapay gerizekaya dönüştüğünü göreceksiniz. Bu nedenle oyunun tam anlamıyla keyfi zorluk derecesi en yüksekteyken (Authentic seçeneği) çıkıyor. Bu zorluk seviyesini seçtiğinizde bir sniperın neler hissettiğini, rüzgâr etkisinin ne olduğunu, kalp atışının bile hassasiyeti nasıl etkilediğini görebiliyorsunuz. Ayrıca yapımcı firma Rebellion tüm zorluk detaylarını sizin belirleyebileceğiniz bir seçenekte sunuyor. Zorluğu belirledikten sonra artık görevinize başlayabilirsiniz.

Her şeyden önce oyunun hikâyesinden başlamakta yarar var. Örneğin hikâye olarak oldukça klişeleşmiş bir konu seçilmiş. Bu oyunu oynayacak olanlar zaten bu tarz hikâyelerden bıktılar. Daha seçici ve çarpıcı bir konu seçilebilirdi. Kabaca hikâyeye değinelim bari. Sniper Elite V2’nin 2 yıl öncesine Alman Afrika kolordusu İngiltere savaşına gidiyoruz. Karl Fairburne isimli İngiliz keskin nişancıyı yönlendiriyoruz. Tabiri caizce Afrika korpslarının canına ot tıkıyoruz. Dediğim gibi hikâye ve kurgu olarak çuvallayan bir yapım olsa da Sniper Elite 3 oynanış açısından durumu kurtarmayı başarıyor.

 
Sniper-Elite-III-inceleme2
 

Sniper Elite 3 oynanış dinamiklerine gelecek olursak. Oyunun ismi sizi yanıltmasın. Tüm oyun boyunca pusu kurup keskin nişancılık yapmanız gerekmiyor. Zaten gerek görevler gerekse de kullandığınız silah ve ekipmanlar oyunun ne şekilde kurgulandığını belli ediyor. Oyun tamamen gizlilik ve taktiksel ilerleme öğeleri üzerine kurulmuş olsa da bodoslama aksiyona da girebiliyorsunuz. Oyunda sizden dört çeşit donanım seçmeniz isteniyor bu donanımlar makinalı tüfekler, nişancı tüfekleri, tabanca ve patlayıcılar. Bir fps oyunundaki kadar silah çeşitliliği olmasa da bir keskin nişancı oyuna göre tatminkâr seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!