-->
Eşya Odaklı Değil, Hesap Odaklı Güvenlik Önlemi Alın!

Global Online Oyun Yayıncısı NTT Game, Oyun İçi Item Hırsızlığı Konusunda Önemli Uyarılarda Bulundu! Global Online Oyun Yayıncısı NTT Game, online oyunlarda uzun uğraşlar sonucu elde edilen oyun içi eşyaların çalınmasına karşı oyun severleri, hesap güvenliği konusunda uyardı! Online oyun severlerin uzun uğraşlar verip para harcadıkları oyun hesaplarının ve oyun içinde değerli olan eşyalarının çalınmasının […]

21.10.2014 | ulasufuk

Global Online Oyun Yayıncısı NTT Game, Oyun İçi Item Hırsızlığı Konusunda Önemli Uyarılarda Bulundu!

Global Online Oyun Yayıncısı NTT Game, online oyunlarda uzun uğraşlar sonucu elde edilen oyun içi eşyaların çalınmasına karşı oyun severleri, hesap güvenliği konusunda uyardı!

Online oyun severlerin uzun uğraşlar verip para harcadıkları oyun hesaplarının ve oyun içinde değerli olan eşyalarının çalınmasının önüne geçmek için oyun severlere önemli uyarılarda bulunan Global Online Oyun Yayıncısı NTT Game Türkiye ve Avrupa Operasyon Müdürü Serhan Kazar, bu tür hırsızlıkların önüne geçebilmek için; Özel Kasa ve Özel Eşya Güvenliği sistemlerini geliştirdiklerini belirterek, oyunculara bu konuda bilgilendirmelerde bulundu.

MMORPG’nin Türkiye’deki yaşayan efsanesi Knight Online’nin Global Yayıncı Kuruluşu NTT Game, oyun severlerin uzun uğraşlar verip para ödeyerek oluşturdukları karakterlerde meydana gelebilecek olası hırsızlıklara karşı oyunculara önemli uyarılarda bulundu. Günümüz itibariyle kayıtlı kullanıcı sayısı 20 Milyon’u aşan Knight Online’ı 2,5 yıl önce devraldığı ilk günden bu yana başta güvenlik olmak üzere birçok yatırım gerçekleştiren NTT Game ekibi; oyun içi eşya yani Item hırsızlığının önüne geçebilmek için oyun severlere çeşitli öneriler sundu.

Item Hırsızlığına Karşı “Özel Kasa” ve “Özel Eşya Güvenliği”

Oyun içerisinde yer alan iki farklı güvenlik sistemi ile Knight Online oyuncularının, eşyalarını korumaya alabildiklerini belirten NTT Game Türkiye ve Avrupa Operasyon Müdürü Serhan Kazar, “Öncelikle oyuncularımıza eşya odaklı değil, hesap odaklı bir güvenlik öneriyoruz. Bunun için başlıca güvenlik sistemimiz olan OTP (One Time Password) hizmetini ücretsiz olarak kullanmalarını öneriyoruz. Oyuncularımız, güvenlikleri için sunduğumuz yenilikleri ve tüm gelişmeleri Knight Online resmi forumlarında ve resmi sitemizde bulabilirler” dedi.

1- Knight Online oyuncuları, oyun içerisinde yer alan iki farklı güvenlik sistemi ile eşyalarını korumaya alabiliyorlar. İşte o güvenlik sistemleri:

1- Özel Kasa

Knight Online’da oyuncular, sahip oldukları ve eşyaları yerleştirebilecekleri depoların haricinde oyun içi küçük bir meblağ karşılığında güvenli kasaları kullanabiliyorlar. Bu kasalar, tıpkı bankalarda kullanılan güvenli kasa sistemi gibi de düşünülebilir. Oyuncular, güvenli kasayı aktif ederken bir şifre belirliyor ve bu kasaya her eşya giriş çıkışında sistem, kullanıcıdan belirlenen şifreyi girmesini istiyor. Bu şekilde oyuncular uzun uğraşlar sonucunda sahip oldukları değerli eşyaları güvenli bir şekilde muhafaza edebiliyorlar.

2- Özel Eşya Güvenliği

Bu sistem de tıpkı özel kasa sistemi gibi çalışıyor. Aralarındaki fark ise özel eşya güvenliğinde tek bir eşyanın güvenlik altına alınabiliyor olması. Güvenliği sağlanmak istenen eşya, oyun içerisinde başka bir kullanıcıya aktarılmak istenirse, yine kullanıcının belirlemiş olduğu şifre kullanılarak eşyanın kilidini kaldırılmadıkça herhangi bir işlem yapılamıyor.



Popüler Haberler


Chucklefish tarafından yayınlanan ve Deadpan Games tarafından geliştirilen taktik tabanlı kart destesi oluşturma oyunu Wildfrost, 11 Nisan’da iOS ve Android mobil cihazlar için geliyor.


Take-Two Interactive, 460 milyon dolarlık bir anlaşmayla Borderlands serisinin geliştiricisi Gearbox Entertainment’ı satın aldığını duyurdu.


Sony Interactive Entertainment, PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı ücretsiz oyunlarını açıkladı.


Epic Games, her hafta ücretsiz oyunlar sunarak oyunculara keyifli bir deneyim yaşatmaya devam ediyor. Bu hafta ücretsiz olarak sunulan “Islets” oyununun ardından, bir sonraki haftanın ücretsiz oyunu da sızdırıldı.