-->
AMD Radeon R9 285 ve “Never Settle: Space Edition” Oyun Paketi Çok Yakında Oyun severlerle Buluşuyor

Graphics Core Next (GCN) destekli AMD Radeon™ R9 285 grafik kartı, 1080p ve daha yüksek çözünürlüklü oyunlarda, sınıfının en üst düzey oyun deneyimini sunarken, yeni oyun paketleri ile de kullanıcıya özel avantajlar sağlıyor AMD, ödül canavarı AMD Radeon R9 Grafik Kartları serisinin son ürünü AMD Radeon™ R9 285 masaüstü grafik kartını görücüye çıkardı. R9 285, […]

03.09.2014 | ulasufuk

Graphics Core Next (GCN) destekli AMD Radeon™ R9 285 grafik kartı, 1080p ve daha yüksek çözünürlüklü oyunlarda, sınıfının en üst düzey oyun deneyimini sunarken, yeni oyun paketleri ile de kullanıcıya özel avantajlar sağlıyor

AMD, ödül canavarı AMD Radeon R9 Grafik Kartları serisinin son ürünü AMD Radeon™ R9 285 masaüstü grafik kartını görücüye çıkardı. R9 285, R9 290 serisini güçlü kılan grafik özelliklerinin yanı sıra Project Freesync ve AMD TrueAudio gibi teknolojilerin daha fazla oyunseverle buluşmasını sağlayacak. AMD Radeon™ R9 285, sistemleri en çok zorlayan oyunları bile 1080p ve üzeri çözünürlükte, yüksek detay seviyesinde çalıştırabilecek kapasitede tasarlandı.

AMD, Radeon R9 285 grafik kartını ilk kez 23 Ağustos’ta sektördeki 30.’uncu yılını kutladığı etkinlikte tanıttı. En güncel Graphics Core Next (GCN) mimarisi kullanılarak tasarlanan grafik kartı, AMD’nin çığır açan Mantle API ve yakın gelecekte kullanıcılara sunulacak olan DirectX®12’yi bir arada destekliyor.

Sahip olduğu 918 MHz’lik baz saat hızın yanı sıra R9 285 grafik kartında ayrıca, 5.5 Gbps hızla çalışan 2GB kapasiteli çerçeve arabellek bulunuyor. 3.29 teraFLOPS hıza kadar çıkan işlem performansı ile Radeon R9 285 grafik işlem ünitesi, 1080p ve üzeri çözünürlükte sunduğu çok yüksek detay ile eşsiz bir oyun deneyimi yaşatarak kendi sınıfındaki bütün grafik kartlarını geride bırakıyor.

AMD Radeon R9 285 grafik kartında ayrıca aşağıdaki özellikler bulunuyor:

  •    1,792 stream işlem ünitesi
  •    918 MHz’e kadar çıkan motor hızı
  •    2GB GDDR5 bellek
  •    5.5 Gpbs’e kadar çıkan bellek saat hızı
  •    3.26 TFLOPS tekli duyarlılık işlem gücü
  •    DirectX® 12, OpenGL 4.3 ve Mantle için API desteği
  •    AMD Eyefinity desteği
  •    Project FreeSync desteği
  •    AMD TrueAudio desteği

AMD Radeon R9 285 grafik kartları için tavsiye edilen internet satış fiyatı 249 dolar olarak belirlenmiştir.

AMD, bu yeni ürün lansmanı ile birlikte ayrıca, en güncel popüler oyun paketi promosyonu “Never Settle: Space Edition”ı da pazara sunuyor. Paketin içerisinde Star Citizen oyununun Accelerated Mass Design imzalı tasarımı Mustang Omega Variant Racer aracı ve Alien: Isolation oyunları bulunuyor.

Seçilmiş AMD Radeon™ grafik kartlarından satın alan oyunseverlere sektörün en rağbet gören oyunlarını hediye olarak sunan AMD, takipçilerinin oyunlarını pek çok seçenek arasından seçebilmesi geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Kullanıcılar, içerisinde 29 farklı çeşit oyun barındıran oyun kütüphanesinden istedikleri üç oyunu seçebiliyorlar. Bu kütüphane “Never Settle” programı kapsamında, içinde en çok oyun barındıran kütüphane olması ile dikkat çekiyor.

Sürekli olarak korku ve ölüm tehlikesinin yaşandığı bir ortamda hayatta kalabilmek üzerine kurulan “Alien: Isolation” ile oyuncular, korkunun gerçek anlamını keşfedecekler. “Alien” filminde yaşanan olayların üzerinden 15 yıl geçmesiyle başlayan oyunda, Ellen Ripley’in kızı Amanda, annesinin kaybolmasının arkasındaki gerçeği bulmak adına zorlu bir yaşam mücadelesine giriyor.

Star Citizen ise başarılı bir uzay oyunu olan Wing Commander’in yaratıcıları tarafından tasarlanan çok özellikli ve zengin bir uzay simülasyonu. Ayrıca Never Settle: Space Edition, kullanıcılara özel bir Star Citizen Omega Variant Racer aracı sunmasının yanı sıra, oyunun ilk iki modülüne erişim olanağı da sağlıyor.

Star Citizen Mustang Omega Variant Racer’ın 1 Ekim 2014, Alien: Isolation’unise 7 Ekim 2014 tarihinde satışa sunulması bekleniyor.

AMD İşlem ve Grafik Birimi Başkan Yardımcısı Matt Skynner: “AMD grafikleri adına önemli bir gün yaşıyoruz. Yüksek çözünürlüklü oyun sektörünün en iddialı ürünü olan ‘Radeon R9 285 Grafik İşlem Ünitesi’ ni pazara sunuyoruz. Bunun yanı sıra, en güncel ‘Never Settle’ paketi ile de AMD’nin Unified Gaming Stratejisine yönelik yaptığımız çalışmaları devam ettiriyoruz. Duyurduğumuz bu gelişmeler dünyanın en ünlü oyun tasarımcıları ile güçlü ortaklıklar kurarak birinci kalite grafik ürünleri tasarlama konusunda ne kadar çok çalıştığımızı gösteriyor” dedi.

 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!