-->
Yeni Konsept Otomobil Toyota FT-1 Vision Gran Turismo Tutkunlarıyla Buluşuyor

Toyota, Sony PlayStation’ın en beğenilen oyunlarından Gran Turismo® için konsept otomobil FT-1 Vision Gran Turismo’yu yarattı. Dünyanın dört bir yanındaki sayısız Gran Turismo hayranına hitap etmek üzere tasarlanan üst düzey yarış arabası, Eylül 2014’ten itibaren indirilebilir bir dosya olarak piyasaya sunulacak. PlayStation®’ın beğenilen oyunlarından Gran Turismo® serisinin son üyesi Gran Turismo®6 için yeni bir Vision Gran […]

20.08.2014 | ulasufuk

Toyota, Sony PlayStation’ın en beğenilen oyunlarından Gran Turismo® için konsept otomobil FT-1 Vision Gran Turismo’yu yarattı. Dünyanın dört bir yanındaki sayısız Gran Turismo hayranına hitap etmek üzere tasarlanan üst düzey yarış arabası, Eylül 2014’ten itibaren indirilebilir bir dosya olarak piyasaya sunulacak.

PlayStation®’ın beğenilen oyunlarından Gran Turismo® serisinin son üyesi Gran Turismo®6 için yeni bir Vision Gran Turismo konsept otomobili yaratarak tasarım alanında ciddi bir güç gösterisinde bulunan en son otomotiv devi, Toyota oldu. İkonik coupe otomobiller yaratma konusunda zengin bir mirasa sahip olan Japon devi, FT-1 Vision Gran Turismo’yu yaratmak için US CALTY Tasarım Araştırma tesisinden yardım istedi. Toyota, sanal otomobili, 13 Ağustos Çarşamba günü Monterey Havalimanı’ndaki McCall’s Motorworks Revival tesisinde düzenlenen etkinlikte sundu.

Otomobil, ilk olarak PlayStation®3 üzerinde, Gran Turismo 6 için tasarlanan ve Ocak ayında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda hayranlık uyandıran FT-1 konseptinin geçirdiği evrimin son halini yansıtıyor. FT-1 otomobil meraklıları için safkan bir spor otomobil olarak yaratılmışken, yeni FT-1 Vision Gran Turismo ise dünyanın dört bir yanındaki sayısız Gran Turismo hayranına hitap etmek üzere tasarlanmış üst düzey bir yarış arabası.

Toyota tasarımcıları, yarış pistleri ve yarış otomobillerini yakından incelediler ve araştırmalardan elde ettikleri sonuçları yeni tasarıma uyguladılar. Fonksiyon odaklı tasarım estetiğinden ötürü, FT-1 Vision Gran Turismo’da derin bir saflık hissi kendini gösteriyor. Daha geniş çamurluklar en üst düzeyde kavrayışa sahip yarış lastiklerinin kullanılmasına imkân veriyor. Artırılan hava miktarları daha yüksek soğutma sağlarken, daha yüksek aşağı yönlü kuvvet için büyük bir arka kanat ile ek ön kanardlar da eklendi. Arka difüzör çok sayıda dikey kanatçık ile büyütülerek daha temiz bir hava akışı için daha da arkaya taşınıyor.

Gerçek yarış hissi ve heyecanı

FT-1 Vision Gran Turismo’nun görünümü ve verdiği his de performansının gerisinde kalmıyor. Gran Turismo’nun efsanevi gerçekçilik düzeyleri ve detaylara verdiği özen ile, sürücüler gerçek yarışların verdiği aynı his ve heyecanı yaşayarak yarış pistlerinde hız yapabiliyorlar.

Gran Turismo’nun yaratıcısı ve Polyphony Digital Inc. Başkanı Kazunori Yamauchi,“Vision Gran Turismo projesini, Gran Turismo’nun 15. yıldönümünü kutlamak amacıyla hayata geçirdik ve otomotiv dünyasındaki ortaklarımızın vermiş olduğu karşılık beni de şaşırttı. Üreticilerin her biri bu zorlu göreve farklı bir açıdan yaklaştı ve sonuçlar bazı harika inovasyonlar içeren nefes kesici yeni konseptlerden oluşan gerçek bir çeşitliliğe sahip oldu. Toyota daha önce Gran Turismo’da görücüye çıkartılan bir dizi muhteşem spor otomobil üretti, ancak bunların arasında yeni eklenen FT-1 Vision Gran Turismo son derece heyecan verici bir otomobil oldu. Toyota’ya ve CALTY’deki ekibe en derin teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Toyota FT-1 Vision Gran Turismo Eylül 2014’te Gran Turismo 6’ya yönelik indirilebilir bir dosya olarak piyasaya sunulacak.

Gran Turismo Serisi Hakkında

2014 yılında 16. yıldönümünü kutlayan Gran Turismo®, uluslararası alanda ilk olarak 1998 yılında boy gösterdi. Birçok ödül sahibi ve PlayStation® tarihinin en başarılısı olan bu oyun serisi, 2013 yılında dünya çapında 70 milyonluk satış rakamını aştı. PlayStation® , PlayStation®2 bilgisayar eğlence sistemleri, PlayStation®3 ve PSP (PlayStation® Portable) için farklı sürümleri yaratılan Gran Turismo, gerçeğini aratmayan grafikleri, orijinal fizik teknolojisi ve tasarımı ile bugüne kadar yaratılan en iyi ve en orijinal sürüş simülatörlerinden biri olarak kabul ediyor. Gran Turismo’nun çıkışından bu yana, oyunun ünlü yaratıcısı Kazunori Yamauchi ve merkezi Japonya’da bulunan Polyphony Digital Inc. bugün bildiğimiz haliyle yarış kategorisinde bir devrim yaptı. Sunumları, sektördeki en gerçekçi sürüş simülasyonunu ve otomotiv üreticileri için ürünlerini vitrine çıkarmak için eşsiz bir ortam da sunuyor. Serinin 24 Kasım 2010 tarihinde piyasaya sürülen en son oyunu Gran Turismo®5 dünya çapında 10 milyon adet sattı. Serinin en son üyesi olan Gran Turismo®6 ise, 6 Aralık 2013 tarihinde piyasaya sürüldü.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!