-->
Gran Turismo 6 Goodwood Festival of Speed’de Otomobil Meraklılarıyla Buluştu

Sony PlayStation®’ın en beğenilen oyunlarından, gerçek yarış simülatörü Gran Turismo®, 26-29 Haziran 2014 tarihleri arasında 200 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Goodwood Festival of Speed’in resmi partneri oldu. Etkinlikte, Aston Martin ve Nissan’ın Vision Gran Turismo otomobilleri ile Gran Turismo 6’nın sanal pistlerinde kullanılan Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo ve Volkswagen GTI Roadster Vision Gran […]

01.07.2014 | ulasufuk

Sony PlayStation®’ın en beğenilen oyunlarından, gerçek yarış simülatörü Gran Turismo®, 26-29 Haziran 2014 tarihleri arasında 200 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Goodwood Festival of Speed’in resmi partneri oldu. Etkinlikte, Aston Martin ve Nissan’ın Vision Gran Turismo otomobilleri ile Gran Turismo 6’nın sanal pistlerinde kullanılan Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo ve Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo’nun tam ölçekli versiyonları görücüye çıktı.

PlayStation®’ın beğenilen oyunlarından Gran Turismo® serisinin yaratıcısı Polyphony Digital Inc, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Goodwood Festival of Speed’in resmi partneri oldu. Alanında dünyanın en büyük otomobil etkinliği olan ve 26-29 Haziran 2014 tarihleri arasında 200 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen bu yılki Goodwood Festival of Speed, ayrıca dünyada şimdiye kadar ilk defa bu kadar fazla sayıda Vision Gran Turismo konsept otomobili bir araya topladı.

Vision Gran Turismo, Gran Turismo’nun yaratıcısı ve Polyphony Digital Inc Başkanı Kazunori Yamauchi tarafından yaratıldı. Yamauchi, Gran Turismo®6 ile hayat bulacak yenilikçi otomobil tasarımları yaratıp, otomobil meraklılarına otomobil tasarımı ve teknolojilerinin geleceğine bir bakış sunarak, Gran Turismo’nun 15. yılını kutlamak üzere önde gelen otomobil üreticilerine ve tasarım stüdyolarına çağrıda bulundu. Tasarımcıları sınırlandıran hiçbir kuralın olmaması sayesinde, ortaya cesur ve nefes kesen sanat eseri otomobiller çıktı.

Festival of Speed sayesinde, bu tasarımlar sanal dünyayla sınırlı kalmıyor. Aston Martin ve Nissan, Vision Gran Turismo otomobillerini Goodwood’da görücüye çıkardı ve tam ölçekli modellerini halkın beğenisine sundu. Mercedes-Benz ve Volkswagen de Gran Turismo 6’nın sanal pistlerinde yarışa hazır bulunan Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo ve Volkswagen GTI Roadster, Vision Gran Turismo’nun tam ölçekli versiyonlarını gösterdi.

Gran Turismo’nun çok sayıda otomobil üreticisiyle uzun süreli yakın ve yenilikçi partnerlik geçmişi doğrultusunda, PlayStation®3 oyun yarış ‘kapsülleri’ Alfa Romeo, Ford, Nissan ve Volkswagen ve ayrıca Moving Motor Show bölgesinde de Mercedes-Benz ve Nissan tarafından kurulan stantlardaki yerini aldı. Ayrıca, Tag Heur Drivers’ Club içerisinde de, sürücülere Goodwood Hillclimb’ı tanıma ve gerçek hayatta sürmeden önce sanal ortamdaki otomobil ile yeteneklerini geliştirme şansı tanıyan özel bir kapsül yer aldı.

Kazunori Yamauchi de etkinlikte bulunarak Vision Gran Turismo konseptlerini inceledi. Dahası, tulumunu ve kaskını giyerek dünyaca ünlü Goodwood Hillclimb’da 1957 Mercedes-Benz 300 SLS O’Shea, Aston Martin V8 Vantage N430 ve yeni Nissan GT-R NISMO ile direksiyon başına geçerek adrenalin dolu yarışlara katıldı. Yamauchi “Vision Gran Turismo konsept otomobillerini görücüye çıkarmak için çok uygun bir ortamdı. Festival of Speed’de tam ölçekli modellerimizi, böylesine ilgili bir seyirciyle paylaşmış olmaktan dolayı mutluyum ve bu otomobilleri gerçek hayatta da göstermiş olmamız en az Gran Turismo 6’da tecrübe etmek kadar güzel. Daha önce Hillclimb’da otomobil sürme şansı yakalamıştım, bu da benim burayı Gran Turismo 6’ya yeni bir pist olarak ekleme isteğimi artırmıştı. Bu gözde etkinlikte, yeniden müthiş otomobiller sürebilmek beni çok mutlu etti.” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

Yamauchi, gerçekliği Gran Turismo 6’ya olabildiğince doğru aktarmak için çok çaba sarf ediyor. Oyuncular, oyun içerisinde Hillclimb’a uğradıkları zaman, mekânın 2014 Goodwood Festival of Speed’e göre güncellendiğini görebiliyorlar. 26 Haziran’da, İngiltere saatine göre 22:00’de Goodwood gösterisiyle eşzamanlı olarak oyunda, bu senenin göz alıcı Goodwood Central Display’inde Mercedes-Benz Silver Arrow W 25 (1934-1936) ve Mercedes-AMG F1 W04 (2013)’ün yer aldığı Mercedes-Benz yarış geçmişi anısına ulaşılabildi.

Lord March “2014 Goodwood Festival of Speed’de Polyphony Digital ile partnerlik yaptığımız ve Vision Gran Turismo’nun bir parçası olarak göz alıcı konsept tasarımlarını sergilemeleri için bir platform sağladığımız için çok gurur duyuyorum. Yeni Temel Etkinlik ile tamamlanmış ve Gran Turismo 6’da yer alan 2014 Festival of Speed parkurunu görmek oldukça heyecan verici.” şeklinde konuştu.

Bu otomotiv şenliğine ek olarak, Top Gear dizisinin eski Stig karakteri Ben Collins, ilk Festival of Speed sanal ve gerçeklik kapışmasında hayatını Gran Turismo’ya adamış bir hayranla kafa kafaya mücadele etti. Yeni Ford Focus ST ile direksiyon başına geçen Ben Collins ve aynı aracın GT6’daki sanal versiyonunu kullanan oyuncu, ünlü 1.86km’lik Hillclimb’da aynı anda yarışa başladı. Civardaki binlerce seyirci, Goodwood’un bölünmüş ekranda yayın yapan dev ekranlarından tüm aksiyonu takip ederek coşkuyu paylaştılar.

Jann Mardenborough, hafta sonu boyunca GT Academy bayrağını Goodwood’da dalgalandırdı. Nissan GT-R NISMO GT3 yarış otomobilini ve yepyeni çarpıcı GT-R NISMO’yu tepeye doğru sürmediği zamanlarda GT Academy öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Büyük Britanya’nın ilk GT Academy şampiyonu, sanaldan gerçekliğe yarışmasını kazandığından beri pistlerde gücüne güç katmaya devam ederek 2014 itibariyle F1’in kapılarını araladı, bu sene GP3 feeder serisinde yarıştı. Ayrıca bu ay ikinci Le Mans 24 Hours yarışına katılan Mardenborough, bir PlayStation oyuncusunun profesyonel bir yarış pilotu olabileceğini kanıtlamaya devam ediyor.

Gran Turismo Serisi Hakkında

2013 yılında 15. yıldönümünü kutlayan Gran Turismo®, uluslararası alanda ilk olarak 1998 yılında boy gösterdi. Birçok ödül sahibi ve PlayStation® tarihinin en başarılısı olan bu oyun serisi, 2013 yılında dünya çapında 70 milyonluk satış rakamını aştı. PlayStation® , PlayStation®2 bilgisayar eğlence sistemleri, PlayStation®3 ve PSP (PlayStation® Portable) için farklı sürümleri yaratılan Gran Turismo, gerçeğini aratmayan grafikleri, orijinal fizik teknolojisi ve tasarımı ile bugüne kadar yaratılan en iyi ve en orijinal sürüş simülatörlerinden biri olarak kabul ediyor. Gran Turismo’nun çıkışından bu yana, oyunun ünlü yaratıcısı Kazunori Yamauchi ve merkezi Japonya’da bulunan Polyphony Digital Inc. bugün bildiğimiz haliyle yarış kategorisinde bir devrim yaptı. Sunumları, sektördeki en gerçekçi sürüş simülasyonunu ve otomotiv üreticileri için ürünlerini vitrine çıkarmak için eşsiz bir ortam da sunuyor. Serinin 24 Kasım 2010 tarihinde piyasaya sürülen en son oyunu Gran Turismo®5 dünya çapında 10 milyon adet sattı. Serinin en son üyesi olan Gran Turismo®6 ise, 6 Aralık 2013 tarihinde piyasaya sürüldü.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!