-->
Sony, PlayStation’ın Konumunu Sağlamlaştıran Yeni İçerik, Donanım ve Ağ Hizmetlerini Tanıttı

Sony, E3 Medya ve İş Zirvesi’nde PlayStation4® oyun konsolu için sunduğu yeni oyunlardan oluşan geniş bir yelpazenin yanı sıra kısa süre sonra piyasaya çıkaracağı PlayStation®TV ve PlayStation™Now platformlarını tanıttı. Sony Computer Entertainment Inc.(SCE), E3 Medya ve İş Zirvesi basın toplantısında, aralarında Bungie & Activision’dan Destiny, Naughty Dog’dan Uncharted 4: A Thief’s End, Ubisoft’dan Far Cry™ […]

27.06.2014 | ulasufuk

Sony, E3 Medya ve İş Zirvesi’nde PlayStation4® oyun konsolu için sunduğu yeni oyunlardan oluşan geniş bir yelpazenin yanı sıra kısa süre sonra piyasaya çıkaracağı PlayStation®TV ve PlayStation™Now platformlarını tanıttı.

Sony Computer Entertainment Inc.(SCE), E3 Medya ve İş Zirvesi basın toplantısında, aralarında Bungie & Activision’dan Destiny, Naughty Dog’dan Uncharted 4: A Thief’s End, Ubisoft’dan Far Cry™ 4, Rocksteady & Warner Bros Interactive’den Batman: Arkham Knight, Ready at Dawn’dan The Order: 1886™, Hello Games’ten büyük bir heyecan ile beklenen No Man’s Sky ve daha birçok oyunun da bulunduğu, PlayStation®4 (PS4™) oyun konsolu sistemi için birinci sınıf içeriklerden oluşan bir yelpazeyi görücüye çıkarttı.

Aynı zamanda Buz Beyazı PS4’ün yer aldığı özel PS4 Destiny paketini de tanıtan Sony, Kuzey Amerika ve Avrupa pazarları için PlayStation®TV’yi tanıttı ve “PlayStation™Now”ın (PS Now) Kuzey Amerika ve Kanada çıkışını da açıkladı.

Sony Computer Entertainment Europe Başkan ve CEO’su Jim Ryan, “PS4 dünyanın en çok satan yeni nesil konsolu ve E3’te yaptığımız açıklamalar halihazırda yakalamış olduğumuz ivmeyi en üst düzeye çıkarmaktaki kararlılığımıza da vurgu yapıyor. PlayStation ekosisteminin merkezinde içerik yatıyor ve yakında gelecek olan özgün, eğlenceli ve sarmalayıcı deneyimlerden sadece bir kısmını burada görücüye çıkardık. İster Destiny gibi hasılat rekorları kıran oyunlar olsun isterse de Entwined gibi daha özgün deneyimler, herkes için bir şeyler sunuyoruz. Taahhüdümüzün temelinde de, oyun severleri desteklemek ve oyun oynamak için en iyi yer olmak yatıyor.” sözleriyle çalışmalarını özetliyor.

PlayStation®4 platformu hızla genişlemeyi sürdürüyor

Sadece PlayStation’da

Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen tarihin en büyük konsol lansmanından bu yana yakaladığı ivmeyi sürdüren PS4’ün satışları dünya çapında 7 milyon adedi aştı. Sony, Los Angeles Memorial Sports Arena’da duyurduğu yeni oyunları ile sağlam yazılım portföyünü daha da güçlendirecek. Burada sunulan oyunlar arasında, eleştirmenlerden büyük övgü alan oyun yönetmeni Hidetaka Miyazaki’den The Order:1886™; Bloodborne™; LittleBigPlanet™ 3; inFAMOUS™ First Light; Carnegie Mellon’un Eğlence Teknolojisi Merkezi ve San Jose Eyalet Üniversitesi’nin Animasyon Programı gibi çeşitli akademik programların yeni mezunlarından oluşan San Mateo Studio içindeki küçük bir ekip olan Pixelopus’tan Entwined da bulunuyor. Entwined, PlayStation®Store üzerinden hemen piyasaya sürüldü. SCE Worldwide Studios’un basın konferansındaki gösteriler, büyük beğeni toplayan geliştirici Naughty Dog’dan Uncharted™ 4: A Thief’s End ve The Last of Us™ Remastered ile tamamlandı.

Hem önceden hem de daha iyi oynama fırsatı

Sony aynı zamanda ilk defa eşli modda canlı gösterisi yapılan Far Cry® 4’ün de aralarında bulunduğu, ortaklarına ait en büyük ve en iyi yazılımlardan bazılarının tanıtımını da gerçekleştirdi. Far Cry 4’ü, bu Kasım’da gerçekleştirilecek olan lansmanı sırasında PlayStation®3 (PS3) veya PS4 üzerinde satın alacak olan PlayStation sahipleri, PSNSM üzerindeki arkadaşlarından bazılarını oyuna sahip olmasalar dahi birlikte oynamak için davet edebilecek. PlayStation oyuncuları, 17 Temmuz’dan itibaren Destiny Beta’ya da ilk defa sahip olacaklar. PlayStation üzerindeki Destiny deneyimi PS4 ve PS3 için aralarında silahlar, zırh setleri, gemiler, eksiksiz bir eşli senaryo ve çok oyunculu haritanın da bulunduğu muazzam miktarda özel oyun içi içerik sunuyor.

Basın toplantısında, önde gelen oyun serileri Dead Island 2 ve Mortal Kombat X’in çıkışının yanı sıra, PS3 ve PS4 için özel bir Disney Infinity 2 koleksiyoncu edisyonunun yer aldığı ve Incredible Hulk’un lansman sırasında sadece PlayStation üzerinde temin edilebileceği yeni Disney Infinity ortaklığını da duyurdu. Duyusu yapılan diğer ortaklıklar arasında, hem PS3 hem de PlayStation®Vita için özel olarak yeniden düzenlenen Grim Fandango, yaratıcısı Suda 51 tarafından sadece PS4 için geliştirilen Let it Die, Giant Squid Studios’un PS4 konsolunda ilk defa çıkacak olan Abzu’su ve Hello Games’in konsollara ilk olarak PS4 üzerinde gelecek oyunu No Man’s Sky’ın muazzam demosu da bulunuyor. Battelfield: Hardline’ın yeni tanıtım videosu ise artık konsol üzerinden oynanabilen konsola özel Beta sürümünü görücüye çıkarttı. Bir diğer önemli duyuru da, Xbox 360 ve PS3 üzerindeki ilerlemeyi doğrudan PS4’e aktarabilme yeteneği ile PS4’e gelen Grand Theft Auto V hakkında oldu. Basın toplantısı, büyük beğeni toplayan stüdyo Rocksteady Batman: Arkham Knight’ın nefes kesen oyun demosu ve sadece PlayStation üzerinde oynanabilecek Korkuluk Kabus Misyonu’na giriş ile tamamlandı. Tüm bunlar, PlayStation’ın hem günümüzde hem de önümüzdeki aylarda oyun oynamak için en platform olduğunu gözler önüne serdi.

Çeşitli oyunlardan oluşan portföyün yanı sıra, PlayStation, PS4’ü inovasyon ve orijinal eğlence içeriği ile de güçlendiriyor. Sony, geçen Mart ayında piyasaya sürülen ve geliştirici camiasından muazzam bir yanıt alan sanal gerçeklik sistemi Project Morpheus konusunda yeni bilgiler de sundu. Şirket, oyun dünyasına tamamen yeni bir ortam kazandırmak için PlayStation®Camera’nın gücünü nasıl tam olarak kullandığını da sergiledi.

PlayStation®TV ile PlayStation içeriklerinin tadını televizyonda çıkarın

Sony, kullanıcıların çeşitli PlayStation oyun içeriklerinin ve PS4 remote play’in tadını evlerindeki televizyonlar üzerinde kolaylıkla çıkartmasını sağlayacak olan PS TV’nin Avrupa ve PAL pazarına gelişini de duyurdu. Bağımsız sistem ile, oyun severler remote play ile yerel Wi-Fi üzerinden PS4 sistemlerinde bulunan PS4 oyunlarını oynayabilecek, seçili PS Vita oyunlarını ve klasik PlayStation oyunlarını PlayStation Store üzerinden indirebilecek ve Avrupa ve PAL bölgesinde hayata geçirildiğinde, PSNow üzerinden seçili PS3 oyunlarını cihazlarına aktarabilecekler. Seçili PS Vita oyunları da PS Vita kartları ile PS TV üzerinde oynanabilecek. Aynı zamanda eğlence içeriği de sunan PS TV ile filmler, TV dizileri ve müzik parçaları PlayStation Store’dan satın alınabilecek, kiralanabilecek veya aktarılabilecek. Bu oldukça küçük cihaz, yaklaşık 6,5 cm x 10,5 cm’lik boyutları ile oturma odalarındaki TV’lerin yanına mükemmel şekilde uyum sağladığı gibi, oyun severlerin cihazı evlerindeki diğer TV’lere taşımasına imkân verecek kadar da portatif.

PlayStation™Now ile oyun kiralama imkânı

Sony aynı zamanda bulut tabanlı teknolojiden yararlanan ve bu yazdan itibaren ABD ile Kanada’nın bazı bölgelerinde temin edilebilecek olan oyun aktarım hizmeti PS Now hakkında yeni bilgiler de sundu. 31 Temmuz’dan itibaren, desteklenen bölgelerde yaşayan oyun severlerin yüzlerce PS3 oyunu kiralayabileceği bir açık beta da hayata geçirilecek. Açık beta sırasında, Sony çok sayıda fiyat kademesi ile kısa sürelerde, aylık ya da daha uzun kiralama sürelerini test ederek kullanıcıların oyunu kendi hızlarıyla oynamasına imkân verecek.

PlayStation®Vita ve PlayStation paketleri

Avrupa ve PAL bölgesinde PlayStation Vita’nın daha ince ve hafif bir modelinin piyasaya sürülmesi ile, oyun severlerin her yerde oynayabileceği bu şık taşınabilir cihaz güçlü bir ivme yakaladı. PS Vita yazılım yelpazesinin gücü, halen temin edilebilen 1.000’i aşkın oyun ile benzersiz boyutlara ulaşarak PS Vita’yı oyun severler için bulunabilecek en iyi yoldaş yapıyor. Bu yıl, aralarında Minecraft, Invizimals The Resistance, Hotline Miami 2: Wrong Number, Helldivers, Hohokum ve ücretsiz olarak oynanabilen Guns Up!’ın da bulunduğu 100’ün üzerinde oyunun piyasaya sürülmesi bekleniyor. Hem PS Vita hem de PS4’e sahip olan oyun severler, remote play üzerinden PS Vita sistemine aktarabilecekleri PS4 oyunlarından oluşan büyüyen bir koleksiyondan da faydalanabiliyorlar.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!