-->
FIA ile Yaptığı İşbirliği, Gran Turismo’nun Motor Sporları Dünyası ile Bağını Güçlendiriyor

Sony PlayStation’ın beğenilen oyunlarından Gran Turismo serisinin yaratıcısı Polyphony Digital Inc.’in motor sporları yönetim kurulu Fédération Internationale de l’Automobile ile kurduğu işbirliği sayesinde milyonlarca Gran Turismo hayranı ile motor sporlarının gerçek dünyası arasındaki doğrudan bağ daha da güçleniyor. Gran Turismo markasının yaratıcısı Kazunori Yamauchi “Gran Turismo 6’nın resmi olarak onaylanmasından gurur duyuyoruz. FIA ile işbirliğimiz, […]

27.06.2014 | ulasufuk

Sony PlayStation’ın beğenilen oyunlarından Gran Turismo serisinin yaratıcısı Polyphony Digital Inc.’in motor sporları yönetim kurulu Fédération Internationale de l’Automobile ile kurduğu işbirliği sayesinde milyonlarca Gran Turismo hayranı ile motor sporlarının gerçek dünyası arasındaki doğrudan bağ daha da güçleniyor. Gran Turismo markasının yaratıcısı Kazunori Yamauchi “Gran Turismo 6’nın resmi olarak onaylanmasından gurur duyuyoruz. FIA ile işbirliğimiz, sanal ve gerçek dünyadaki yarışları aynı sınırların içine alma misyonumuzda ileriye doğru atılmış büyük bir adım.” diyor.

PlayStation®’ın beğenilen oyunlarından Gran Turismo® serisinin yaratıcısı Polyphony Digital Inc (PDI), motor sporları yönetim kurulu Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) ile işbirliği planlarını duyurdu. FIA, beş kıtada 141 ülkede 80 milyon yol ve pist kullanıcısını temsil ediyor. 15. yılını kutlayan Gran Turismo markasının satışlarıysa 70 milyonu aşmış durumda. Bu işbirliği, milyonlarca Gran Turismo hayranı ve motor sporlarının gerçek dünyası arasındaki doğrudan bağı daha da güçlendirecek.

Bu işbirliğinin başlangıcını vurgulamak adına, PlayStation®3 için geliştirilen Gran Turismo®6, FIA onaylı içerik barındıran ilk video oyunu olacak. FIA, oyundaki dünyaca ünlü dört piste onay verdi. Gerçek pistlerin sanal dünyada yeniden şekillendirilmiş halleri, PDI’ın Tokyo Stüdyosu’nda FIA yetkilileri tarafından incelendi ve direkt olarak FIA standartlarıyla karşılaştırıldı. Oyundaki diğer pistler de yakın gelecekte inceleme altına alınacak.

İşbirliğinin ikinci heyecan verici noktasıysa, FIA ve Polyphony’nin 2015’te resmi bir FIA Online Şampiyonası başlatacak olması. Bu yeni sanal şampiyona bütün Gran Turismo topluluğuna sunulacak ve dünyanın her yerinden motor sporları tutkunları, gerçek motor sporlarıyla tanışma imkânı yakalayacak.

FIA başkanı Jean Todt; “Bu yenilikçi işbirliğiyle, milyonlarca Gran Turismo ve motor sporları hayranı evlerinde daha gerçekçi pistlerde yarışabilecek. Gran Turismo serisi motor sporlarına yeni takipçiler çekmek adına önemli bir rol oynuyor. FIA’nın gelişime ve FIA Çevrimiçi Şampiyonası’na dâhil olmasıyla Gran Turismo 6 motor sporlarının gerçek dünyasına daha yakın bir deneyim sunacak. Aynı zamanda yarış tutkusunu paylaşan milyonlarca takipçiye motor sporlarını daha ulaşılabilir kılmak adına gelecekte farklı yollar sunmak için Polyphony Digital ve Sony Computer Entertainment ile yakın bir çalışma içine gireceğimiz için çok heyecanlıyız.” diyor.

Polyphony Digital Inc başkanı ve Gran Turismo markasının yaratıcısı Kazunori Yamauchi konuyla ilgili görüşlerini “Gran Turismo 6’nın motor sporlarının yönetim kurulu tarafından oyun içerikleri anlamında resmi olarak onaylanmasından gurur duyuyoruz. Gran Turismo’nun 15. Yılını kutlarken, bu durum oyunun tarihinde aldığı en büyük hediye. FIA ile işbirliğimiz, sanal ve gerçek dünyadaki yarışları aynı sınırların içine alma misyonumuzda ileriye doğru atılmış büyük bir adım.” sözleriyle ifade ediyor.

FIA Güvenlik Departmanı Başkanı Jacques Berger ise “Kendi pist verilimizle oyundaki pist verilerini karşılaştırmadan önce bile Gran Turismo 6’nın gelişim aşamasındaki çalışmaları ve detayları takdir ediyorduk. Sadece pistler değil aynı zamanda kaçış alanları, tribünler ve binalar da büyük bir keskinlikle şekillendirilmiş.” şeklinde konuşuyor.

Gran Turismo Serisi Hakkında

2013 yılında 15. yıldönümünü kutlayan Gran Turismo®, uluslararası alanda ilk olarak 1998 yılında boy gösterdi. Birçok ödül sahibi ve PlayStation® tarihinin en başarılısı olan bu oyun serisi, 2013 yılında dünya çapında 70 milyonluk satış rakamını aştı. PlayStation® , PlayStation®2 bilgisayar eğlence sistemleri, PlayStation®3 ve PSP (PlayStation® Portable) için farklı sürümleri yaratılan Gran Turismo, gerçeğini aratmayan grafikleri, orijinal fizik teknolojisi ve tasarımı ile bugüne kadar yaratılan en iyi ve en orijinal sürüş simülatörlerinden biri olarak kabul ediyor. Gran Turismo’nun çıkışından bu yana, oyunun ünlü yaratıcısı Kazunori Yamauchi ve merkezi Japonya’da bulunan Polyphony Digital Inc. bugün bildiğimiz haliyle yarış kategorisinde bir devrim yaptı. Sunumları, sektördeki en gerçekçi sürüş simülasyonunu ve otomotiv üreticileri için ürünlerini vitrine çıkarmak için eşsiz bir ortam da sunuyor. Serinin 24 Kasım 2010 tarihinde piyasaya sürülen en son oyunu Gran Turismo®5 dünya çapında 10 milyon adet sattı. Serinin en son üyesi olan Gran Turismo®6 ise, 6 Aralık 2013 tarihinde piyasaya sürüldü.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!