-->
Arox’un Eğlenceli Oyunu “Aptal mısın? 1 Numara Oldu

Mobil uygulama sektörünün Türkiye’deki öncülerinden olan Arox Bilişim tarafından geliştirilen ve AppStore’da “TümOyunlar” ile “En İyiler” kategorisinde 1.sıraya yükselen “Aptal mısın?” oyunu, oyun severlerin tüm dikkatlerini üzerinde toplamayı başardı. Özgün ve farklı düşünebilme yeteneğini ölçmeye yarayan bir  zeka oyunu olarak tanımlanan oyunda sunulan bulmacalar düz mantıkla çözülemiyor. Yani bu oyunda; 2+2=4 etmiyor. Soruları cevaplayabilmek için […]

27.06.2014 | ulasufuk

Mobil uygulama sektörünün Türkiye’deki öncülerinden olan Arox Bilişim tarafından geliştirilen ve AppStore’da “TümOyunlar” ile “En İyiler” kategorisinde 1.sıraya yükselen “Aptal mısın?” oyunu, oyun severlerin tüm dikkatlerini üzerinde toplamayı başardı. Özgün ve farklı düşünebilme yeteneğini ölçmeye yarayan bir  zeka oyunu olarak tanımlanan oyunda sunulan bulmacalar düz mantıkla çözülemiyor. Yani bu oyunda; 2+2=4 etmiyor. Soruları cevaplayabilmek için mutlaka ters mantık kullanmak gerekiyor ve çok kolay gibi görünen sorular çok farklı yaklaşımıyla oyuncuyu şaşırtabiliyor.

Oyunda temel olarak farklı tipteki sorular çözülmeye çalışılıyor ancak bu sorular ne okulda ne de günlük hayatta karşılaşılanlara benzemiyor. Bir örnek vermek gerekirse “9+9=?” sorusunun cevabı 18 değil. Bu özellikleriyle “Aptal Mısın?” oyunu son derece eğlenceli ve farklı bir deneyim vaat ediyor. iPhone ya da iPad için eğlenceli özelliklerinin de işin içine girdiği bu meydan okuyucu oyunda, vakit öldürmeye değil değerlendirmeye yönelik bir mantık mevcut. Kavramsal ve yoruma dayalı sorular karşısında geliştirilecek çözümler ile düşünce sistemine katkıda bulunuluyor. Her yaşta insanın ücretsiz oynayabileceği “Aptal mısın?” oyunu, problem çözme konusunda yeteneklerine güvenenler ve yeteneklerini sergilemek isteyenler için ideal bir oyun. Ama biraz da cesaret gerektiriyor!

Mobil uygulama pazarı için Arox Bilişim, bugüne kadar 72 iOS, 17 Android, 6 Blackberry ve 4 Windows8 uygulaması geliştirdi. Bu uygulamalarda 1 milyon 250 bin tekil kullanıcıya ve toplamda 2 milyon 250 bin indirilme sayısına ulaşıldı. Bu rakamlar ile Türkiye’deki her 100 akıllı telefon kullanıcısından 12’si Arox uygulamasını kullanıyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!