-->
Watch Dogs Oyunu Kaspersky Lab ile Daha Gerçekçi

Etkileşimli eğlence ürünlerinde lider üretici, yayıncı ve dağıtımcı olan Ubisoft tarafından 27 Mayıs günü dünya çapında piyasaya sürülen aksiyon-macera oyunu Watch Dogs’un yaratıcıları, Kaspersky Lab uzmanlarından oluşan bir ekipten danışmanlık hizmeti aldı. Bu işbirliğiyle, oyunun siber etki alanının abartılı yansıtılması veya yanlış yorumlanması önlenerek, karakter ve senaryo geliştirme sırasındaki teorik siber senaryolar gerçekliğe mümkün olduğunca […]

30.05.2014 | ulasufuk

Etkileşimli eğlence ürünlerinde lider üretici, yayıncı ve dağıtımcı olan Ubisoft tarafından 27 Mayıs günü dünya çapında piyasaya sürülen aksiyon-macera oyunu Watch Dogs’un yaratıcıları, Kaspersky Lab uzmanlarından oluşan bir ekipten danışmanlık hizmeti aldı.

Bu işbirliğiyle, oyunun siber etki alanının abartılı yansıtılması veya yanlış yorumlanması önlenerek, karakter ve senaryo geliştirme sırasındaki teorik siber senaryolar gerçekliğe mümkün olduğunca yakın bir hale getirildi.

Watch Dogs, suç geçmişi korkunç bir aile trajedisine yol açmış müthiş bir bilgisayar korsanı olan Aiden Pearce’ın hikayesini anlatıyor. Aiden ailesine zarar verenlerin peşindedir ve oyuncular, şehrin Merkezi İşletim Sistemine (ctOS) bağlı her şeyi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirerek düşmanlarını izleyebilecek ve onları avlayacaklar. Chicago şehrini bir silah olarak kullanacak olan oyuncular, intikamlarını tamamen kendi istedikleri gibi alacaklar.

Watch Dogs geliştirme ekibi Kaspersky Lab güvenlik uzmanlarıyla, 2013 yılının başında Kızıl Ekim adı verilen siber casusluk kampanyası hakkındaki uzun araştırmanın yayınlanmasının hemen ardından iletişim kurdu. Kızıl Ekim, siber casusluk etkinlikleri için bilgisayar sistemlerinden veri çalabilen, akıllı telefonlardan bilgi toplayabilen, sistemde bir mikrofon bulunduğunda ses kaydı yapabilen, ağ kamerası akışlarına izinsiz giriş yapabilen ve her şeyi sunucuya yükleyebilen akıllı bir araç kiti. Bu sırada Watch Dogs oyununun çoğunu tamamlamış olan geliştiriciler, oyunun daha gerçekçi görünmesi için son rötuşları yapıyorlardı ki Kaspersky Lab uzmanlarından oluşan ekip bu noktada çalışmaya katıldı. Kaspersky Lab ekibi, oyunu ve senaryo geliştirmeyi teknik açıdan daha özgün bir hale getirmek için nelerin doğru olduğu ve nelerin ayarlanabileceği, düzenlenebileceği ve değiştirilebileceği ile ilgili teknik danışmanlık ve tavsiyeler sağladı.

Kaspersky Lab Global Araştırma ve Analiz Ekibi Baş Güvenlik Araştırmacısı Vitaly Kamluk, Ubisoft’a Watch Dogs ile ilgili danışmanlık konusunda şunları söylüyor: “Oyunu ilk kez duyduğumuzda gerçekten ilgimizi çekti. Ubisoft, gelecekteki tehditler ve şehirlerin beş veya on yıl sonra nasıl görüneceği ile ilgili oldukça doğru tahminlerde bulunuyor. Oyundaki bilgisayar korsanlığı unsurların çoğu halihazırda gerçekleşti. Oyun, sistemler üzerindeki kontrol yanlış ellere geçerse ne olabileceğini oldukça iyi gösteriyor. Kontrolü siz ele geçirebilir ve etrafınızdaki insanlara ne gibi zorluklar çıkaracağınızı gözlerinizle görebilirsiniz. Hatta bunu şehri kaosa sürükleyecek uç noktalara da getirerek eylemlerinizle insanlara zarar verebilir veya ölümlerine neden olabilirsiniz.”

Örneğin, oyundaki bilgisayar korsanlıklarının çoğu otomatik kontrol sistemlerinin ihlal edilmesi ile ilgili. Bu, birkaç yıl önce bir İran nükleer santralinde endüstriyel kontrol sistemlerine saldıran Stuxnet solucanının görülmesiyle başlayan yeni denebilecek bir akım. Bu olay bir bilgisayar programının gerçek dünyadaki gerçek şeyleri nasıl bozabileceğinin güzel bir örneği olmuştur; Bilgisayar programı olan Stuxnet solucanının fiziksel ekipmanları gerçekten nasıl bozabildiğine güzel bir örnek olan bu olayı Watch Dogs’ta da yapabilirsiniz.

Vitaly Kamluk sözlerine şöyle devam ediyor: “Bilgisayar korsanlıklarının bazıları gerçek dünyadakilere çok benzer olsa da bu neyse ki sadece bir simülasyon! Watchdogs oyununun size nasıl bilgisayar korsanlığı yapacağınızı öğretmediğini bilmeniz çok önemli. Tek gösterdiği şey ise, bir bilgisayar korsanlığı aracının ne kadar güçlü olabileceği. Bu oyunun insanları, gerçekten ciddiye alınması gereken bir sorun olan gelecekte şehir işletim sistemlerinin güvenliği hakkında düşünmeye sevk etmesini umuyoruz. Buna rağmen eğer bu sistemler ihlal edilirse, sonuçları bir felaket olabilir.”

Ubisoft Ürün İçeriği Direktörü Thomas Geffroyd Kaspersky Lab ile yaptıkları işbirliği ile ilgili şunları ifade ediyor: “Kaspersky Lab ile çalışmak oyunun teknik özgünlüğünü pekiştirmemize yardımcı oldu. Oyunu eğlenceli kılmak adına cüretkar olmamız gereken bazı noktalar vardı ve Vitaly’nin ekibi bize, bu tür bir içeriği bir video oyununa dahil etmenin parametreleri içinde tavsiyelerde bulundu.”



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!