-->
Watch Dogs Oyun İnceleme

Güvenlik kameraları, her biri oldukça ilginç olan kendi ekibinizden sonra oyundaki en büyük yardımcılarınızdan biri. Bir kameraya sızdığınızda, sadece görüntüleme yapmakla kalmıyorsunuz. Aksiyon anında kullanabileceğiniz onlarca özellik daha var. Ana karakterimiz Aiden ile bir güvenlik kamerasının görüş alanındaki diğer bir kameraya sıçrayıp onun üzerinden görüş almak, sonra bir diğerine geçmek, hatta bu kameralar üzerinden binanın […]

27.05.2014 | ulasufuk

Güvenlik kameraları, her biri oldukça ilginç olan kendi ekibinizden sonra oyundaki en büyük yardımcılarınızdan biri. Bir kameraya sızdığınızda, sadece görüntüleme yapmakla kalmıyorsunuz. Aksiyon anında kullanabileceğiniz onlarca özellik daha var. Ana karakterimiz Aiden ile bir güvenlik kamerasının görüş alanındaki diğer bir kameraya sıçrayıp onun üzerinden görüş almak, sonra bir diğerine geçmek, hatta bu kameralar üzerinden binanın elektrik tesisatına müdahalede bulunmak mümkün. Düşmandan düşmana ve oynanış stilinize göre ortaya çok farklı kombinasyonlar çıkıyor. Eğer sesli oynamayı tercih ediyorsanız etraftaki ve düşman üzerindeki bombaları patlatabilir, su vanalarını açabilir ve elinizdeki çeşitli bombalarla etrafınıza kıyamet getirebilirsiniz.
 
Watch-Dogs-inceleme3
 
Aksiyon anında en çok kullanacağınız özelliklerden biri büyük ihtimalle Focus olacaktır. Focus özelliğini sadece nişan alırken ve araba sürerken değil istediği her an kullanabiliyor. Çatışmalar dışında ani bir karar vermeniz gereken kovalamacalar esnasında da Focus özelliği büyük fayda sağlıyor.Oyunun genel dövüş dinamiği fevkalade başarılıyken acaba sürüş dinamikleri ne durumda. Açık dünya oynanış denildiğinde bu konuda üstad konumunda bulunan Gta serisiyle kıyaslama yapılmadan geçilemez sanırım. Watch Dogs’da yapabileceklerinizin sınırı oldukça geniş. Böyle olunca birbirinden farklı onlarca araç kullanabiliyorsunuz. Araçların modellemeleri ve sürüş dinamikleri başarılı sayılabilir. Ancak bu başarı dövüş sistemindeki kadar değil.
 
Watch-Dogs-inceleme4
 
Chicago sokaklarında aracınızla tur atmanın en az Gta evreninde gezmek kadar keyifli olduğunu belirtmeliyim. Özellikle kovalamaca sahnelerinde oyun sizi kendi içine çekmeye başlıyor. Oyunun geneline bakıldığında araç görevleri oyunun tatminkar bir kısmını oluşturuyor. Bu görevleri yaparken araçları oldukça etkili kullandığımızı belirtmeliyim. Araçlar konusunda söyleyeceğim son şey ise sürüş dinamikleri oyunun çıkışına günler kala sızan oynanış videoları sebebiyle araba sürüşü dinamikleri çokça tartışılmıştı. Eleştirilerin çoğu fazla arcade’e kaçmış sürüş mekaniklerine yönelikti. Bu eleştirilerin kısmen doğru olduğunu söyleyebilirim. Watch Dogs arcade tabanlı bir sürüş dinamiğine sahip.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!