-->
Rus Kubinka Tank Müzesi ile Wargaming Güçlerini Birleştiriyor

Rus Kubinka Tank Müzesi ile Wargaming, güçlerini Devasa Alman Ağır Zırhlısı “Panzer VIII Maus”un onarımı için birleştiriyor Wargaming, Rus Kubinka Tank Müzesi’nin benzersiz askeri savaş kolleksiyonunu genişletmesine destek veriyor Wargaming bugün, Rus Kubinka Tank Müzesiyle, dünya üzerinde son yaşayan Alman Panzer VIII Maus tankını yeniden inşa etmek ve çalışır hale getirebilmek üzerine gerçekleştirdiği uzun vadeli […]

14.04.2014 | ulasufuk

Rus Kubinka Tank Müzesi ile Wargaming, güçlerini Devasa Alman Ağır Zırhlısı “Panzer VIII Maus”un onarımı için birleştiriyor

Wargaming, Rus Kubinka Tank Müzesi’nin benzersiz askeri savaş kolleksiyonunu genişletmesine destek veriyor

Wargaming bugün, Rus Kubinka Tank Müzesiyle, dünya üzerinde son yaşayan Alman Panzer VIII Maus tankını yeniden inşa etmek ve çalışır hale getirebilmek üzerine gerçekleştirdiği uzun vadeli ortaklık planlarını açıkladı.

Wargaming Yayıncılık Genel Müdür Yardımcısı Andrei Yarantsau: “Wargaming tüm dünyada askeri müzelerle yakın işbirliği içerisindedir.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Kubinka girişiminden ve müzeyi gelecekte destekleme planından dolayı heyecan duyuyoruz. Bizler bu efsanevi askeri araçların taşınmalarına ve yeniden onarılmalarına destek olacak ve dünya çapında bilinen bu ünlü özel koleksiyon makinelerinin bir araya gelmesine katkı sağlayacağız. Efsanevi savaş seçkimiz Rusya’dan ve tüm dünyadan askeri konulara hayranlık duyanları cezbedecek, askeri tarihe dair ilgiyi yoğunlaştıracak ve daha genç nesillerin bulundukları ülkelerin askeri geçmişlerini öğrenmeleri adına ilham kaynağı olacak.”

Devasa tank dizaynı adına müthiş bir somut örnek olarak saygınlık kazanmış Panzerkampfwagen VIII Maus, II. Dünya Savaşı’nın bitimini gören tamamen kapalı bir zırhlı araçtır. 188 ton ağırlığıyla sadece 2 prototip tamamlanabilmiştir. Yaşayan yegane tank, boş gövdesi ile Kubinka Müzesi’nde yer almaktadır.

Müze ve Wargaming teknik çizimleri temel alarak tankın içini sıfırdan inşa etme niyetinde. Eksik kısımlar bu süreçte tank üretim fabrikasında savaş araçları tamiri konusunda uzman isimlerce tek adetlerde üretilecek. Koruma altındaki Maus, Kubinka Müzesi’nde sergilenecek ve tüm dünyadan gelen ziyaretçiler, bu yeniden ünlenen aracı kendi gözleriyle yakından görme şansına sahip olacak.

Wargaming, tarihi mirasın korunmasına yardımcı ve sosyal anlam taşıyan bir dizi projeye katılmıştır. Şirket dünya çapında askeri savaşlarda yer almış, Belarus’ta Ünlü Sovyet zırhlısı T-34-76’nın restorasyonu, Rusya/Voronezh’deki KV-1 USSR tankının taşınması ve yeniden inşası gibi bir dizi savaş aracının korunma ve arama faaliyetlerine yardımcı olmak adına küresel kampanyalar yürütmüştür. Wargaming aynı zamanda dünyada son kalan ve şu anda İngiltere/Cosford’daki İngiliz Kraliyet Havacılık Müzesi’nde sergilenmekte olan Dornier Do 17 model savaş uçağının kurtarılma operasyonunda önemli rol üstlenmiş, İngiltere/Bovington’da yer alan Tank Müzesi’ndeki Eğitim Merkezi’ne sponsor olmuştur. Aynı zamanda California’da yer alan Los Angeles Limanı’nda demirli USS Iowa savaş gemisi ile devam eden sponsorluğu da bulunmaktadır.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!