-->
Thief Oyun İnceleme

Usta hırsız Garrett Şehre Geri Dönüyor… Popüler oyunlarının birçoğunun temelini oluşturan yapımlardan biridir Thief serisi. Uzun zamandır oyun dünyasına hâkim yapımlardan olan Thief’e özenen ve örnek alan oyun tiplerini şuan bildiğiniz ve oynadınız oyunlar olarak görebileceksiniz. Hepsinde temel aynı fakat atmosfer ve senaryonun beraberinde getirdiği farklılıklar sonucu, her oyunun kendine has bir yapısı olduğunu dşünüyoruz. […]

01.03.2014 | ulasufuk

Usta hırsız Garrett Şehre Geri Dönüyor…

Popüler oyunlarının birçoğunun temelini oluşturan yapımlardan biridir Thief serisi. Uzun zamandır oyun dünyasına hâkim yapımlardan olan Thief’e özenen ve örnek alan oyun tiplerini şuan bildiğiniz ve oynadınız oyunlar olarak görebileceksiniz. Hepsinde temel aynı fakat atmosfer ve senaryonun beraberinde getirdiği farklılıklar sonucu, her oyunun kendine has bir yapısı olduğunu dşünüyoruz. Temelinde Thief serisi bulunan oyunlardan bahsedeyim; Splinter Cell, Hitman , Dishonored gibi şuan oyun dünyasında çok iyi çıkışlar yakalamış oyun serilerini görüyorsunuz. Bu tip kaliteli oyunlara öncülük eden Thief’in oyun dünyasına katkısı büyüktür.
 
thief-inceleme1
 
Oyunseverleri serinin geleceğinin tehlikeye girmesiyle epey üzen Thief yine epey uzun sayılabilecek bir aradan sonra Square Enix çatısı altında Eidos Montreal tarafından geliştirilen yeni yapımıyla bu ayrılığa geçtiğimiz günlerde son verdi. Thief Los Angeles’daki E3 fuarının ardından yeni sezonun ilk yapımlarından biri olması, gerekse bu uzun ayrılığın ardından oyuna ilişkin birçok beklentilerimizin olması Thief’i biz oyuncular açısından önemli kılıyor. Genel olarak oyuna baktığımızda Thief beklentileri tam anlamıyla olmasa da büyük ölçüde karşıladığını görüyoruz. Yeni yapım beraberinde çok güçlü bir grafik ve ses altyapısıyla desteklenen etkileyici bir atmosfer, hikâye ve oynanabilirliği de beraberinde getiriyor.

Öncelikle hikâyeden kısaca bahsedelim. Yine önceki yapımlarda olduğu gibi yeni oyunda da profesyonel becerilere sahip karanlık karakterimiz Garrett’i, nam’ı diğer hırsızımızı yönetiyoruz. Oyunumuz 1800′ler sonunda Viktoryen dönemde Şehir ( The City ) adında bir mekânda geçiyor. Steampunk esintileri taşıyan yapımda Amacımız her zaman olduğu gibi hırsızlık yapmak.
 
thief-inceleme2
 
Ne çok haksızlıklar, ne çok zulümler görmüş olan The City veba hastalığı olan yoksun insanlar ile başı oldukça dertte. Oyunda can vereceğimiz karakter olan Garrett, uzun süredir şehrinden ayrı bir kesimde yaşamış ve sonra geri dönme kararı alarak geldiği şehrindeki yolsuzluğun hüküm sürdüğü sokaklarda buluyor kendini.

Şehir’in en büyük ve en kötü adamı Baron isimli bir yönetici halka çektirdiği çileler ve şehirde zenginler haricindeki tüm kesimlerin sefalet içinde yaşamasının tek sorumlusu olarak görülüyor. Çare ise Drogba da değil  Garrett’da dır.
 
Advertorial :
 

Playstore‘un Thief sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!