-->
inFamous: Second Son Oyun İnceleme

inFamous: Second Son’ın geçtiği yer Seattle. Bunun en büyük sebebi yapımcı şirketin Seattle’da olması ve şehri biliyor olmaları. Oyunun belki de en güzel yanı şehrin ta kendisi olmuş bu sefer. Sizi bilemiyorum ama ben Empire City’yi pek beğenmemiştim açıkçası: Hiçbir şeyle ilgilenmeyen, oyuncuya gerçekçilik hissi versin diye ortalıkta dolaştıkları fazlasıyla belli olan yayalarıyla, bomboş ara […]

26.03.2014 | ulasufuk

inFamous: Second Son’ın geçtiği yer Seattle. Bunun en büyük sebebi yapımcı şirketin Seattle’da olması ve şehri biliyor olmaları. Oyunun belki de en güzel yanı şehrin ta kendisi olmuş bu sefer. Sizi bilemiyorum ama ben Empire City’yi pek beğenmemiştim açıkçası: Hiçbir şeyle ilgilenmeyen, oyuncuya gerçekçilik hissi versin diye ortalıkta dolaştıkları fazlasıyla belli olan yayalarıyla, bomboş ara sokaklarıyla, birbirinin aynısı arabalarıyla, binalarıyla fazla “oyun alanı” kokuyordu. Spiderman oyunlarında da hep aynı sorun vardır, şehir sadece Spiderman ortalıkta dolaşsın diye tasarlanmış gibidir, bilirsiniz. İşte yeni oyunda bu sorun tamamen giderilmiş, Infamous Second Son’ın şehri Seattle her şeyiyle canlı bir şehir olmuş. Gerek binalarıyla, gerek insanlarıyla, gerek ulaşım araçlarıyla bu şehir tam anlamıyla yaşıyor arkadaşlar. Üstelik bu sefer düşmanlar halkın emdiği sütü burnundan getiriyor, önceki oyundaki gibi bina damlarında oturup “bu süper kahraman gelse de hepimizi gebertse” diye beklemiyorlar (düşmanların şehir halkına eziyet etmesinden mutlu olmuşum resmen, nasıl bir insansam artık). En azından yaptıklarımızın anlamlı olduğunu, oradaki varlığımızın bir işe yaradığını hissediyoruz.
 
inFamous-Second-Son-inceleme3
 
Second Son, grafik olarak PS4’ün gücünü oldukça iyi kullanmış. Hatta en iyi kullanan oyun bile olmuş diyebilirim. Karakter detayları, çevre kaplamaları, uzak çizim mesafesi harika bir iş çıkarıyor. Ama en önemlisi aksiyon esnasında bize sunduğu efektler. Karakterimizin özel güçleri ekranda inanılmaz bir görsel şölen ile karşımıza çıkıyor. Duman efektleri, alev efektleri sizi tam manasıyla bir Hollywood filminin içerisindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Ama sadece bu kadarı da değil. Artık çarpıştığımız sıradan düşmanların da özel güçleri var. Kaya güçlerini bizlere karşı kullanmaktan çekinmeyen bu düşmanlarla savaşırken ortaya çıkan görüntüler, aksiyonu tam manasıyla zirveye taşıyor. Özellikle kalabalık savaşlarda ortamda uçuşan efekt sayısından kendinizden geçeceksiniz.
 
inFamous-Second-Son-inceleme4
 
Son olarak eğer ilk iki Infamous oyununu sevdiyseniz bu oyuna da bayılacaksınız. Ancak benim gibi ilk oyunun “idare eder” olduğunu düşündüyseniz, ikinci oyunu daha çok sevdiyseniz ve tam anlamı ile yeni nesil bir oyun oynamak istiyorsanız bu oyunu mutlaka oynayın.
  



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!