-->
Diablo III: Reaper of Souls Oyun İnceleme

Reaper of Souls eklenti paketi ile birlikte Diablo evrenine yeni bir sınıf ekleniyor. “Crusader” adlı bu sınıf Diablo 2’nin Paladin sınıfına epeyce benziyor. Orta ve yakın mesafe dövüşlerde etkili olacak olan Crusader sınıfı “Wrath” adlı enerji gücünü kullanarak savaşacak. Sınıfın en güçlü yanı hiç şüphesiz ki giyeceği kalkan olacak. Bu sınıfın kullanabileceği skiller ise şu […]

31.03.2014 | ulasufuk

Reaper of Souls eklenti paketi ile birlikte Diablo evrenine yeni bir sınıf ekleniyor. “Crusader” adlı bu sınıf Diablo 2’nin Paladin sınıfına epeyce benziyor. Orta ve yakın mesafe dövüşlerde etkili olacak olan Crusader sınıfı “Wrath” adlı enerji gücünü kullanarak savaşacak. Sınıfın en güçlü yanı hiç şüphesiz ki giyeceği kalkan olacak. Bu sınıfın kullanabileceği skiller ise şu şekilde;

Primary Skills : Punish, Slash, Smite ve Justice

Secondary Skills : Shield Bash, Sweep Attack, Blessed Hammer, Blesses Shield, Fist of the Heavens

Defensive Skills : Shield Glare, Iron Skin, Consecration, Judgement

Utility : Provoke, Steed Charge, Condemn, Phalanx

Laws : Laws of Valor, Laws of Justice, Laws of Hope

Conviciton : Falling Sword, Akartt’s Champion, Heavy’s Furry, Bombartment

Passive Skills : Fervor, Heavenly Strength, Vigilant, Fanatacism, Insurmountable, Naphalem Majesty, Indestructble, Holy Cause, Divine Fortness, Warthful, Lord Commander, Hold Your Ground, Long Arm of the Law, Iron Maiden, Renewal, Finery, Blunt, Towering Shield
 
Diablo-III-Reaper-Of-Souls-inceleme5
 
Evet, biraz rehber niteliğinde oldu ama sınıfların detaylı tanıtılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bir sınıf seçerken kararımızı etkileyecek pek çok faktör var. Oyunun zorluk seviyesinden bahsetmek gerekirse. Önce normal zorluk seviyesi ile başlıyorsunuz. Her oyunu bitirdiğinizde daha zor bir seviye açılıyor. Zorluk seviyelerimiz ise sırasıyla Normal, Nightmare, Hell ve Inferno. Ayrıca oyun boyunca ilerlerken 10. levelden sonra Hardcore zorluk seçeneği beliriyor. Bu seçeneği seçerseniz ve ölürseniz –ki muhtemel- karakterinizle vedalaşmanız durumunda kalıyorsunuz.

Karakterimiz maksimum seviye ulaştıktan sonra ‘Paragon’ adı verilen seviyeleri almaya devam ediliyor, eskiden her ‘paragon’ seviyesinde ‘Magic Find, Gold Find’ gibi değerlerin arttığı oyunda artık bu sistem ek paketle birlikte çok farklı. Her aldığınız paragon seviyesi ile bir paragon puanı alıyorsunuz, bu puanları çekirdek, saldırı, savunma ve fayda kategorileri altında her seviyede bir başka kategori olmak üzere harcayabiliyorsunuz. Hal böyle olunca oyundaki Paragon yeteneklerinin sayısı da artacak.
 
Diablo-III-Reaper-Of-Souls-inceleme3
 
Diablo III: Reaper of Souls’un ana teması item üzerine kurulu. Tüm oyun boyunca her deliğin altına bakmakta, her kırılabilen objeyi kırmakta, her bossu defalarca öldürmekte yarar var. Nereden ne gibi bir itemin düşeceğini kestirmek zor. Bu arada oyunun teknik terimleri inanılmaz derecede fazla ama ben olabildiğince bu teknik terimlerle sizleri boğmak istemiyorum. Kaldı ki bu terimlerin çoğunun yer aldığı Diablo sözlükleri bile bulunmakta. Oyunda yer alan bazı kritik itemlerin sadece ileri zorluk seviyelerinde düştüğünü de belirterek item konusunu kapatmak istiyorum.

Diablo III’ün en önemli sıkıntılarından biri de oyunun loot sistemi ile ilgiliydi. Özellikle karakterinize uygun olmayan ve ihtiyacınızı görmeyecek itemler sıklıkla karşınıza çıkıyordu. Hal böyle olunca bir süre sonra çantanın sürekli olarak dolmasından dolayı gereksiz eşyaları toplamak can sıkıcı bir hal almaya başlıyordu.

 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!