-->
Castlevania: Lords of Shadow 2 Oyun İnceleme

Vampirle Görüşme Castlevania serisine yepyeni bir düzen getiren Lords of Shadow ikinci oyunu ile karşımıza çıkıyor. Kimi zaman oynanış ve aksiyon bakımından Devil May Cry ile kıyaslanmış, kimi zaman da hikâye ve barındırdığı öğeler bakımından God of war kopyası olarak gösterilmiş olsada. Özgün hikâyesi ile Castlevania serisi aslında onlardan çok farklı bir yerde duruyor. Oyun […]

01.03.2014 | ulasufuk

Vampirle Görüşme

Castlevania serisine yepyeni bir düzen getiren Lords of Shadow ikinci oyunu ile karşımıza çıkıyor. Kimi zaman oynanış ve aksiyon bakımından Devil May Cry ile kıyaslanmış, kimi zaman da hikâye ve barındırdığı öğeler bakımından God of war kopyası olarak gösterilmiş olsada. Özgün hikâyesi ile Castlevania serisi aslında onlardan çok farklı bir yerde duruyor. Oyun Lords of Shadow’da gelişmiş olan olayların ardından Dracula yüzyıllar süren derin bir uykuya dalmıştır. Modern çağlarda tekrardan güçsüz bir biçimde uyanır. Dracula’nın şeytana yani Satan’a yaptıklarından sonra, şeytan intikam almak için geri dönmeye hazırlanır. Bu geri dönüş bir tek Dracula yani Gabriel için değildir. Aynı zamanda şeytan, Zobek’i de öldürmek için de yola çıkar. Bundan korkan Zobek de gidip Dracula’yı durumdan haberdar eder ve ondan yardım ister. Bu yardımı karşılığında, ona onun ölümsüzlüğünü yok edeceğini söyler. Bunu duyan Dracula da teklifini kabul eder ve kaybettiği güçlerini aramaya başlar.
 
castlevania-lords-of-shadow-2-inceleme1
 
Senaryo olarak Lords of Shadow 2 aslında çok özgün veya tahmin edilemeyen bir yenilik getirmiyor. Ancak olması gerekeni de çok iyi bir şekilde kurgulayarak hayranlarına farklı deneyimler sunuyor. Oyun boyunca o kadar farklı mekân ve bölgelere gidiyorsunuz ve sahneler, atmosferi öyle bir destekliyor ki, Oyun boyunca tek bir karakter ve mekân olgusu içine sıkışmadan farklı deneyimleri hissederek ilerliyorsunuz. Aldığınız görevlerin çeşitliliği akıcılığı olumlu etkiliyor. Oyun Çok fazla kendisini tekrar etmiyor.

Mekânların tasarımları üzerinde uğraşıldığını kolayca anlayacaksınız. Duvarlardaki ufak süslemeler, heykeller, gotik yapılar sayesinde farklı ve gerçekçi mekânlara sahip Lords of Shadow.2 Üstelik her Chapter sonrasında bambaşka tasarımlara sahip haritalara geçmemiz sayesinde çeşitlilik konusunda da oldukça zengin bir oyun duruyor karşımızda.
 
castlevania-lords-of-shadow-2-inceleme2
 
Karakter tasarımları konusunda iyi bir işçilikle imza atmış Konami. Ana karakter ve boss tasarımları kesinlikle muhteşem. Gabriel eşini kaybetmenin verdiği acı yüzünden sürekli üzgün bir yüze sahip. Gülümseme adına en ufak bir nota yakalayamıyorsunuz, gözleri her daim buğulu. Ancak söz konusu düşmanlarla çatışmak olduğunda en az Kratos kadar atletik davranabiliyor.;Brotherhood of Light şövalyelerinin ortak zırhına sahip kahramanımız; göz alan bir kırmızının altında demirden zırhı ve dizlerine kadar yükselen sivri hatlara sahip çizmesiyle oldukça sert gözüküyor. Oyunda ilerledikçe bu zırhın ufak değişikliklere uğradığını da göreceksiniz. Gabriel macerasında ilerledikçe gelişen ve güçlenen bir karakter. Bu değişimler de güçlerine olduğu kadar zırhına da yansıyor. Sol eline demirden bir pençe geliyor, çizmeleri gelişip daha parlak bir görüntüye kavuşuyor.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!