-->
Titanfall’ların Yükselişi Gamescom 2013’te ödül rekoru kıran Titanfall yayımlamış oldukları oynanış videoları ile birlikte beni ve bir çok oyun severi bir şekilde oyuna bağlamayı başardılar. Bu referanslardan sonra Titanfall’ın elime geçeceği günü sabırsızlıkla bekliyordum. O gün sonunda geldiğinde bir bilim-kurgu FPS oyununa bu kadar bağlanacağım aklımın ucundan geçmezdi. Betaya önce 25 dakika süren oldukça sıkıcı […]
Titanfall’ların Yükselişi
Gamescom 2013’te ödül rekoru kıran Titanfall yayımlamış oldukları oynanış videoları ile birlikte beni ve bir çok oyun severi bir şekilde oyuna bağlamayı başardılar. Bu referanslardan sonra Titanfall’ın elime geçeceği günü sabırsızlıkla bekliyordum. O gün sonunda geldiğinde bir bilim-kurgu FPS oyununa bu kadar bağlanacağım aklımın ucundan geçmezdi. Betaya önce 25 dakika süren oldukça sıkıcı bir eğitim süreciyle başlıyorsunuz. Silah tutuşu, hedef alma, yakın dövüş derken; duvarlarda yürüme, zıplama ve Titan’ların nasıl kullanılacağına dair bilgilerin verildiği, finalde de diploma niyetine yapay zekaya karşı test maçları yaptığınız bir süreç geçiriyorsunuz. Bu süreç 20’nin üzerinde görevden oluşuyor. Her şeyi tamamladığınızda ise, artık haritalara adım atma vaktiniz gelmiş demektir.
Titanfall’da normal FPS oyunlarının aksine iki türlü çatışma sistemi bulunuyor. İster serbestçe koşabilen pilot olacaksınız, isterseniz de mekanik bir yapıda olan ve “Titans” adıyla çağrılan büyük robotları yöneteceksiniz. Her iki şekilde de avantajlarınız ve dezavantajlarınız bulunuyor.
Oyundaki iki savaş formu seçiminden biraz detaylı bahsetmem gerekirse; Pilotlar genellikle duvarlara tırmanarak ve haritadaki geniş alana yayılarak çatışmaya katıldığı göz önünde. Oyunculara çok farklı strateji olanakları sunan oyunda, pilot formundayken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Kendimizi açık hedef olarak geniş bir alanda Titanımız yokken rakip Titan ile savaşmamanızı öneririm. Ağır makineli silahlara ve yüksek zırh değerine sahip olan Titanlar sizi rahatlıkla öldürebilir. Daha çok çatılardan, pencerelerden veya duvarın arkasından yaptığınız uyarıcı atışlarla yanıt vermenizi öneririm. Onun haricinde oyundaki haritanın her alanının kullanıma açık olduğu bence çok güzel bir etken.
Betada 2 harita bulunuyor; Angel City ve Fracture Titanfall’da normal FPS oyunlarının aksine iki türlü çatışma sistemi bulunuyor. İsterseniz bir pilot(suikastçı) olup serbest gezebiliyorsunuz isterseniz de Titan olup ölüm saçabiliyorsunuz. Titanfall’un betasını saatlerce oynadıktan sonra bu oyunu gerçekten de oyun yapan tek şeyin “insanlar ve Titanlar arasındaki denge” olduğuna karar verdim. Her iki sininde avantajları ve dezavantajları var. Betada Attrition, Hard Point ve Last Titan Stand olmak üzere 3 farklı mod bulunuyor. İlk modu seçerseniz 2 takım olarak 6 vs 6 kapışıyorsunuz. Amaç basit, en yüksek skoru elde ederek maçı galip tamamlamak. İkinci modda ise, haritada yer alan 3 noktayı kapmaya ve uzun süre muhafaza etmeye çalışıyorsunuz. Son modda da herkesi öldürüp en son kişi olarak ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde sürekli herkes bir koşuşturma içerisinde. Kimse de bir siper alayım, şuradan bomba sallarım, o onu vurur gibi düşünceler yok. Herkes olabildiğince hızlı hareket edip puan toplamaya çalışıyor.
EA Sports FC 24, futbolseverlere yeni bir heyecan sunmak için 2025 Transfer Yaması ile geri dönüyor.
PlayStation dünyasının sevilen yapımlarından Astro Bot, hayranlarına yepyeni bir sürpriz hazırlıyor.
Warhammer serisi, genişleyen dünyası ve heyecan verici savaş atmosferiyle oyun dünyasında önemli bir yere sahip.
Minecraft, piksellerden oluşan dünyası ve sınırsız yaratıcılık imkânıyla her yaştan oyuncunun favorisi olmaya devam ediyor.