-->
Dragon Ball Z: Battle of Z Oyun İnceleme

Goku’nun Maceralarısı Kaldığı Yerden Devam Ediyor. Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar…Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, […]

19.02.2014 | ulasufuk

Goku’nun Maceralarısı Kaldığı Yerden Devam Ediyor.

Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar…Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, Need for Speed serisinin henüz upgrade ile tanışmadığı günler…

İşte bu nostaljik günlerden günümüze gelerek yıllara meydan okuyan anime dövüş serisi Dragon Ball z serisinin son oyunu Dragon Ball Z: Battle of Z karşımıza çıkıyor. Anime severlerin bildiği üzere Dragon Ball Z dünyanın en çok izlenilen dövüş ve macera içerikli animelerinden bir tanesidir.
 
Dragon-Ball-Z-Battle-of-Z-inceleme1
 
Dragon Ball Z anime serisi Akira Toriyama tarafından yazılmış ve çizilmiş manga serisidir. Dragon Ball, Son Goku’nun maceralarını konu alır. Hikâyedeki olaylar, Goku’nun çocukluğundan yetişkinliğine hayatı boyunca dövüş sanatlarında kendini geliştirerek güçlenmesini ve herhangi bir dileği gerçekleştirecek güce sahip olan Ejder Topları’nı ararken dünyayı keşfedişi etrafında şekillenir.

Dragon Ball Z serisi hakkında kısa bir bilgilendirmeden sonra incelemeye geçmek istiyorum ilk olarak Oynanış ile ilgili olarak daha ilk başta göze çarpan şey, klasik Dragon Ball Z serisinden aşina olduğumuz diyaloglar. Oyunun hikâyesini derinlemesine anlatmaya çalışan bu sistemi günümüz oyunlarının yapısı ile karşılaştırıldığında aslında oldukça demode kalıyor.

Ancak bir Dragon Ball Z oyununu irdeliyorsak, kriterimiz bir diğer Dragon Ball Z oyunu olmalı. Dolayısıyla kalkıp da Dragon Ball Z: Battle of Z’yi bir Skyrim ile kıyaslamamak gerekir. Sonuçta bir Japon kültürünün yansıması olan serinin kendine özgü bir çizgisi bulunmakta. Bu nedenle bazı yabancı oyun sitelerinden aldığı düşük puanların oyuna kesinlikle haksızlık olacağını düşünmekteyim. Neyse, belki en sonda yapacağım değerlendirmeyi incelemenin ortasında yapmış oldum ama bunu da belirtmeden geçemezdim.
 
Dragon-Ball-Z-Battle-of-Z-inceleme2
 
Özellikle oyunun co-op oynanış modu kesinlikle çok başarılı. Karakter geliştirme özelliğinde adeta devrim yaşanmış diyebiliriz. Eskiye nazaran menülerdeki ufak tefek eksikliklerin giderilmesi bir başka sevindirici özellik olmuş
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!