-->
Sony, CES 2014’te Yepyeni Teknolojileri Tanıtıyor

Sony, CES 2014 Fuarı’nda tanıttığı yeni tüketici elektroniği ürünleri, içerik ve hizmetleriyle hem evde hem de yollardayken bambaşka bir eğlence deneyimi sunuyor. Fuarda, 4K TV ve video kamera, dijital görüntüleme, ses, akıllı telefon alanındaki yeniliklerine ek olarak Baş İzleme Sensörü ve Tenis Sensörü adlı en yeni iki prototip teknolojisini de sergiliyor. Sony’nin Las Vegas’ta düzenlenen […]

09.01.2014 | ulasufuk

Sony, CES 2014 Fuarı’nda tanıttığı yeni tüketici elektroniği ürünleri, içerik ve hizmetleriyle hem evde hem de yollardayken bambaşka bir eğlence deneyimi sunuyor. Fuarda, 4K TV ve video kamera, dijital görüntüleme, ses, akıllı telefon alanındaki yeniliklerine ek olarak Baş İzleme Sensörü ve Tenis Sensörü adlı en yeni iki prototip teknolojisini de sergiliyor.

Sony’nin Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014 Fuarı’nda sergilenen en yeni tüketici elektroniği teknolojileri, en yüksek çözünürlüklü 4K TV’lerden her tür kullanıcıya uygun fotoğraf makinelerine ve mobil iletişimi yeniden şekillendiren akıllı telefonlara, hatta aktif yaşam tarzları için yeni bir konsept olan SmartWear Deneyimi’ne kadar herkes için uygun teknolojiler sunuyor. Tüketicinin kullanıcı deneyimini yeniden tanımlama taahhüdünü daima sürdüren Sony’nin CES 2014 ürün yelpazesi merkezi bir temaya odaklanıyor: “Oynat.”

Sony Electronics Başkan ve COO’su Mike Fasulo “Oynat tanımı, oyun oynamaktan müzik çalmaya, spor izlemek veya yapmaya, en sevdiğiniz cihazın ‘oynat’ düğmesine basmaya kadar birçok anlama gelebilir; ama hepsinden önce, eğlence demektir,” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yeni ürünlerimiz tüketicilerin yanında olmak, zaten sevdikleri faaliyetlerden aldıkları keyfi artırmak üzere tasarlandı. Sony’yi geleceğe taşıyan şeyin özünü temsil ediyor, teknolojiyi sadece Sony’nin uyandırabileceği türden bir heyecana ilham verecek duygular ile buluşturuyorlar.”

CES 2014’de Sony, hem ev içinde hem de ev dışında sürükleyici ve dinamik eğlence deneyimleri yaratmak için, ürünleri, içeriği ve çevrimiçi hizmetleri bir araya getiriyor.

4K TV ve İçerik’te pek çok yenilik ve ilk bir arada oyuna giriyor

Sony’nin 4K ekosistemi, çeşitli boyutlardaki yeni televizyonlar, dünyanın ilk 4K medya oynatıcısı ve indirme hizmeti ile tüketici 4K video kameraları ile içerik yakalama, üretim ve kullanımının her yönünü kapsıyor. CES 2014’te Sony, bu alanların her birindeki gelişmelere vurgu yapıyor.

Sony’nin 4K Ultra HD BRAVIA televizyon yelpazesi, amiral gemisi olan 85 inç ekranlı X95 ile daha da büyüyor. Daha yüksek tepe noktalarına ve daha derin siyahlara sahip, daha geniş bir dinamik parlaklık aralığı elde etmek için eşsiz bir arkadan aydınlatma algoritmasına sahip X-tended Dynamic Range PRO’yu da içinde barındırıyor.

4K Ultra HD BRAVIA yelpazesine, ister stand üzerinde duruyor olsun ister duvara asılı, “Kama” tasarımı ile yerden tasarruf sağlayan, sahip olduğu zengin ve sarmalayıcı ses için dahili woofer, tweeter ve sub-woofer ile performansı geliştiren X9 serisi de katılıyor.

Sony’nin yeni 4K BRAVIA X85 serisi modelleri ile birlikte, tüm 2014 modeli 4K BRAVIA TV’lerde, yeni 4K içerik formatlarını oynatmayı daha da kolaylaştıran Sony’nin kendi 4K 60P HEVC donanım dekoderi de bulunuyor.

Sony aynı zamanda yeni ekran boyutları, izleme seçenekleri ve daha fazla interaktivite sunan ve her biri Sony’s X-Reality™ PRO görüntü motoruna da sahip olan daha kesin ve gerçekçi görüntüler için dört yeni BRAVIA Full HD TV’yi de piyasaya sürüyor.

Sony, tüketicilere daha da fazla 4K içerik seçeneği sunmak için, fotoğraflar için 500px, YouTube ve daha birçok içerik sağlayıcı ile birlikte çalışıyor. Sony aynı zamanda BRAVIA TV’lere cazip 4K içerik sağlamak üzere Netflix ile ilişkisini derinleştirirken 27’den fazla ülke ve bölgede BRAVIA TV’ler için PlayMemories Online hizmetini de genişletiyor.

Dijital Görüntüleme’de en küçük, en hafif, en yüksek’ler öne çıkıyor

İçerik yaratılması, Sony kullanıcı deneyiminin de kritik bir parçasını oluşturuyor. Geçen yıl, Sony QX serisi lens tipi fotoğraf makinelerinden kompakt bir gövdede tam kare çekim sunan α 7/α 7R değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri ve sabit lensli RX10 fotoğraf makinesine kadar dijital görüntülemede büyük yenilikler sundu.

CES’te Sony’nin sergilediği yeniliklerden biri de dünyanın en küçük ve en hafif APS-C değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi α5000. Yüksek görüntü kalitesini Wi-Fi ve NFC yetenekleri ile bir araya getiren bu aynasız model, küçük boyutlarda bir fotoğraf makinesi arayan fotoğrafçılık meraklılarının yanı sıra bir üst düzeye çıkmak isteyen yönelt ve çek makine kullanan fotoğrafçılar için de mükemmel. Sony’nin PlayMemories Camera Apps ailesi, yeni yaratıcı efekt ve araçlar sunan, büyümekte olan ücretsiz ve ücretli uygulama yelpazesi ile fotoğraf deneyimini daha da geliştiriyor.

Video kamera tarafında, Sony’nin FDR-AX1E 4K Handycam video kamerasına, şimdi tek elle rahat çekimler için yaklaşık %75 daha küçük ve %66 daha hafif bir model olan FDR-AX100E de ekleniyor. Bu yeni video kamerada, arkadan aydınlatmalı 1 inç tip CMOS görüntü sensörü ve loş ışıkta dahi gelişmiş resim kalitesi için BIONZ X görüntü işlemcisi bulunuyor. Yüksek çaplı ZEISS lensi, video çekimi için optimize edilirken Wi-Fi ve NFC ise kullanıcıların akıllı telefon ve tabletler gibi diğer cihazlara hızlı ve kolayca bağlanmasına imkan veriyor. Video kamera aynı zamanda 4K içeriği daha düşük çözünürlüğe de indirebiliyor.

Sony’nin yeni Action Cam (model HDR-AS100VR) aksiyon kamerasına, belirgin şekilde geliştirilen görüntü kalitesi ve yavaş çekim videolar yakalamak üzere yüksek kare hızı yeteneği için bir BIONZ X görüntü işleme motoru, yeni bir lens ve görüntü sensörü ekleniyor. En yeni model, sıçrama korumalı olduğundan ayrı bir kılıfa da gerek bırakmıyor. Yeni bir özellik olan Canlı Uzaktan Kumanda, kullanıcıların beşe kadar HDR-AS100V model kamerayı kontrol etmesine ve çok açılı bir görüntü için bunların tümüyle eş zamanlı olarak kayıt yapmasına izin veriyor. Uzaktan kumanda fonksiyonu, α, QX, Handycam ve Cyber-shot yelpazeleri gibi diğer Sony dijital görüntüleme ürünleri ile de birlikte çalışıyor.

Yeni Teknolojiler ile Oynatmak

Sony aynı zamanda “Oynat” konseptini daha da genişleten iki yeni prototip teknolojiyi de sergiliyor.

Sony’nin HMZ-T3W kişisel görüntüleyicisinin arkasına takılan Baş İzleme sensörü, takan kişinin baş hareketlerini hissederek görüntüyü soldan sağa veya yukarı ve aşağı değiştiriyor. Baş İzleyme sensörü ile tüketiciler Action Cam üzerinde yakalanan görüntüleri izleyebiliyor, sadece başlarını döndürerek videonun farklı açılarını görebiliyorlar.

CES’te sergilenen diğer yeni Sony prototipi ise Tenis Sensörü. Tenis raketine takılan bu sensör kullanıcının tenis vuruşu ile vuruş hızı, topun dönüşü ve hızı gibi bilgileri daha sonra bir akıllı telefon üzerinde incelenmek üzere analiz edip kaydedebiliyor.

Ses’in en büyük oyuncusu Sony, bu yıl da “Yüksek Çözünürlüklü Ses” diyor

Ses, kuruluşundan bu yana hep Sony’nin merkezinde yer alıyor ve geçen yıl sunulan Yüksek Çözünürlüklü Ses, bu geleneğin canlı ve dinamik bir şekilde sürdürülmesini sağlıyor. Sony sergilediği Yüksek Çözünürlüklü Ses ailesi ile inisiyatife sektör çapında verilen desteğin altını çizerken aynı zamanda Yüksek Çözünürlüklü kişisel bilgisayar ses ve ev hoparlörleri, ev sinema sistemi, taşınabilir oynatıcı, hoparlör ve kulaklıkların da aralarında bulunduğu yeni ürünleri CES’te görücüye çıkartıyor.

Mobilde oynatmanın yeni tanımı Sony Mobile’dan geliyor

CES’te, Sony Mobile’ın amiral gemisi Xperia Z akıllı telefonun başarısını daha da geliştiren bir dizi mobil inovasyon da tanıtılacak.

Xperia serisine yeni eklenen Xperia Z1s ise Sony’nin Xperia Z1’de bulunan “G Lens,” “mobil için Exmor RS” ve “mobil için BIONZ” gibi önde gelen kamera teknolojilerini içinde barındırıyor.

Xperia Z1s akıllı telefon, fotoğraflara ekstra yaratıcılık katmak için eklenen Arka Plan Bulanıklaştırma gibi yeni Sosyal Kamera uygulamaları ile tüketicilere akıllı telefon kameralarının keyfini sürmelerinin yeni yollarını sunuyor. Xperia Z1s uzaktan ve ikinci ekran PS4 oynama deneyimi için yeni PlayStation®App ile yüklenmiş halde sunulan ilk akıllı telefon olma özelliğini de taşıyor. Daha küçük boyutlu bir seçenek arayanlar için, Sony’nin yeni Xperia Z1 Compact modeli Z1’in tüm özellikleri ve teknolojisini, dört etkileyici renk seçeneği, 130’un üzerinde yenilikçi NFC özellikli aksesuardan oluşan ürün ailesi ile avuç içi kadar, kullanışlı bir boyuta sığdırıyor.

Xperia platformuna geçiş de rehberin, müziğin, fotoğrafların, uygulamaların ve daha fazlasının Android ve iOS telefonlarının herhangi bir kişisel bilgisayara gerek olmadan telefondan telefona aktarımı için hızlı ve rahat bir çözüm olan Xperia Transfer Mobile ile artık hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor.

Sony, akıllı telefonların yanı sıra, Sony Xperia akıllı telefonları ve yeni Lifelog uygulaması ile yakında piyasaya sürülecek SmartWear ürün yelpazesini de içine alan yeni SmartWear Deneyimi vizyonunu da ana hatları ile çiziyor.

Yelpazenin ilk ürünü, tüketicilerin Sony’nin Lifelog uygulamasında görsel olarak temsil edilen günlük aktivitelerini kaydetmesine imkan veren “SmartBand” olacak.

Sony Mobile Communications Kurumsal Baş Yöneticisi, başkan ve CEO’su Kunimasa Suzuki “Kullanıcılar geçmişi yad edebilir, şimdiyi en iyi şekilde değerlendirebilir ve geleceği planlayabilirler. SmartWear Deneyimleri yaşamın attığınız adımların sayısının ötesine geçtiğini; hareket kadar duygu ile de alakalı olduğunu ortaya koyuyor. Eğlence ve bilgi; ne yaptığınız kadar nasıl hissettiğinizdir. Etkilemek ve en önemlisi, etkilenmek ile ilgili.” diyor

Açık yazılım ve donanımı kullanan Sony, tüketicilere daha fazla seçim sunmak ve SmartWear Deneyimi’ni sürekli olarak güçlendirmek için yeni pazar içi ortaklıklar geliştiriyor.

4K ve 4K içeriğin genişleyen dünyasından sesi sunmanın yeni yolları için sektör çapında bir yüksek çözünürlüklü ses inisiyatifine, yeni dijital görüntüleme cihazlarına ve tüketicilerin giyebileceği, cebine koyabileceği veya takabileceği bir dizi taşınabilir cihaza kadar; Sony CES 2014’te oyun oynamakla hiç vakit kaybetmediğini gösteriyor.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!