-->
Konsept Otomobil Toyota FT-1 Gran Turismo 6’da

Geleceğin sürüş deneyimi PlayStation®3’e geliyor PlayStation®3’ün gerçek sürüş simülatörü Gran Turismo 6’nın  nefes kesici konsept otomobili Toyota FT-1artık indirilebiliyor. Gran Turismo 6 ile oyun tutkunları, pistlere hükmetmek için tasarlanan ultra-yüksek performanslı FT-1’in pilotluğunu yaptıkları son derece gerçekçi bir simülasyonunun tadını çıkaracaklar. Sony, henüz gerçek dünyada mevcut olmayan deneyimleri sanal dünyada sunarak akılları başlardan almaya devam […]

21.01.2014 | ulasufuk

Geleceğin sürüş deneyimi PlayStation®3’e geliyor

PlayStation®3’ün gerçek sürüş simülatörü Gran Turismo 6’nın  nefes kesici konsept otomobili Toyota FT-1artık indirilebiliyor. Gran Turismo 6 ile oyun tutkunları, pistlere hükmetmek için tasarlanan ultra-yüksek performanslı FT-1’in pilotluğunu yaptıkları son derece gerçekçi bir simülasyonunun tadını çıkaracaklar.

Sony, henüz gerçek dünyada mevcut olmayan deneyimleri sanal dünyada sunarak akılları başlardan almaya devam ediyor. Artık PlayStation®3’ün gerçek sürüş simülatörü Gran Turismo 6 (GT6) üzerinde nefes kesici Toyota FT-1 konseptini de indirip sürmek mümkün olacak. Yarış meraklıları ve oyun severler, sadece üretim hattından çıkmış bir FT-1’in yapabileceklerini dijital olarak gerçekçi şekilde sergilemek için yaratılan FT-1’i, GT6 üzerinde ilk kez deneyimleyebilecekler.

FT-1’in tasarımından sorumlu olan Calty Tasarım Araştırma Grubu’nun Başkanı Kevin Hunter, “Gran Turismo oyun motorunun olağanüstü yeteneği sayesinde, oyun severler pistlere hükmetmek için tasarlanan ultra-yüksek performanslı FT-1’in pilotluğunu yaptıkları son derece gerçekçi bir simülasyonunun tadını çıkartabilecekler.” diyor.

Heyecan, tutku ve performans FT-1’de!

Calty Tasarım Araştırma Grubu, FT-1 konseptinin inşa edilip uluslararası auto show etkinliklerinde sergilenmek üzere seçen üst yönetime yapılan sunum süreci kapsamında, aralarında Akio Toyoda’nın bulunduğu önemli yöneticilerin konsepti daha iyi deneyimleyebilmesini sağlamanın bir yolunu aradı. Calty, yüksek performanslı konseptin sağladığı performans ve duyguyu fiziki olarak iletebilecek bir sürüş simülatörü deneyimi yaratılmasında Gran Turismo oyun fiziğinden yararlanmak için Polyphony ile temasa geçti. Tasarımın seçileceği güne kadar Polyphony ekibi konsept modelin verdiği heyecan, tutku ve performansı yakalayan bir sanal dünya içinde Toyota FT-1’e hayat vermeyi başardı.

Geleceğin Toyota’sını bugünden deneyebileceksiniz

Bu heyecan verici konsept, Toyota’nın tasarımının gelecekte alacağı yön konusunda ruhani bir lider olma özelliğini taşıyor.  Toyota’nın Kaliforniya’nın Newport Beach şehrindeki Calty Tasarım Araştırma tesisinde çalışan otomobil tutkunu tasarımcıları tarafından çizimleri yapılan bu canlı konsept, şirketin yüksek performanslı spor otomobil alanında en üst düzey vizyonunu temsil ediyor. Aracın ismi İngilizce’de Geleceğin Toyota’sı anlamına gelen Future Toyota (FT) tabiri ile en üst düzeyi temsilen “1” rakamından türetildi. GT6’nın benzersiz fizik motoru FT-1’e, saldırgan, piste odaklı, vizyon sahibi otomobil konseptinin direksiyonunun başına geçmek için sabırsızlanan oyun severler için hayat verecek.

37 pist ve 1.200’ü aşkın otomobil seçeneği

Gran Turismo, otomotiv sektörünün genelini etkilemek için yarış simülatörünü, oyunun sınırlarını zorlamak üzere dünyanın en tanınmış otomotiv markaları ile birlikte geliştirmeye öncülük etmeyi sürdürüyor. En çok satan oyunlar arasında yer alan serinin en son üyesi olan GT6, en gerçekçi fizik motoru ve muazzam çevrimiçi fonksiyonelliğinin yanı sıra, dünyanın en iyi otomobillerinin 1.200’ünden fazlasını içine alan geniş bir koleksiyon ve 37 pist sunarken, Toyota ile gerçekleştirilen gibi benzersiz ortaklıklar kurarak otomobillerin birçoğunun ilk olarak GT6’ya gelmesini sağlıyor.

Gran Turismo’nun yaratıcısı ve Polyphony Digital Inc. Başkanı Kazunori Yamauchi “Otomotiv sektöründeki ortaklarımızın Gran Turismo’yu heyecan verici yeni yöntemlerle kullanması her zaman hayalini kurduğumuz bir şey olmuştu. Calty’deki tasarım ekibi nefes kesici bir konsept otomobil geliştirdi. Bu otomobilin konsept sunumu için dijital hale getirilmesinde onlarla birlikte çalışmaktan onur duyduk. FT-1 geleceğe dönük, teknik açıdan gelişmiş ve güzel bir konsept otomobil. Oyunun hayranlarının otomobili kullanıp tanıdıktan sonra vereceği tepkileri görmek için sabırsızlanıyorum.” diyor.

Test sürüşleri 14 Ocak’ta başladı

14 Ocak’taki ücretsiz bir çevrimiçi güncellemenin ardından,  GT6 sahipleri FT-1’i test sürüşüne çıkartacaklar. En son güncellemenin indirilmesiyle, oyunda Toyota FT-1’in sunulduğu özel bir sezonluk etkinliğe ulaşmak da mümkün olacak. Laguna Seca’daki “FT-1 challenge”da bronz veya daha iyi derece yaparsanız, otomobil sizin olacak. Sürücüler sezonluk etkinliği tamamlamaya gerek kalmaksızın, aracı simülatördeki Toyota bayisinden de satın alabilecekler.

Toyota, FT-1 ile GT6 üzerinde yer almasının yanı sıra, çığır açan Vision Gran Turismo projesinde de temsil ediliyor. Serinin 15. yıldönümünü kutlayan proje, önde gelen markaları sürüşün geleceğine dair vizyonlarını tasarlamaya davet ediyor. Bunun sonucunda ortaya çıkan konseptler yıl boyunca sadece GT6 üzerinde piyasaya sürülecek.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.