-->
Assassin’s Creed Liberation HD İnceleme

Assassin’s Creed Serisinin Farklı Yüzü Assassin’s Creed Liberation HD incelemesine başlamadan önce kısa bir bilgilendirme yapmak isterim. Ubisoft Sofia oyunu Sony’nin taşınabilir el konsolu PS Vita geliştirilmiştir. İnceleyeceğimiz sürüm ise günümüz konsolları ve Pc için portlanan HD sürümüdür. Eleştirilerimi bu durumu göz önünde bulundurarak yapacağımı belirtmek isterim. Liberation’da, kadın suikastçı olan Aveline de Grandpré’yi canlandırıyoruz. […]

30.01.2014 | ulasufuk

Assassin’s Creed Serisinin Farklı Yüzü

Assassin’s Creed Liberation HD incelemesine başlamadan önce kısa bir bilgilendirme yapmak isterim. Ubisoft Sofia oyunu Sony’nin taşınabilir el konsolu PS Vita geliştirilmiştir. İnceleyeceğimiz sürüm ise günümüz konsolları ve Pc için portlanan HD sürümüdür. Eleştirilerimi bu durumu göz önünde bulundurarak yapacağımı belirtmek isterim. Liberation’da, kadın suikastçı olan Aveline de Grandpré’yi canlandırıyoruz. Assassin’s Creed 3 ile paralel bir hikâyeye sahip olan yapımda, 1765 yılında, Amerika’da yaşanan olaylara Aveline’in penceresinden bakıyoruz. Büyük bir bölümü New Orleans’ta geçen oyunda, antik Maya yıkıntıları arasında esrarengiz bir yolculuğa çıkıyoruz.

Oyuna Aveline’in çocukluk halini yönlendirerek giriş yapıyoruz. İlk sahnede bir tavuğu takip etmek için annesinin elini bırakan Aveline tavuğu kovalarken kendini kölelerin satıldığı bir pazarda buluyor ve annesini kaybediyor. O zamandan sonrada annesini bir daha göremiyor. Bir süre kölelerin yaşantısına tanıklık ediyor ama daha sonra zengin babası sayesinde oradan kurtuluyor. Agathe isimli akıl hocasının yönelendirmeleri ile İspanya ile Fransa arasında geçen savaşlarda önemli bir rol alıyor.
 
assassin's-creed-liberation-hd-inceleme1
 
Hikâye anlatımının zayıflığı ana ve yan görevlerin belirli süreden sonra kendini tekrar etmesi belli noktadan sonra oyundan sıkılmanıza yol açıyor. Assassin’s Creed Liberation hikâye ve görev bazında maalesef vasatı geçemiyor.

Her ne kadar hikâyesi ve görev yapısı bekleneni karşılamasa yapımcı tembellik etmeyip, önceden sunulan şeyleri tekrar önümüze koymak yerine farklı yenilikleri denemeye çalışmış. Bunda ne kadar başarılı olduğu ise tartışılır. Diğer Assassin’s Creed oyunlarına kıyasla yeni silahlar ve kılık değiştirme persona özelliği ve quick time event mekaniklerini oyuna dâhil olmuş. Personalarızı haritada insan kafası şeklinde bulunan yere giderek de değiştirebilirsiniz. 3 farklı kostümünüz var. Lady Kostümü, Köle Kostümü, Assassin kostümü.
 
assassin's-creed-liberation-hd-inceleme4
 
Lady Kostümü ile Çok güzel görünümlü, etkileyici ve baştan çıkarıcı bir kişiliğe bürünüyorsunuz. Bir muhafız sizden etkilendiğinde kafasının üzerinde bir kalp çıkar. Onları yanınıza çağırıp kur yaparak böylece diğer sizi arayan muhafızların sizi fark etmemesini, sizden şüphe duymamasını sağlayabilirsiniz.

Köle Kostümü Günümüz çingenelerine benzer bir kılığa girersiniz. Başında bir başörtüsü ve yırtık pırtık bir kıyafeti vardır. Yine Muhafızların koruduğu bir kapı ve sizin de onların sizi fark etmeden içeri girmenizi sağlayacak bir yöntemi var, ama bu lady personaya göre biraz daha uğraştırıcı. Halkta ayaklanma çıkarabilirsiniz.
 
Advertorial :
 

Playstore‘un Assassin’s Creed Liberation HD sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!