-->
Assassin’s Creed IV: Black Flag Ps4 İnceleme

Yeni Nesil Grafikler İle Korsan Avı Yeni neslin çıkış oyunlarından biri olan  Assassin’s Creed IV: Black Flag’in , PlayStation 4 sürümü ile birlikte gelen geliştirmeleri bu yazımızda bulacaksınız. Öncelikle sizlere yeni neslin ilk Assassin’s Creed’i hakkında görüşlerimi kısaca belirtmek istiyorum. Bildiğiniz gibi yeni nesil geldi ve evimizde yer tutmaya başladı bile. Tabii yeni nesil geldi […]

25.01.2014 | ulasufuk

Yeni Nesil Grafikler İle Korsan Avı

Yeni neslin çıkış oyunlarından biri olan  Assassin’s Creed IV: Black Flag’in , PlayStation 4 sürümü ile birlikte gelen geliştirmeleri bu yazımızda bulacaksınız. Öncelikle sizlere yeni neslin ilk Assassin’s Creed’i hakkında görüşlerimi kısaca belirtmek istiyorum. Bildiğiniz gibi yeni nesil geldi ve evimizde yer tutmaya başladı bile. Tabii yeni nesil geldi diye bir anda büyük bir performans artışı beklemek biraz yanlış olur. Zamanla konsolun gücü daha çok kullanılınca ortaya çıkan eserlerde daha iyi olacaktır. Burada sadece aynı oyunun PS3 ile PS4 arasındaki farkını anlatacağım ki o da zaten sadece grafik anlamında.

Yeni nesil konsolların mimarisinin PC mantığı ile oluşturulmasındaki en güzel yan artık bir miktar AA’nın da konsol dünyasına giriş yapmış olması. Belki PC kullanıcıları (ki bir tanesi de benim) oyunlar arasında yıllarca gidip gelmekten AA’sızlığın ne olduğunu unutmuş olabilir fakat konsol kullanıcıları için gerçekten oldukça hassas bir durum olmuş. Keskinliğin artması ve objelerin buna göre daha da netleşmesi konsolda kendi başına çığır açan bir olay olarak bile görülebilir.
 
assassin's-creed-iv-black-flag-ps4-inceleme1
 

Konusu ve teması itibari ile Black Flag renk skalası oldukça geniş ve ışıklandırması çok ama çok önemli bir oyun. Karayipler bol güneşli, bol sulu ve oldukça renkli bir doğaya sahip olduğu için her rengin detayının en üst seviyede olmasa da belli bir noktaya kadar yükseltilmesi lazım ki karma karışık ormanda farklı bitkileri görme imkânımız olsun ya da adadaki bir mağaradan çıktığımızda yüzümüze vuran güneş ışınlarını hissedebilelim.

Assassin’s Creed 4: Black Flag’ın yeni nesil konsollarda çok etkileyici görünüyor.. Yeni nesil konsolların gücünden gerçek anlamda iyi yararlanılmış. Black Flag’ın PS4 versiyonunda çevre öğeleri çok gerçekçi görünüyor.
 
assassin's-creed-iv-black-flag-ps4-inceleme2
 
Yein nesil nimetlerini iyi kullanan Black Flag’ın Görsel olarak serinin diğer oyunlarıyla farklılık gösteriyor Assassin’s Creed 4: Black Flag hem şimdiki nesil konsollara çıkan hem de yeni nesil konsollara çıkacak bir oyun olduğu için grafik olarak büyük bir gelişim geçirmiş.Ubisoft, Assassin’s Creed 4: Black Flag’ta serinin diğer oyunlarında da yararlandığı Anvil Next isimli oyun motorunun geliştirilmiş bir versiyonundan faydalanmış. Ubisoft, bu oyun motorunu ilk defa Scimitar ismi ile Assassin’s Creed serisinin ilk oyununda denemişti. Sonra motor Anvil ismi ile Assassin’s Creed 2, Brotherhood ve Revelations oyunları ile karşımıza çıkmıştı.

Çok oyunculu mod, sizi uzun süre oyalayacak senaryo modundan sonra iyi gelecektir. Yeni başlayanlar için çok güzel bir eğitim sistemi bulunuyor. Hem senaryo modunda kaydettiğiniz ilerleme, hem de çok oyunculu arenada elde ettiğiniz başarılar sayesinde yeni yetenekler açıyor ve silahlar kazanıyorsunuz.
 
assassin's-creed-iv-black-flag-ps4-inceleme4
 
Gelelim oyun ile ilgili genel değerlendirmeye. Assassin’s Creed 4: Black Flag serinin görsel olarak en mükemmel oyunu olmuş. Hem ele aldığı dönem, hem hikâyenin geçtiği bölge, hem de kontrol edilen karakter nedeniyle serinin diğer üyelerinden ayrılarak farkını ortaya koymayı başarıyor. Kısaca özetlemek gerekirse Assassin’s Creed 4: Black Flag gerek serinin hayranları için, gerekse de tüm oyun severler için asla unutulmayacak bir deneyim sunuyor.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!